Lyg iš pasakos! 10 gražiausių pasaulio tunelių (Foto)  (0)

Kai kurie iš jų pakeri savo spalvingumu, kiti - savo kūrėjo išradingumu. Netgi jei šis kūrėjas - pati gamta. Žinoma, būtent gamta bent šiek tiek prisidėjo prie beveik kiekvieno iš šių tunelių atsiradimo, taip tapdama šių stebuklų bendraautore. Tad pamirškite apie tamsius geležinkelio tunelius ir niūrius požeminius miesto transporto mazgus - štai dešimt mažų ir didelių stebuklų, kurie tikrai bent akimirkai privers jus džiaugtis gyvenimu ir pasaulio grožiu iš visų jėgų!


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Visterijos (Wisteria) tunelis, Japonija

Tekančios saulės šalyje esantis Kitakijušu (Kitakyushu) garsėja savo įspūdingu Kawachi Fuji botanikos sodu. Besilankant čia, aplenkti žymiojo Visterijos tunelio tiesiog neįmanoma. Geriausias metas lankytis čia ir grožėtis žadą atimančiu gėlių žydėjimu - paskutiniosios balandžio savaitės ir pirma gegužės pusė.

2. Meilės tunelis, Ukraina

Tris kartus per dieną „antikvariniu“ siauruku prariedantis traukinys nestabdo tūkstančio įsimylėjėlių iš visos Ukrainos nuo apsilankymo tunelyje, kuris tokiu romantišku vardu „pakrikštytas“ ir dėl ypatingo čia atsiveriančio šviesos bei šešėlių žaismo vaizdo. Beje, maistą į netoliese esančią gamyklą tiekiantis traukinys taip pat nemažai prisidėjo prie šio įspūdingo darinio susiformavimo.

Ilgainiui toks pat tunelis panašių procesų dėka atsirado atokioje Šiaurės Rumunijos kaimo vietovėje - vietiniai įsimylėjėliai, žinoma, taip pat aktyviai traukia ir į pastarąjį.

3. Žydinčių vyšnių alėja Bonoje, Vokietija

Šį įspūdingą vyšnių žydėjimą galite stebėti kiekvieną pavasarį po Bonos Heerstraße gatvės skliautais. Tiesa, tikslią šių medžių žydėjimo datą sunku atsekti kelis metus į priekį, tačiau savaite ar dviem anksčiau nei vyšnios žydi Lietuvoje šis įspūdingas reginys tikrai gali tapti dar viena paskata apsilankyti buvusios Vakarų Vokietijos sostinėje. Aukščiau esančioje nuotraukoje - šiųmetinis vyšnių žydėjimas Bonos Heerstrasėje, užfiksuotas balandžio pradžioje.

4. „The Mall“ alėja Niujorko Centriniame parke, JAV

Šis niujorkiečių pamėgtas pasivaikščiojimų takas, besidriekiantis nuo 66-osios iki 72-osios gatvės kiekvienu metu laiku vis kitoks. Tačiau nepriklausomai nuo oro ar sinoptikų prognozių, jis visada išlieka žavus ir patrauklus tiek ramių pasisėdėjimų ant parko suoliukų mylėtojams, tiek vietiniams praeiviams, tiek aktyviai sportuojantiems didmiesčio gyventojams.

5. Tamsiosios gyvatvorės, Airija

Tamsios - nereiškia niūrios, kadangi lengvą šiurpuliuką šios medžių kolonos gali sukelti nebent tamsiuoju paros metu. Būtent tada, pasak legendos, čia vaidenasi Pilkoji ledi. Ir vėlgi, ar verta jos bijoti, galėsite nuspręsti tik čia apsilankę.

Beje, populiariojo serialo „Sostų žaidimas“ (ang. „Game of Thrones“) kūrėjų komanda taip pat neatsispyrė pagundai kuriam laikui perkelti čia savo filmavimo aikštelę.

6. Kijoto bambukų giraitės, Japonija

Tikslus vietovės, kurioje plyti šios (kartais dar miškeliais vadinamos) giraitės, pavadinimas - Arašijama (Arashiyama). Čia esančiais takeliais tikrai smagu pasivaikščioti arba pasivažinėti dviračių giedrą ir saulėtą dieną, tačiau sutemus, prapliupus lietui ar pučiant stipriam vėjui ši vietelė patiks nebent turintiems aštrių pojūčių mėgėjo gyslelę.

7. Ąžuolų alėja Luzianoje

Istorine paskelbta ąžuolų alėja JAV Luizianos valstijoje esančiame Vačeryje (Vacheryje) - didžiulio (ir, beje, turistų pamiršti nespėjančio) vaiduokliais garsėjančio komplekso dalis. Alėjos pabaigoje stūksantis namas yra tapęs muzikinių klipų filmavimo aikštele.

8. Baobabų aveniu, Morondava (Madagaskaras)

Šia vietelę, virtusią tuneliu, itin sunku užfiksuoti - kaip žinome, baobabai nėra linkę išskleisti savo šakas itin plačiai. Tačiau besivystančiame Madagaskaro kurorte Morondavoje Baobabų aveniu jau seniai spėjo tapti ne tik didžiuliu traukos centru, bet ir tikrų tikriausia turistine atrakcija. Ir tai tikrai neturėtų stebinti - tik pasižiūrėkite į šiuos žavius galiūnus!

9. Miltono aveniu Hararėje, Zimbabvė

Palisandramedžiai (džakarandos), augantys abipus šios gatvės paprastai žydi kiek ilgiau negu vyšnios (nors tam tikrose Afrikos regionuose pasitaiko pakankamai dažnų išimčių). Žydėdami šie medžiai ne tik vizualiai spindi purpuru, tačiau ir skleidžia silpną, tačiau labai malonų aromatą. Tad apsilankę šiame Zimbabvės kampelyje tinkamu metu, sunkiai patikėsite, kad atsidūrėte ne pasakoje.

10. Point Reyes, Kalifornija (JAV)

Šis JAV Kalifornijos pakrantės kyšulys nutolęs nuo San Francisko kiek mažiau nei 50 kilometrų ir yra žymus tuo, kad čia glaudžiasi net pusantro tūkstančio skirtingų gyvūnų bei augalų rūšių. Tai, kad ši vieta tikrai verta kiekvieno gamtos mylėtojo dėmesio, puikiai patvirtina aukščiau esantį nuotrauka - tokiu tuneliu pasivaikščioti susigundytų net tie, kurie jokios traukos medžiams savyje gyvenime nepastebėjo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(16)
(1)
(2)

Komentarai (0)