Užgėrimų pavojai ir alkoholio vartojimo mitai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2014-05-10 02:30
Tiesus kelias i alkoholizma yra sistemingas vartojimas, kad ir mazais kiekiais, tarkim 50-100ml stipriu gerimu, arba 1 l alaus per diena tuo paciu paros metu ir taip kiekviena diena. Po menesio galima sakyti jau garantuotas alkoholikas, nes nebebutu imanoma neisgerti dozes, prasidetu lomkes, nes kepenys jau reikalutu porcijos alkoholio, nes jos jau pasiruose ji apdoroti. Paskui doze tik dideja. Atsikratyti tokios bjaurios priklausomybes gali tik stiprios valios zmogus, arba su mediku pagalba.
Arthuras 2014-05-10 02:50
Aš irgi manau, kad sistemingas vartojimas yra blogiau ir tiesesnis kelias į alkoholizmą, nei smarkesnis išgėrimas keletą kartų per metus. Negana to, kad po to, kad ir nedidelio kiekio alkoholio po darbo kiekvieną dieną tampi neveiksnus - negali vairuot ir t.t., tai dar ir priklausomybė vystosi.
Pakalęs 2014-05-10 07:41
Cia taip parase,kad tik zmones priprastu prie alkoholio ir nestu pelna. Sutinku su ''bahuriux'' komentaru visapusiskai.
manciukaz 2014-05-10 08:11
Buvau ir aš susidėjes su tais velnio lašais, gerai, kad laiku nustojau dabar negeriu puse metu visiškai ir, net i ta puse žiurėt nenoriu... o tiems kurie sako, kad reikia mokėt gert, norėčiau pažiurėt kaip jie mokės po kokiu 5-10 metu, alkoholis ne taip veikia, kad jo norėtus vis mažiau ir mažiau vakar nakty tokius "mokančius gerti" vežiau i vispare dasibaigt...
zaliaakis 2014-05-10 08:52
Jau yra mokslisku irodita kad, bet kokia... Ir maza doze jau kenkia sveikatai. Alkohogolis nereikalingas musu organizmui. O cia daktaras dar pataria kaip greiciau buti jo klientu Kaip su rukimu, kenkia ir visi zino. Bet laikini pinigai verslui ir valstybiai per daug dideli... Leistu legaliai ir heroina leistis, bet nelegalus pinigai geresni. Plius sunkiau kontroliuoti eitu Bet kaip suvaldysi tauta kuri negali svaigintis ir blaiviai masto ?
manciukaz 2014-05-10 09:00
Valdžiai, oligarchams ir kitiems išnaudotojams nereikia, kad tu būtum stiprus, blaivus ir protingas, jiems reikia tokiu "saikingai" išgeriančiu darbininku, kurie bijo iš namu išeit, ka jau kalbėt apie protestavima ar savo teisiu gynima
sielinas 2014-05-10 09:05
Keista, kad yra leidžiama pardavinėti tai kas kenkia sveikatai... Dėl vartojimo tai kiekvieno asmeninis reikalas kaip save nuodyti.
Aquarius 2014-05-10 11:34
Taip taip... keistai sukurpta ta mūsų visuomenė, kad galima legaliai nusipirkti nuodų, kurie atima ir pinigus ir sveikatą, o kartu ir valią. Bet keisčiau nei tai yra nebent pačių piliečių noras nuodytis... Linkiu visiems atsivertusiems stiprybės ir toliau eiti blaivybės keliu. O jei reikia pasikaustyti žiniomis rekomenduoju patyrinėti sabriologijos mokslą. http://www.sveikata.info/sorbiologja
immortallt 2014-05-10 13:10
Na nereikia sutirštinti spalvų. Kartas nuo karto pavartojus alkoholio nėra jokių pasekmių, apart dehidrataciją. Aišku, nereikia maukti po litrą degtinės ant galvos. Išgerk porą taurių vyno ar viskio, porą bokalų alaus ar pan. P.S. būna ir pusmetį nevartoju jokio alkoholio, ne dėl to, kad taip užsibrėžiu, o dėl to, kad taip susiklosto. O būna, kad kokį vakarą, po rimtų darbų ar pasiekimų, kurie truko ne vieną mėnesį įsipilu ir 50g gero viskio.
Anonymous 2014-05-10 13:41
Straipsnis ne apie realybę, o apie norą pasirodyti kovotojais ir šiaip angelais. Aš alkoholikas, nu ir kas? Ir dar alkoholikas maratonščikas. Niekada nenorėjau gerti dieną ar tris. Mėgdavau bent po pora savaičių užplaukt. Paskui dar nusmailinimui keletą dienų. Anksčiau bent po kartą per metus, dabar kur kas rečiau. O apie tokius nieks nerašo, nes nesigaus gąsdinimas - alkoholikas, bet darbas, šeima, auto ir namas...
Simplicity 2014-05-10 13:51
immortallt, gert reikia su draugais, o ne po darbų Po to net nepajusi kaip save išdresiruosi ir taps normalu (po to gal net ir reiks) įkalti 50g po darbo dienos. Na, o į tokius Aquarius ir manciukuz nereikia per daug dėmesio kreipti,— visada buvo ir bus žmonių, kuriems reikia vedlio (judėjimo, tikėjimo, religijos, draugijos), kuris rodytų teisingą kelią. Vienintelis avies darbas— aklai sekti tuo keliu. Jei bijot gyvenimo, tai reikia arba gyvam užsikasti arba kraustytis kur nors į Labanoro girios gilumą ir ten gyventi taip, kaip tai darė mūsų protėviai XVII amžiuje. Va, tik kaip tada reikės aplinkinius į doros kelią atvesti... Mano akimis žiūrint, alkoholis yra mažesnis nuodas už tuos, kuriuos mes gauname su vaisiais, mėsa ir daržovėmis. Na, o kur dar oro užterštumas sunkiosioms dalelėmis, pačiais įvairiausiais cheminiais junginiais. Alkoholio kiekį mes bent jau galime išmatuoti, tačiau perkant maistą belieka viltis, kad kontroliuojančios įstaigos padarė viską, kad nesaugūs (ar net kenksmingi) produktai nepasiektų parduotuvių lentynų.
aurimokas 2014-05-10 14:24
Bet tai kokie jūs silpnavaliai, jeigu išgėrus pora bokalų alaus, kitą dieną lomkės prasideda būna išgeriu 1-2 bokalus per sav., būna pusę metų negeriu. O būna kad baliuj ir butelį degtinės ant galvos išgeriu. Aš labai lengvai galiu gerti ir mažus ir didelius kiekius alkoholio kad ir kas savaitgalį ir taip pat lengvai galiu visai negerti ištisus mėnesius. Alkoholizmas nėra organizmo pripratinimas prie alkoholio ir organizmo reikalavimas gauti alkoholio dozę. Alkoholizmas yra psichologinė būsena ir savęs itikinimas, kad tau tikrai reikia alkoholio
immortallt 2014-05-10 14:58
Simplicity, per 7 metus buvo 4 tokios progos, kai po didelių darbų išgėriau viskio Nereikia ir dėl maisto saugos labai panikuoti, geras tas maistas, aišku, skoninės savybės ne tos, kaip naminio, bet tam yra paprasta priežastis - išauginti daug maisto, naminėmis sąlygomis yra per brangu. Aurimokas, šiaip alkoholizmas būtent ir yra, kad organizmui alkoholos jau būtinas, būna net atvejų, kai būtent pagiriom čierka ar pusė butelio alaus gali gyvybę išgelbėti, nes taip sulėtina detoksikaciją. Asmeniškai pagirių nesu turėjęs. Tik kartą to vakaro atmintis dingo, bet tai kaltinu Absolut'ą, nes ne tiek daug ir išgėriau. O kiek išgerti gali priklauso nuo tavo kūno masės, kiek šiaip geri, ar sportuoji (sportuojant intensyviai tolerancija mažėja), mitybos ir galų gale genų - tai yra, kaip greitai organizmas sugeba skaidyti alkoholį.
Anonymous 2014-05-10 15:00
Štai, ir kiti vyresni nesutinka su straipsniu... Gal jis paaugliams rašytas?
GTRooTube 2014-05-10 15:55
Mano tėvas kai geria, tai geria mėnesį arba 2. Aišku pats neišsiblaivo, tai jau net nebe atsimenu kiek metų jam jau lašelines statom. Šiaip likusius 8-10 mėnesių per metus jis nebegeria, jau pats supranta kas ir kaip. Bet vat mano brolis. Jis tai rekordininkas. Prieš kokius 8 metus gėrė beveik metus. Nebuvo dienos, kad negertų. Matyt sudėjus visas jo blaivas dienas būtų išėjęs koks mėnesis. Dabar jau nieko pusiau su bėda žmoną susirado, tik aišku vaikų jau neturės (per senas) geria jau rečiau 2 kokie mėnesiai per metus tebūna girti ir tai su pertraukom. Bet kai pas mus jis nebegyvena, tai ir širdies neskauda. Aš šiaip negeriu. Net nežinau kodėl.
slawcka 2014-05-10 16:31
Alkoholizmas genuose, tai geriau ir negerk, bo baigsis kaip tavo seimai.
manciukaz 2014-05-10 17:05
Nei to oro prisikvepaves, nei maisto pavalges, žmogus neišprotėja taip kaip pavartojes alkoholi... didžioji dalis visuomėnės nelaimiu yra per alkoholi, daug šeimu išyra, daug žmonių atsiduria gatvėje praranda šeimas, darbus... didžiausia žmonijos nelaimė yra alkoholis, nei nuo jokio kito nuodo tiek nelaimiu neatsitinka... ir visi kalba apie kažkoki mistini "saikinga vartojima" leiskis heroina "saikingai" tas pats narkotikas
ElniaRagis 2014-05-10 17:35
manciukaz, ne ne ne didžiausia žmonijos nelaimė tokie kategoriški mulkiai. Tokia nuomonė nėra reikalinga. Eik geriau parėkauk gatvėje, gal greičiau baltieji žmonės tave išveš.
Wolfy 2014-05-10 17:59
Negeriu ir nematau problemos.
Anonymous 2014-05-10 20:59
Problema yra kovotojai. Kovotojai prieš rūkymą, prieš alkoholį, prieš cukrų, prieš riebalus, prieš per mažą judėjimą...