Kokias monetas turėsime piniginėse nuo kitų metų?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vytautas50 2014-04-17 19:27
:)
Fikcija 2014-04-17 19:39
Didziai gerbemi kai kurie euro fanatikai , gal atsakysit i klausima kodel iki siol nera suvienodintos ismokos musu ukininkams su euro senbuviu vidurkiu??? Europa dave daug naudos del darbo rinkos , nes nereikejo uz juokingas pasalpas (atsiprasau algas ) arti pas vadinamus "verslyninkus", bet dalis emigrantu tikrai baigia nutauteti kas tikrai nedziugina .
O_O 2014-04-17 19:53
Kalbate, lyg turėtume išeitį. Ne eurosąjunga - vadinasi laiko klausimas, kada vėl atitektume rusams. Supraskit vieną kartą, kad už saugumą nuo rusų meškos reikia mokėti. Nebent čiulpti Putino leteną jūsų gyvenimo troškimas. Taip kad arba susitaikot su eurosąlygom, arba verkit toliau.
Ar_as? 2014-04-17 20:09
Gal todėl, kad mūsų įmokos kolkas yra gerokai mažesnės už išmokas? Ar tu manai, kad vokietis už savo ainių nuodėmes turėtų dar labiau remti mūsų tingių "ūkininkų" užpakalius? Kažkodėl niekas nesuvokia labai paprasto dalyko - euras, tai užtikrintesnė, paprastesnė terpė investicijoms. Jokia reklamos agentūra už milijardus nepadarys verslo sektoriuje tokios reklamos, kokią gausime įsivesdami eurą.
Kyborg 2014-04-17 20:16
Pagal tavo logika sumokantis i biudzeta 1 mlrd ir is jo gaunantis 5 mlrd yra labiau nuskriaustas nei tas kuris sumoka 10 mlrd ir atgal tegauna 8 mlrd? (skaiciai paimti tik kaip pavyzdys). Tuomet pirmyn, reikalaukit dar vieno referendumo, kuriame pasisakot, kad ir Lietuvos imokos butu tokios kaip vakaru saliu.
Creatium 2014-04-17 20:33
Tamsta tiesiog nesidomit, taigi ir nematot jokių teigiamų buvimo ES ženklų. Bet ką čia nesidomit, aklas matyt esat ir tiek. Ir visai nenoriu įžeisti. Aš ES naudą matau ant kiekvieno kampo, kur bepasisuksiu. Žiū vienur nutiestas viadukas ir dabar vilkikai veža prekes nesustodami, kitur atnaujintas geležinkelio ruožas, taigi prekiniai traukiniai važiuoja gerokai greičiau, dar kitur mokyklos atnaujintos su naujausia įranga mokiniams mokytis. Investicijos? Čia jau tamstai tikrai nesidomi. Galima būtų išvardinti bent 20 didesnių įmonių, kurių sprendimus investuoti Lietuvoje įtakojo priklausymas ES. Pigesnis skolinimas - greitesniam prasiskolinimui... Rimtai? Gal palikime konspiracijos teorijas šone, praveskime šią diskusiją objektyviai ir argumentuodami. Pigesnį skolinimasį protingi ekonomistai visų pirma išnaudoja senų skolų refinansavimui, taip gerokai susimažinant palūkanas ir skolos aptarnavimo išlaidas. Pirmoje vietoje. Tuomet skolinamasi yra tam, kad būtų įgyvendinti reikalingi infrastruktūros projektai, kurie ateityje savaime patys uždirbs pinigus. Apie Novergus ir vaikų atiminėjimus manau išvis tamstai reikėtų patylėt. Prisiskaitę visokių šūdportaliuose esančių tekstų ir gąsdina po to visus iš eilės. Be pykčių sakau.
Zebediejus 2014-04-17 22:09
Pone Vytautai, neplakite visko į vieną, tada bus lengviau atsirinkti kas yra kas. Realybę visi mato. Tik ne visi ją priima. Bet ji nėra tokia baisi kaip atrodo jums. Neabejoju, kad kai jums buvo 30, jūsų tėvai kraupo, kad pasaulis ritasi į prarają. Taip pat buvo ir jūsų tėvams ir seneliams ir t.t. Neįsižeiskite, bet jūsų pasaulis jau eina užmarštyn ir jis keičiasi. Ir nebūtinai į blogąją pusę. Jis niekada negali būti vienodas ir stagnuojantis. Geriau pasidžiaukite, kad jis kitoks. Palyginkite savo buitį kai jums buvo dvidešimt su dabartiniais dvidešimtmečiais. Palyginkite išsilavinimo, karjeros, pasaulio pažinimo perspektyvas. Manau, sutiksite, kad savo dvidešimtmetį norėtumėte sutikti kaip europietis, o ne kaip TSRS pilietis.
sabotan 2014-04-17 22:29
Teisybe sakai. Jokia normali valiuta jau neprirista prie jokio aukso net sveicarijos frankas kuris daug ilgiau buvo priristas prie aukso
kiesza 2014-04-17 22:36
Iš likusių kandidatų į prezidentus liko bent vienas pasisakantis prieš Eurą ir žemės pardavimą kitataučiams ?
sloggi 2014-04-17 22:49
Tai, kad buvo net technologijos.lt cia ispauzdintas straipsnis man atrodo apie lietuvaistes paimta vaika. Kai moteris bego nuo vyro ir uosviu atgal i lietuva, o sustabdzius pareigunams delto, kad ji buvo isterijoje ir vaikas buvo neprisegtas vaikas buvo paimtas. Pradzioi laikinai 2 savaitem poto visam. Siuo metu berniukas gyvena su lesbieciu seima. Pns ir rusu porai kazkokiai taip buvo, bet rusu vyriausybe greit susizgribo ir sutvarke reikala, ne kaip lietuviai.
immortallt 2014-04-17 23:22
ES baisu, ten labai blogai, ten taip blogai, kad net post sovietinės šalys po Rusijos įtaka gyvena blogiau, kad tik nepatekti į ES. Kai baigsit vadovautis emocijomis ir baigsit žiūrėti rusišką televiziją "enteligentai", domėsites, kokios investicijos ateina, pasižiūrėsite, pvz kaip gyvena statistinis lietuvis ir kaip gyvena statistinis ukrainietis ar tas pats rusas, ne iš Maskvos ar Piterio grietinėlės, kurie prieina Putino subinę laižyti, tada gal ką suprasti. Euras blogai? Euro įvedimas neturi absoliučiai jokio minuso lyginant su dabartine situacija. Prasiskolinsim? Na jei pasiimti būsto lizingą su 1% mažesnėm palūkanom yra prasiskolinimas, tai debilas esi. Užkniso maivytis ir vaidinti mandagiu bei nevadinti "daiktų" tikraisiais vardais. Jei investicijų finansavimas pigesnėm paskolom, reiškia daugiau verslo projektų, daugiau investicijų, daugiau darbo vietų ir efektyvesnę ekonomiką, kas reiškia, kad paskolos atiduodamos greičiau. Atitinkamai sumokama daugiau mokesčių, su laiku galime didinti policijos, mokyklų finansavimą, kultūrą, socialinę sistemą pertvarkyti ir skirti pinigų daugiau žmonėms su negalia, pensininkams. Bet aišku, px tas pigus skolinimasis, daug geriau būtų būt Rusijos sudėtyje ir prieiti laižyti Putinui subinę, avdruk dar ir šokolado porciją pavyks suėst, tai iš vis gerai bus.
Creatium 2014-04-18 10:20
Leisk paklausti: ir apie viską tai pasakojo ta pati lietuvė, ane? Oj kaip blogai, iš manęs atėmė vaiką. Panašiai rėkia ir kaimo girtuokliai: iš mūsų atima pašalpas, iš mūsų atima vaikus... Ir teisingai daro, kad atima, nes po 30 metų tą patį sakys jų vaikai, t.y. išsilavinimo ir progreso = 0.
Shinigami 2014-04-18 11:36
Ir ne pririšta todėl, kad pats auksas yra paremtas pasitikėjimu (godumu). Kas yra auksas? Tai tik paprastas metalas kaip aliuminis ar varis. Tik tiek, kad jo kiekiai daug mažesni. Kad ir už pati didžiausia deimantą moka ne pagal jo karatų kiekį, o pagal norą turėti pati didžiausia deimantą. Jei kada visuomenė nuspręstu, kad jai auksas atsibodo jo vertė smarkiai kristu. Todėl ir pinigų pririšinėti prie aukso nėra prasmės.
O_O 2014-04-18 11:48
Tada pririštų prie kokio kito tuštybės objekto
immortallt 2014-04-18 12:37
Kaip matau iš klaidų mokintis nesugebi. Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. -Albert Einstein
Simplicity 2014-04-18 13:12
Nemažai daliai lietuvių nereikia nieko: nei euro, nei skalūnų, nei elektrinės, nei elektros jungčių ar dujų terminalo. Reikia tik didesnių algų, didesnių pensijų ir tvarkos kaip prie ruso. Nu ir lito dar reikia, nes tai yra valstybingumo pamatas... Paprašyk tokio lietuvio sugiedoti Lietuvos himną ir tas užtrauks: ir iškrypėliai puola. Tokiam bandyk paaiškint, kad litas ir taip jau su euru 10 metų surištas ir kursas svyruoja dešimtųjų lietuviško cento dalių intervale, o tas akis išpūtęs bukai žiūrės ir po kurio laiko tik— BEEEEEEEE!!! Visa laimė, kad dabartinis Seimas be jokių ten referendumų pradėjo priiminėti euro įvedimo įstatymus. Labai tikiuosi, kad už tai ant jų avys labai supyks ir per ateinančius rinkimus į Seimą už darbiečius ir socialkomunistus nebalsuos. Smagus vaizdelis darbo savaitės pabaigai— https://www.youtube.com/watch?v=__Vd1i10FqU
O_O 2014-04-18 13:17
Neprimesk man asmeniškai to, ką kritikavau savo pasakymu
immortallt 2014-04-18 13:51
Simplicity, dauguma kaip avys toliau ir bliaus, bet ne todėl, kad nepatenkinti, o todėl, kad bliaunant save pateisina, kad ne jie patys kalti, kad prasigėrę ir degradai yra. P.S. Litas euro atžvilgiu nesvyruoja nė cento dalimis, susvyruoja tik bankų įkainiai už keitimo paslaugas. Kursas visas buvo 3.4528
Simplicity 2014-04-18 16:02
www.xe.com duomenys suklaidino. Apsilankęs Lietuvos banko puslapyje radau tokią eilutę: „Oficialus lito kursas - 3,4528 lito už 1 eurą, galiojantis nuo 2002 m. vasario 2 d., patvirtintas Lietuvos Respublikos Vyriausybės (Žin., 2002, Nr.12-417) ir Lietuvos banko valdybos (Žin., 2002, Nr.12-453) nutarimais.“
Hm 2014-04-19 11:20
... dar siūlyčiau - liberalizmo ir laisvos rinkos šalininkus pasiskaityti alkas lt G.Misevičiaus straipsnį Laisvės įliuzija... ir gerai būtų, kad dar ir pateiktumėte savo svarius argumentus, jei jų aišku dar bus...