Lietuvos visuomeninė situacija: kodėl D. Grybauskaitė nelaimėjo iš karto

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arthuras 2014-05-17 13:57
Konkrečiau galima? P.S geras žmogus - ne specialybė ir juo labiau ne kompetencija...
immortallt 2014-05-17 14:10
Balčytis yra bestuburis, kuris nori garbės ir posto. Jis nėra lyderis, jis neturi vizijos, jis yra darbuotojas. O jei kam atrodo, kad reikia nusileisti Rusijai, tai geriau iškart atiduodam savo žemes, uždraudžiam lietuvių kalbą ir t.t., nes būtent taip Rusija įsivaizduoja draugiškus santykius.
Arns 2014-05-17 14:18
Simplicity, gal atsigauk nuo to ko prisirūkei. Jau senai Grybauskaitė skelbią karą Seimui, STT, VSD ir pan. Mes viduje turim tokias situacijas, kad iškilus grėsmei, net nešaukiama Lietuvos saugumo taryba, nes inorigam asmeniui nepatinka vienas privalomas toje taryboje žmogus. Dėl jos užgaidos, prieš kelis metus pareikštas akibrokštas B. Obamai. Dar reikaliukai su pavyzdžiui V. Adamkumi, kaip mėtomasi jog sveikino, bet niekas, net pats jubiljatas negirdėjo, negavo kvietimų ir pan. Mūsų valstybės įtakos galios prezidentas, daugiausiai ką gali, tai tik vienyti savo valstybę, o ne reikštis geopolitikoj. Tam per mažas Lietuvos svoris. Arthuras, tai ir sakau, kad pasirinkimų daugiau nei maža. Vienintelis Balčyčio pliusas jo charakteris, kuris kaip vardinau, sugebėjo dabartinės prezidentės valdymo metu, tik sukelti vidinę įtampą šalyje.
Simplicity 2014-05-17 14:25
Eini ir skaitai— http://grybauskaite2014.lt/darbai/ Grybauskaitė yra geriausias prezidentas nuo paskutinės nepriklausomybės laikų. Tai žmogus, kuris realiai kažką daro vardan tos, o ne taip kaip „vsio zakonno“ ar „trep, trep kojele“.
Arns 2014-05-17 14:46
Jo, didelė dalis "nuopelnų" yra jos Įskaičiuotos kalbos (kurios yra privalomos), vizitai, kurie ne prezidento išskirtinio darbo rezultatai. O kur dar topai su teisėjų skaičiumi ar pasirašytais įstatymais? Tie darbai visiškai iliuziniai, nes formalumas reikalauja patvirtinimo, prezidentas nei įtakoja kiek bus priimta įstatymų nei kiek ir kada keisti teisėjų. Ekonomika... pasiskaitai prezidento galias, ir supranti jog jis tokių dalykų neįtakoja. Net morališkai parama ne prie ko. Tas pats ir su ES parama, net derybose dalyvauja ne prezidentas, o vyriausybės ministrai. O kur dar emigracija, gal paviešinti projektai, kaip sumažintas tas skaičius? Tas pats ir su oligarchais, kur realūs prezidentės siūlymai, o ne metiniai pranešimai, kurias "ragino kovoti"? O kur dar prisiskirtas "pensijų atkūrimas"? Arba kaip įtakojo "trečiojo ES energetikos paketo" įdiegimą Lietuvoje? Tinklai su Lenkija ir Švedija, kada pradėta, ir kiek kalbėta su Lenkijos, ir Latvijos vadovais (gi švedai ilgai delsė, nes lietuviai su latviais pešėsi pas ką ateis kitas jungties galas)? Na ir t.t. Čia kaip Mikės melagėlio knygutė tie darbai. Dėl didžiosios dalies jų net nepasisakė, iki kol neišgirdo jog visuomenė palaiko. Jau nekalbant apie ką minėjau, jog ne prezidento galioms valdyti didesniąją dalį tų sprendimų.
Arthuras 2014-05-17 14:54
Kam mums reikalingas bestuburis, be nuomonės prezidentas? Mano aplinkoje tokius asmenis laiko ne "gero charakterio", o mėmėmis. Nei kalbėt, nei argumentuot moka. Nors tau tai, be abejo, patiktų, kad būtų lendama į šikną rytams. O Grybauskaitė... Nėra idealus kandidatas. Elgesys kartais daugiau nei kvailas, kažkokios tuščios ambicijos. Kad ir po šiųmetinių rinkimų - pasakė kelis žodžius, apsisuko ir išėjo... Bet jau už Balčytį n kartų geriau. Kas liečia apskritai prezidentą ir aš nelabai suprantu - klausinėjama per debatus apie vidaus politiką. Nors iš esmės, tai ne prezidento galiose...
Simplicity 2014-05-17 15:07
Pažiūrėk debatus. Štai nuooda į paskutinius— http://www.lrt.lt/mediateka/irasas/56339. p.s. Kolega, diskusijų dalyvi, esate gerokai atsilupęs. Lietuva tai ne Rusija. Jei Rusiją valdo caras, tai Lietuvos reikalais rūpinasi Seimas ir Vyriausybė.
immortallt 2014-05-17 15:16
Tobulų niekad nebūna, Grybauskaitė turi savo ydų, bet su šia vyriausybe būtent tvirtos rankos ir reikia, kad ne leistų daryti ką nori, o ir vetuotų nesąmones ir viešai nusodintų, o ne tokio, kuris su viskuo sutinka ir visiem viską duodą, ką paprašo, nežiūrint kokios pasekmės, svarbu reitingus išlaiko.
Arns 2014-05-17 15:18
Simplicity, jei tavo PS skirta man, tai didelis ir riebus klaustukas ? Nes aš tai skiriu kur Lietuvos prezidento galios, kur vyriausybės ir Seimo, būtent todėl į prezidento naudą žiūriu per prezidentinę prizmę, o ne per kokio "caro", kurie tiki jog pasiskundus prezidentui, jis ir pedofilus išgaudys, ir kyšį imančius pareigūnus paauklės, duos pinigų stogui uždengti... Arthuras, būtent, LR prezidento postas, panašiai kaip Anglijos karalienės valdymas. Tai daugiau reprezentavus postas, kurio galios kviesti apsvarstyti, spręsti valstybinių institucijų nesutarimus, dalyvauti valstybiniuose renginiuose, atstovauti valstybei svarbiuose renginiuose užsienyje. Turintis naujų idėjų, turi būti Seime ar vyriausybėje, kur ir kuriami bei nagrinėjami tokie klausimai.
qriuqriu 2014-05-25 20:17
to Arns dar prideciau, kad jei asmenybe stipri gali apjungt visokio plauko visuomeninius judejimus po vienu presu Seimui ir vyriausybei, seip vertinu Grybauskaite kaip pereinamo ciklo i didesne tvarka stabilizatoriu, bet ne daugiau, klausimas ar stabilizatorius issidevejo, nes pasaulis vietoj nestovi