Maskvos gyventojai: Vilnius - taip pat rusų miestas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2014-04-11 16:29
Kur buvęs kur nebuvęs, iššoka karingasis Arthuras iš krūmų tegaliu sakyti jog į tuos klausimus atsakiau jau kiek aukštėliau. Reikia suvokti ant kokio pamato buvo statoma valstybė, ir kodėl jiems "ne rusas", visai nedaro jokio įspūdžio ar net emocijų. Jie patys RF žodį rusas suvokia skirtingai, nei mes "lietuvis"(ir tai jau aiškinau, kodėl taikomos skirtingos sąvokų paradigmos).
rusas 2014-04-11 16:31
Nu ir durni jūs! Dar nuo tvano laikų ir arkliui aišku, kad viskas yra ruso, kur ruso koja buvo įkelta nors kartą. Ir taip yra todėl, kad Rusija yra natūralios ir vienintelės teisingos tvarkos pasaulyje realizacija, o visa kita yra tik masturbaciniai pezalai kaip ir dauguma komentarų virš manęs.
O_O 2014-04-11 16:47
Pagal dabartinę situaciją, nematau, kad kas neleistų Putkai to daryti
Unikali durnaropė 2014-04-11 16:54
Kažin, kaip tie lenkai nevažiuotų, jei turėtų panašaus pajėgumo ginkluotąsias pajėgas kaip, kad turi Rusijos federacija ar JAV... Manau tada pamatytume dar netiek .
Arthuras 2014-04-11 17:17
BŪTENT. NEBUVO. Todėl ir sakau, kad sapaliojimai apie kažkokią vienybę, o juo labiau tautinę... Kliedesiai ir marazmai. P.S. pamiršai atsakyti į mano tau užduotą klausimą (ir šįkart nebandyk jo praleisti): ar Rusija, tavo nuomone, turi teisę į Lietuvos, Latvijos, Estijos teritorijas grindžiant tuo, jog kažkada mes buvome SSRS nariais?
007 2014-04-11 17:32
Arns, taip išeina, visas bėdas labai paprasta išspręsti tada? Nesutarimai? Aneksuojam. Religinė nesantaika? Aneksuojam. Valdžia bloga? Aneksuojam. Rusai istoriją greitai atsimena, kada patiems palanku. Pats puikiai pasakoji Rusiškąją versiją. Bet kiekveina šalis turi ir savo versiją. Kaip ir Lietuva. Mes žinome kas buvo sausio 13? O ar rusai pritaria mūsų versijai? Kiek žinau nelabai? O pats, ar pritari?
demukazz 2014-04-11 18:43
Vat, aš ir noriu atsakyma išgirsti.
Arns 2014-04-11 18:48
, yrant TSRS. Trumpiau tariant, Rusija kėsintis į teritorija negali teisėtai, bet skatinti vietinius, jiems neuždrausi.
Arthuras 2014-04-11 20:00
Tai tegul grįžta - nemanau, kad Latvija, Estija, Lietuva juos norėtų sulaikyt. Ir mano nuomone, kiekvieną prorusiškų jėgų išsišokimą skatinantį antivalstybingumą reikia labai skaudžiai ir staigiai slopint. Sodinant į kalėjimus, atimant pilietybes ir tremiant lauk.
Arns 2014-04-11 21:33
Manau nė nereikia dar kartą komentuoti, kad tu esi šovinistinis nacionalistas, kuris skatina pažeisti nusistovėjusias žmogaus teises ir laisves. Ir kad ir kaip bebūtu liūdna, žinoma tau, kokios Š. Korėjoj ar užkietėjusių TSRS fanatikų rateliuose draugijos rastumei daugiau nei Vakarų demokratijos šalių stovyklose.
- 2014-04-11 21:58
Arns: Tu skiri tautų apsisprendimo teisę nuo diasporos apsisprendimo teisės?
Skeleton 2014-04-11 22:08
Teisiškai žiūrint rusai (iškyrus nuo LDK laikų gyvenančių rusų palikuonis) yra kolonizatoriai. Pagal Junginių Tautų pripažintus dekolonizacijos principus, buvusi kolonija turi pilną teisę IŠVARYTI kolonizatorių populiaciją lauk į metropoliją. Prievarta jeigu reikia. Istorinių pavyzdžių yra apstu: trys milijonai prancūzų kolonistų išvaryti iš Alžyro (daugiau nei gyvena rusų visose trijose Baltijos šalyse), italai kolonistai Gadafio išvaryti iš Libijos, baltaodžiai kolonizatoriai iš visų Afrikos valstybių. Tik va lietuviai atgavę nepriklausomybę pasirodė pernelyg humaniški. Už ką dabar ir kenčia. Taip sakant nei vienas geras darbas nelieka nenubaustas...
Arns 2014-04-11 22:29
Skeleton, http://en.wikipedia.org/wiki/Special_Co ... lonization Hmm, pasižiūrim ką turim. Tikrai kai kurios valstybės laikosi principų
Skeleton 2014-04-11 22:39
Ir ko čia žvengi? Tavojoje nuorodoje neradau nieko susiijusio su diskusijų tema (kolonizatorių populiacijos statusas buvusiose kolonijose).
Arns 2014-04-11 22:46
užimtos teritorijos. Ten gyvenantys vis žmonės "teisėti"? Ar tik todėl, kad ne Rusija valdo, visiem viskas ok?
Unikali durnaropė 2014-04-11 22:51
Čia apie kurį laikotarpį "tik atgavę nepriklausomybę" kalbate? Nes pačioj pradžioj gi buvo tokia sudėtinga situacija, kad nelabai ir galėjo ką padaryti su rusakalbiais. Gi buvo pasakyta, kad jei norit "išstot" (nepriklausomybės) - jokia forma neklibinkit rusakalbių (nesuteikit preteksto), priešingu atveju taps viskas nekontroliuojama.
Arns 2014-04-11 23:40
Westside7, ir kuo aš čia "antilietuviškas"? Tipo jei rėki jog Rusiją atominėmis bombomis reikia subombarduoti, kaip koks arthur ar imorllt, tik tada gali vadintis lietuviu?
Arthuras 2014-04-12 00:28
Taigi galiu tik dar kartą, visiškai legaliai ir pagrįstai pakartoti savo žodžius - arba pilietis gyvenantis valstybėje ir turintis jos pilietybę dirba jos labui, saugo jos teritorinį ir kitokį vientisumą, nepriklausomybę, valstybingumą, arba jis turi susilaukti griežtų sankcijų. Aiškiau jau išdėstyti nebegaliu. Gal prieštarausi Konstitucijai?
Arthuras 2014-04-12 00:30
Jam nemoka. Jis fanatikas. Tie, kuriems moka pila šūdą Delfyje. Šitas labiau pasikaustęs ir įtikėjęs. Čia tas pats, kas bandyčiau diskutuot su tais religiniais fanatikais, kur vaikšto su knygelėm ir klausinėja: "Ar tikite į Dievą? Kodėl ne? Ar bandėte į jį kreiptis?" Rezultatas diskusijos lygiai toks pat - jo nėra. P.S. tie lakstantys su knygikėm irgi neblogai apsišvietę...
demukazz 2014-04-12 04:21
Noreciau cia savo pora pastebeju uzsrasyti sia opia, aktualia tema: Objektyviai i si reikala pazvelgti galbut ir neimanoma (bandziau, tikrai stengiausi, bet virsu vistiek ima viena barikadu puse), nes tai nori ar nenori susije su vienokio ar kitokios prievoles priemetimu kitiems (pilieciams). Tik, kad tos tarpusavyje konkuruojancios jegos yra labai nelygios. Butent jegos! Visa kas susije su Rusijos valdzios veiksmu toliaravimu ar net pritarimu galima lyginti tik tai su brutalia barbariska jega - esi silpnas (px,kad protingas ir taikus), busi auka, klasysi "viercho" nori ar nenori. Apie Arns galiu tik tiek pasakyti: su juo diskutuoti butu vienas malonumas. Jis turi gali atstovauti visas barikadu pusias su vienodu uzsidegimu. Beda, ta, kad jam tiesiog patinka pasigincyti, o geresnes progos, net pateisinti esamus rusijos veiksmus kaip ir nera. Visi nori vieno ar tai kitokio demesio Nemanau, jog jis fanatikas, tiesiog jis labai atkakliai diskutuoja. Tikdeja cia ne ta tema kur reikia savo uoluma (politikavima) demonstruoti - tai nacionalinis reikalas ir kaip minejau - objektyviems jame islikti neimanoma. Rusu (TSRS) fanatikas kitaip reikstusi - jam jusu nuomone butu visiskai neidomi ir i pateiktus faktus jis ne kontraargumentuotu. Bet paminejo kitu, labai svariu detaliu apie Vakaru itaka pasaliui, apie ju labai purvinus zaidimus. Sutinku 100%kad JAV yra blogis, bet RUSIJA yra pragaras blogiui. Zamogaus tokia jau natura, kad kai reikia rinktis is dvieju blogu dalyku rinksis maziau bloga (nepalanku) arba ta kurio dar nebande - nezino to potyrio. Bet situacijas yra isties rimta. Primena (pagal literatura aisku) inteligentijos rupesti dar neprasidejus II pasauliniam. Kur protingas zmogus suprato, jog netrukus del savo issamesnio supratimo apie pasauli jo lauks traukinys. Dabar ne traukinys laukia (bet neatmetama ir tokia galimybe), bet jausmas, jog tau nori padaryti "lobotomija" pries tavo valia. Rusas labai nori tai padaryti. Padare savo saliai, bando ir kitiems per prievarta ta pati padaryti, kaip koks vidudurmaziu popiezius pogoniu krastams. Stipri ta rusija tikrai stipri. "Raumens" dievas jai tikrai nepagailejo, bet kaip sakoma turi buti harmonija - visko gi tureti negali. Ir pyksta jie labai del to. Zodziu, nepykit kad taip emocionaliai as cia. Tiesiog gal laikas atejo kazka pradeti daryti???