Amerika netiki Didžiuoju Sprogimu (Video)  (32)

Didžioji dauguma JAV gyventojų netiki, kad viskas prasidėjo Didžiuoju Sprogimu, naujienų agentūrą AP cituoja "Space.com". Beveik pusė apklausoje dalyvavusių amerikiečių abejoja ir dėl klimato atšilimo, Žemės amžiaus (4,5 mlrd. metų) ir evoliucijos teorijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Minėtos agentūros užsakymu atliktos apklausos duomenys rodo, kad 51 proc. respondentų abejoja Didžiojo Sprogimo teorijos teisingumu. Nors daugelis mokslininkų yra linkę manyti, kad Didysis Sprogimas yra kol kas geriausias visatos gimimo paaiškinimas, tik maždaug 21 proc. suaugusių amerikiečių visiškai įsitikinę arba įsitikinę, kaip manoma, prieš 13,8 mlrd. metų įvykusio Didžiojo Sprogimo teorijos teisingumu. Apklausoje dalyvavo 1 012 reprezentatyvia atranka atrinktų JAV gyventojų.

„Amerikiečių visuomenėje mokslo ignoravimas yra visa persmelkiantis“, – pripažįsta 2013 m. Nobelio premijos laureatas medicinos srityje, Kalifornijos universiteto Berklyje profesorius Randy'is Schekmanas. Toje pačioje apklausoje amerikiečių buvo teiraujamasi ir apie rūkymo žalą organizmui bei pasaulinį klimato atšilimą. Tik 4 proc. respondentų nemano, kad rūkymas gali sukelti vėžį. 40 proc. amerikiečių abejoja arba išvis netiki pasaulinio klimato atšilimu. Tiek pat jų abejoja, kad Žemei – 4,5 mlrd. metų, ir kad gyvybė Žemėje vystėsi evoliucijos keliu.

Daugiau informacijos apie atliktą apklausą rasite čia.

Vaizdo siužetas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (32)