Georgijaus juostelės, arba pats blogiausias scenarijus Lietuvai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2014-05-06 21:12
nežinomasiai, matyt naujiena, kad Kryme rusai turėjo bazę, ir ten buvo karių. Apie tai, kad tie "žmogeliukai" rusų kareiviai, neteko girdėti prisipažinimo. Visi citavo: "Of course our troops stood behind Crimea's self-defence forces." http://uk.reuters.com/article/2014/04/1 ... 1H20140417 Manau angliškai sugebi išsiversti "už savigynos būrių", o ne "mes buvome savigynos būriai". Menkas, bet esminis skirtumas, kardinaliai keičiantis pasisakymo prasmę.
Simplicity 2014-05-06 21:32
Arns, tu man parodyk tą „didelę gyventojų dalį“. Įmesk nuorodų į nuotraukas, vaizdo įrašus, nes aš niekaip nerandu. Rusijos mass-media irgi pastoviai kartoja šį žodį ar jo sinonimus, bet kažkaip to masiškumo nesimato. Imk tą pačią Odesą ir tuos profsąjungų rūmus. Prorusiška stovykla iš dviejų palapinių ir keli šimtai užsidariusių profsąjungos rūmuose. Va, pamenu Maidaną, tai ten buvo matyti dešimtys tūkstančių žmonių su Ukrainos vėliavomis. Nesvarbu ar žiūrėtum nuotraukas, ar tiesiogines video transliacijas— visur matoma didžiulė (šimtatūkstantinė?) minia. Ką mes matom net ir tuose pačiuose separatistiniuose youtube vaizdo įrašuose iš Krymo ir Rytinių Ukrainos rajonų? Tuzinas žalių ir iki dantų ginkluotų žmogeliukų „nuginkluoja“ miliciją, duoda ženklą ir atbėgusi keliasdešimties snukių treninguota banda, nukabina Ukrainos vėliavą ir įsmeigią rusišką. Jei žiūrėt rusiškų žinių reportažus, tai ten nieko kito nematom, o tik gerai ginkluotus kovotojus ir kelias bobulytes su ikonomis, slankiojančias aplink. Lygiai ta pati situacija ir nuotraukose iš tų „karštųjų taškų“. Panašu, kad Donecke, Slovianske, ir kituose „karštuose taškuose“ bėgioja žali žmogeliukai, o paprastų gyventojų gyvenimas teka sava vaga. Net atsidarę http://www.ria.ru tepamatysim tik žalius žmogeliukus prie degančių barikadų ir geriausiu atveju kokį 20 civilių. Charkove ima administracinį pastatą. Nufotografuota taip, kad nesuprasi kiek ten tų žmonių yra. Geriausiu atveju bus koks šimtas, nors Charkove gyvena apie 1,5 milijono — http://ria.ru/photolents/20140407/10028 ... 96035.html „Minios žmonių“ Donecke (turinčiame milijoną gyventojų) ir nieko nestebinantys fotografavimo kampai — http://ria.ru/photolents/20140407/10028 ... 04692.html Veiksmas Slovianske (130 tūkstančių gyventojų) — https://www.youtube.com/watch?v=AvA6NZ2wLJQ Panašu į kažkokias mišias, nes bobulytė maldą balsu skaito. Jokių vėliavų, pasisakymų ar transparantų, o tik lietsargiai ir tolumoje savo reikalais besirūpinantys miestiečiai. BBC reportažas apie „crowds surrounded“ Varganas BTR'as ir dešimt treninguotų geziukų — https://www.youtube.com/watch?v=3deOG3AtCF4 Ne tokie seni įvykiai iš Maidano— https://www.youtube.com/watch?v=Ya2elsR5s5s Net toj pačioj Odesoj į maršą už vieningą Ukrainą susirinko dešimtkart daugiau proukrainietiškai nusiteikusių, nei visus prorusiškus kartu sudėjus. Jei žiūrėsim į nuotraukas iš Odesos, tai pamatysim, kad už vieningą Ukrainą žygiuoja civiliai be jokių maskuojamų rūbų, šalmų, skydų ir lazdų (juos gina mediniais skydais ginkluoti savigynos būriai). Tuo tarpu, taikūs prorusiškai nusiteikę gyventai (a.k.a. „pasisakantys už federalizaciją“) yra apsiginklavę iki dantų, kaukėti ir su skydais, o moteriškos lyties atstovių jų tarpe nesimato Arns, akių dar neišsibadei?
Arns 2014-05-06 21:58
Dabar tik apibrėžk visiem, kaip atpažinti "sintetinę valstybę", kuri egzistuoja tik kažkieno galvoje, bet ne prieš tarptautinę bendruomenę ir visus žmones. Manau net politologai, su mielu noru, papildys savo žinias.
Arns 2014-05-06 22:06
Simplicity, o tai Maidane kiek buvo? toks didelis miestas, šitiek mėnesių, vienas centras į kurį autobusais buvo vežama iš visos Ukrainos... ten milijoniniai mitingai turėjo būti, mažų mažiausiai bent kartą, kaip Baltijos kelią padaryti O dauguma žmonių dirba, ir jie visai nenori veltis nei vieną nei į kitą stovyklą, nes žino jog nukentės, jei netinkamai pasirinks. Būtent todėl visur nevyksta masiniai palaikymai, net tie tavo minėti "vieningos Ukrainos" mitingai, toli gražu ne tokio dydžio, kokius bandai pavaizduoti. Ateis rinkimai, ir pasimatys kas ir kaip. Per paskutinius, gana triuškinamai Regionų partija laimėjo visoje Rytų Ukrainoje.
Arthuras 2014-05-06 22:16
Rinkimai? Juokauji gal? Kokie gali būti rinkimai, kai tokia situacija? Kai išsives Rusija savo karius iš Ukrainos, bus galima pakalbėt apie rinkimus.
Arns 2014-05-06 22:31
Ukraina jų nori. ESBO prašo bent jau paliaubas paskelbti. O apie Rusijos karius geriau patylėk, neįrodyta kad tokie yra, tad apie juos kalbėti, tas pats kas aiškinti jog tarp mūsų vaikšto marsiečiai. Jau tau aiškinau kame reikalas traktavime. Jei ne aiškus atskyrimas kas ir kaip, tai seniausiai jau būtume išsisprogdinę visi.
kionig 2014-05-06 22:37
Skaičiau ir skaičiau, bet ir man įdomu pasidarė šioje vietoje. Žodžiu, kiek OT, bet:
Simplicity 2014-05-06 22:42
Arns 2014-05-06 23:44
Oro uostas tai aišku kam, kad desantas nenusileistu. O neklausi, kam Maidanui reikėjo šturmuoti prezidentūrą, laužtis į Radą? Kam reikėjo nuginkluoti miliciją? Tai valstybei paklusnūs objektai. Jei perimi kontrolę, turi nepalikti tokių objektų, čia pati paprasčiausia taktika. Jau nekalbant jog sukilimams reikia patalpų, nesilauši gi pas žmones į namus.
werafonas 2014-05-07 01:12
Perskaičius komentarus darau tvirtą prielaidą, kad Arns nusipelnė pašalinimo iš forumo už kryptingus ir nuolatos pasikartojančius nuomonės formavimus, demagogijas, idilišką ir ydingą vienapusišką gynimą. Nepaisant į visus pateikiamus oponentų faktus, pastabas. Nedrįstu spėti ar jis komentarus rašo laisva valia ir užsakovo prašymu, tačiau viena aišku, jog čia diskusijose susirinkę oponentai kalba argumentų ir nuomonių kalbą, tačiau pastarasis ponaitis tokios kalbos nesupranta, o nepatogius argumentus tiesiog įžūliai ignoruoja. Tokio pačia modelio elgesys pastebimas bene po kiekvienu straipsniu, kuriame susiduria konfrontacija "Rytai-Vakarai", o štai ši diskusija parodo, kokia didelė čia esančios administracijos kantrybė. Arba jiems visvien. Na, tikiuosi, jog vis gi pirmasis variantas..
Shanti 2014-05-07 02:46

krislas 2014-05-07 08:08
Tada ir Lietuvos aneksija 1940 buvo teisėta, nes Smetona laisva valia ir niekieno neverčiamas patepė slides.
krislas 2014-05-07 08:19
Žmogau, jei tau visas šizofreniškas melas, kurio pilni LT portalai nėra propaganda ir pati debiliškiausia ideologija - neturim apie ką šnekėt. Nors, panašu, nesuprasi... BTW, jei 2009 sausį, kai dalis bendrapiliečių nebuvo sužavėti Vyriausybės sprendimų ir apie tai atėjo pasakyti - jei koks Lukašenkos ministras būtų atvažiavęs ir kvietęs nuversti valdžią - kaip vertintum? O į Maidaną važiavo kas netingėjo, pradedant Graužiniene ir baigiant Nuland. Ką, ne kišimasis kur nereikia ir perversmo inspiravimas? Kai sulaužius pasirašytus susitarimus chuntos smogikai įsiveržė į Rada ir visi deputatai staiga "nušvito" - kokie įstatymai pirmiausia buvo priimti? Antirusiški. Ką, ne konfrontacijai stiprinti? Rusija šitame konflikte iš esmės yra besiginanti pusė. Ir belieka džiaugtis, kad savo darbą jos žvalgyba išmano geriau, nei priešininko.
Grazvydas 2014-05-07 08:51
Arns - Alternatyvios Rusų Nuomonės Skleidėjas O tamstos postas yra aliuzija į okupacijos nepripažinimą ir teritorinio vientisumo sugriovimo palaikymą. tai yra antipilietiška ir antivalstybiška.
Arthuras 2014-05-07 09:56
Iš esmės - beviltiška diskusija. Kuomet visos Rusijos elgesys yra grindžiamas akivaizdžiu melu, nieku gyvu nepripažįstant klydus, melavus ir pan. - tai apie ką galima diskutuot? Kuomet neigiami akivaizdūs faktai, jog tos juostelės - iš esmės Rusijos palaikymas. Tokie veikėjai kaip krislas, akivaizdžiai prorusiški - tokie ir nešioja tas juosteles. Tos juostelės reikšmė: "Palaikau Rusijos veiksmus". Jų net nenešiojo iki tol, kol Rusija nepradėjo kišt nagų, nors Maidanas jau vyko gana ilgą laiko tarpą. O visa kita - tai tik Arns išvartymai. Jis visada randa kaip išvartyt Rusijos ir ją palaikančių elgesį. Neteko matyti priešingo varianto - pasmerkimo. Labai tikiuosi, kad Ukraina susiims save į rankas ir tuos teroristus gerai pačirškins - ir taip parodys, jog yra valstybė, o ne Rusijos dalis...
Simplicity 2014-05-07 09:56
. Taikiu jis buvo pirmą mėnesį, kol Kremlius Janukovyčiui subtiliai nepasiūlė išgaudyti susirinkusiųjų aikštėje („Kremlius įvykdys likusią dalį ekonominių susitarimų tada, kai Ukrainos prezidentas išspręs Maidano problemą.). Praktiškai iškart, po šio pranešimo, Berkut kaip obuolius sudaužė Maidane susirinkusį proeuropietišką jaunimą. Būtent po šių įvykių į Maidaną suplūdo ne tavo minimi 10 tūkstančių, o šimtai tūkstančių žmonių. Prasidėjo antivyriausybiniai mitingai visoje Ukrainoje (net ir Rytų). Žmonės stovėjo ir šalo, o mainais gavo kulkų (čia dar gerokai anksčiau už pavasarinius įvykius su snaiperiais). Tada prasidėjo padangų deginimas ir molotovo kokteiliai, tačiau jokių automatinių ginklų, RPG ir granatų nebuvo. Ir visas tas mitingavimas tęsėsi mėnesiais, ir radą užėmė tik tada, kai mėnesių mėnesiais nesutikęs atsistatydinti Janukovyčius tepė slides į Rusiją. p.s. Niekad nepagalvojai kaip koks Kalanta, kur nors sodely... Vardan kilnaus tikslo ir iš solidarumo roSSijai?
Arns 2014-05-07 10:35
Janukovičius neatsistatydino, nemalk Š. Net ukrainiečiai nesileidžia į šnekas, kaip ten teisiškai įforminti valdžios pasikeitimą. Ten dabar situacija kaip Afrikoje, kada išvijus prezidentą, įkalbinėjama kariuomenė bei vidaus aparatas, prisiekti kitam. Jau nekalbant, kad pagal pasirašytą sutartį, turėjo būti pakeičiami tam tikri ministrai, už netinkamus, prieš žmonės nukreiptus veiksmus, milicijos vadovus, atšaukti kai kurie paskubomis priimti įstatymai ir pan. Bet juose nebuvo nieko apie prezidento atsistatydinimą.
Simplicity 2014-05-07 11:13
Jūsų, kremlinių išplautsmegenių, problema yra ta, kad jūs nesugebate net savo „faktų“ chronologijos atsekti Ar tau atrodo, kad su tavimi kvailiai diskutuoja? Manai, kad negalime patikrinti tavo „faktų“? Atseit, išvemsi kokią nesąmonę ir visi čia patikis? 1. Google "international monetary fund east ukraine". 2. . Ir nepezėk apie Afriką ir situacijos Ukrainoje neapibrėžtumą. Viskas ten yra labai aišku ir paprasta— gegužės 25 dieną yra numatyti prezidento rinkimai. Po jų bus visos priesaikos naujai išrinktam prezidentui. Va dėl to rusų žali žmogeliukai ir malasi po Rytų ir Pietų Ukrainą. Vovai nereikia prezidento rinkimų, Vovai reikia kuo ilgiau išlaikyti nestabilumą Ukrainoje ir kažkokiu būdu pastatyti pabėgusį „teisėtą prezidentą“ atgal į postą. Žinoma, visa tai turi įvykti kuo greičiau, nes kiekviena diena kerta per rusų ekonomiką. Dėl to iš ruSSijos dūmos pasigirste net tokių kvailų kaltinimų, kad Ukrainoje šiuo metu vyksta genocidas.
krislas 2014-05-07 11:15
Nenešioju ir neplanuoju nešioti jokių juostelių - nei Georgijaus, nei geltonai-mėlynų. Tiesiog matau, kiek dezinformacijos apie Ukrainą pilasi mūsų žiniasklaidos kanalais ir todėl vertinu situaciją kitaip, nei dalis "ultrapatriotų", kuriems "geras rusas - miręs rusas". Ukraina (rytinės sritys) ir yra pagal gyventojų sudėtį ir mentalitetą Rusijos dalis, norim to ar ne. Bet ne todėl Rusija niekada neleis taip agresyviai tempti Ukrainos į Vakarus. Paprasčiausiai, visa jų priešraketinė gynyba, suplanuota ir realizuoda buvusios CCCP sienose, netekus Ukrainos "buferio", tiks tik į kuusakoskį. Todėl jiems nėra iš ko rinktis.
Arns 2014-05-07 11:32
Simplicity, tu tas operacijas, per kurias kariai grįždavo be apkabų ar net tankečių, vadini "antiteroristine" operacija? Aš tai pavadinčiau "jėgos demonstravimo" bandymu. Tikrosios operacijso prasidėjo dabar, kada iškeliamas reikalavimas pasiduoti arba šturmas. Tepė slides - ne atsistatydinimas. Šičia ukrainiečių reikalas, nori jie ar nenori Janukovičiaus. Pats tikrai nemanau, kad jis dar tinkamas vadovauti, bet siekiant susitaikyti, manyčiau reiktu kalbėti su juo, kad jis atsistatydintu arba įrodymais pasiremiant, per apkaltą pašalinti, kaip tai atliekama teisinėse valstybėse. Tik tada būtu galima patikėti, kad rinkimai gali įvykti skaidriai ir teisėtai.