A. Maldeikienė: duodu galvą nukirsti, kad Lietuvoje su euru bus kaip Estijoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Simplicity 2014-06-05 13:37
Vytautai, nu kaip tu taip... Galima būti didžiausiu euroskeptiku, bet kaip galima nematyti to kas buvo padaryta ir yra daroma už ES pinigus? ES blogai? Pažiūrėk kaip gyvena Moldova, Ukraina, Gruzija ir kaip gyvena lietuvis Europos Sąjungoje. Jei ne ES, tai ir Lietuva sėdėtų tokioj pačioj šiknoj. Aišku, nėra toj Lietuvoj viskas taip gražu, kaip piešia čia susirinkę vilniečiai, nemažai žmonių iš provincijos tiesiog išvažiavo, bet... Negi būtų buvę geriau, jei vietoj to, kad stotumėm į ES, būtumėm apsitvėrę spygliuota viela ir bokšteliais, kad niekas į užsienį nepabėgtų? (Š. Korėjos scenarijus) Į anglijas, ispanijas ir skandinavus žmonės pradėjo bėgti dar gerokai anksčiau, nei Lietuvą priėmė į ES, tad žmonės ir dabar ten bėgtų ir dirbtų nelegaliai kaip iki įstojant į ES. O gal reikėjo stoti į NVS ir šlietis atgal prie Rusijos? Manau, būtų net priėmę į RF ir padarę autonomine respublika, galėtumėm džiaugtis 100€ rusišku minimumu, mojuotumėm Šv. Georgijaus juostelėmis ir mylėtumėm prezidentą Putiną. Lietuva yra maža šalis tarp Rytų ir Vakarų, tad norėdami kvėpuot turėjom pasirinkti kurią nors vieną pusę. Va ir gaunasi taip, kad arba NVS (dabartinė muitų sąjunga) arba ES, jos išsivysčiusios ekonomikos ir parama. Jei atsidaręs Google Maps besi pirštu į Lietuvą, tai pamatysi jog į Rytus nuo mūsų— korupcija ir skurdas, o į Vakarus— mažesnis skurdas ir didesnės galimybės užsidirbti.
vytautas50 2014-06-05 14:28
Arthuras 2014-06-05 14:56
Galima truputį pritarti Vytautui, tačiau ES parama matosi akivaizdžiai - nutiesti puikūs keliai, sutvarkytos ligoninės ir t.t., kas dar sugeba ir prisivagia iš tų pačių ES pinigų. Nauda akivaizdi.
immortallt 2014-06-05 14:59
vytautai, perskaičiuok, ar tikrai pabrango dvigubai viskas? Ar lygini su 2007 metų algomis? Jei turėtum 2x mažiau, nei prieš dešimtmetį, dabar dirbtum, o ne "blevyzgotum" Norit gyventi taip, kaip gyvena Vokietija? Na tai sunkiai dirbam ir statom šalį 100 metų. Norit gyventi taip, kaip Norvagai? Nu tai atrandam naftos ar kitų žaliavų, kad leistų tiek pajamų gauti valstybei ir ekonomikai. Kitos išeities nėra, kaip ir pastatyti namo, gero ir kokybiško, per minutę negali, taip ir ekonomikos pastatyti negali. Nereikia Lietuvos lyginti su JAV, kuri nenukentėjo nuo pasaulinių karų, okupacijos ir priespaudos, buvusiomis imperijomis ar gausiai resursų turinčių šalimis. Taip pat su šalimis, kur kapitalizmas klesti 2-3 kartus ilgiau, nei Lietuvoje. Šiaurės Italijoje kapitalizmo užuomazgos atsirado prieš ~800 metų. Pas mus prieš 20 metų. Nėra Lietuvoje taip pat gerai kaip vakaruose, bet tikrai nėra ašarų pakalnės, kaip dauguma piešia. Problemų yra visur, ir net vokiečiai dejuoja, kaip pas juos blogai. Vienoje šalyje geresnės sąlygos vieniems dalykams, kitose kitiems. Bet Lietuvoje gyventi blogai nėra. Blogai gyvena tie, kuriems žiauriai nepasiekė kažkas gyvenime arba, kurie laukia, kol kiti ką nors už juos padarys. Daugiausia antros kategorijos. Tie kurie daro, jie ir po 2-3 bankrotų išlipa ir vėl gerai gyvena. Nusikaltėliai, tai ne ekonomikos dalis. Nusikalstama veikla užsiimantis verslininkas, jau nėra verslininkas, o nusikaltėlis.
Simplicity 2014-06-05 15:23
Gerbiamas euroskeptike, tau būtų geriau prie ruso ar kaip Šiaurės Korėjoj?
vytautas50 2014-06-05 16:07
immortallt 2014-06-05 16:41
Olandijoje 1,500 litų tai blogiau nei Lietuvoje 1,500 litų.
vytautas50 2014-06-05 16:47
Simplicity 2014-06-05 16:57
OK, pasidalinai savo pesimizmu, bet taip ir neatsakei į mano klausimą. Jei ES netinka (panašu, kad taip ir yra), tai kuris variantas tada: a) jungtis prie NVS/muitų sąjungos (gi ES iš esmės tau netinka), b) žaisti suverinitetą apribojant savo piliečių galimybę išvažiuoti į užsienį? p.s. Žaisti suverinitetą gali tik Šveicarija ir Islandija, nes viena yra apsupta civilizuotų kaimynų, o kitai rūpesčių gali kelti, nebent tik, per klaidą atplaukę baltieji lokiai.
immortallt 2014-06-05 17:04
Egzistavimui Lietuvoje dar mažiau gali išleisti. 300 litų maistui per akis. Simplicity, Islandijoje pamiršai vulkaninį aktyvumą
vytautas50 2014-06-05 17:27
Arthuras 2014-06-05 17:29
Vytautai, nebūk beviltiškas. Nesilankai viešose įstaigose? Ligoninėse, universitetuose ar pan.? Jei nuvažiuoji ir randi tvarkingą aplinką, reikia ieškot ES ženkliuko. Nesakau, kad mes to patys negalėjom pasiekt, bet būtų reikėję ilgokai laukt. Jei toks nepatenkintas ES - pasakyk, ką mes prarandam įstoję? Išlošiam, tai daug.
007 2014-06-05 17:32
Tokiems žmonėms, kurie sėdi prie kompų ir verkia nuo ryto iki vakaro, yra tik vienas pavadinimas. Išp*zdėję. Kai skaičiai nieko nereiškia, tai jau laikas išjungti Kakadu ir pradėti naudoti galvą. Vietoj nuomonės, geriau pradėti vertinti ir sverti, o ne žiūrėti į kaimyną ir pasakoti kaip jis gyvena. Taip, Lietuvoj, nėra pasaka. Bet skurdo taip pat nėra. Anksčiau jo buvo daugiau. Neteisybės buvo daugiau. Smurto buvo daugiau. Pinigų buvo mažiau. Mes visi turim tėvus žinom kaip jie gyveno. Toj pačioj šaly ir mes gyvenam. Ir tikrai ne blogesnėj. Knisti proto apie propagandą nereikia. Kada vaikščiotumėm alkani, ir džiaugtumės valdžia, tada būtų galima taip pasakyti. O dabar, kritikuojam, pykstam už tam tikrus sprendimus, bet vistiek daugelis po truputį stumiasi į priekį. O jau prasiskolinusios Europos tema įgrisusi iki kaulų. Aš daugybę šalių žinau kurios neprasiskolinusios. Bet gyvenimo kokybė ten ne pati geriausia. O kas įdomiausia, suskaičiuoti kiek kas prasiskolinęs labai gerai sekasi, bet paskaičioti kaip keitėsi gyvenimas Lietuvoj per 20 metų neišeina niekaip. Aš manau, tai eilinis niurzgėjimas. Tokiem žmonėm gerai nebūna ir nebus. Nors čia būtų ir Dubajus, o kiekvienas važinėtumėm su Veyronais.
vytautas50 2014-06-05 17:43
punktyras 2014-06-05 18:26
bala 2014-06-05 18:40
Jei įstojus į ES man pasidarė geriau, tai aš jau elitas? Iš kitos pusės, įstojus blogiau irgi nepasidarė?
immortallt 2014-06-05 19:01
vytautai, važiuok į rytų Ukrainą, ten visas gražumas dabar to, ką nori. Jei pavyks, gausi kulką mirtiną, nepasiseks, kokį artimą žmogų prarasi ar pan. Propaganda? Na propaganda, bet ir faktas.
Simplicity 2014-06-06 10:02
Nemirėm, bet ir gerai negyvenom. Tikriausiai nepameni, tačiau iki įstojimo į ES, inžinieriai Lietuvoje dirbo už lietuvišką MMA, kuris tuo metu buvo ~400 litų (nors vidutinė deklaruojama alga buvo 1000 litų). Aš dar pamenu kaip tais puikiai nepriklausomybės laikais (lyg dabar kas nors draustų lietuvišką raštą, LR simbolius ir valstybingumą) kiekvieną žiemą laikraščiais kamšėm mokyklos sporto salės langus, o tėvai kasmet „susimesdavo“, kad būtų išdažytos mūsų klasės sienos ir grindys. Ne per seniausiai teko lankytis savo buvusioje mokykloje— plastikiniai langai, pakeistas stogas, sutvarkyta aplinka, nauji stalai ir kitas mokyklos inventorius. Pasirodo, buvo pasinaudota ES parama mokykloms. Turbūt, ne joks argumentas ir tai, kad per tuos 10 metų, kuriuos mes praleidom ES, senbuvės į Lietuvos biudžetą sumerkė kokius 50 milijardų litų (tingiu ieškot tikslių skaičių). Aš jau net neskaičiuoju tų pinigų, kuriuos išleido lentoms su užrašais „Projektą iš dalies finansuoja Europos Sąjunga.“ ir tik dėka kurių mano tėvai dabar vandenį gauna miesto vandentiekiu, o ne semia iš šulinio. p.s. Gruzija, Moldova ir Ukraina nepriklauso NATO ar ES. Gruzija turi Abchaziją ir Pietų Osetiją, Moldova— Padniestrę, o Ukraina turi Donecką ir Luhanską, bet nebeturi Krymo.
Arns 2014-06-06 10:26
vytautas50, nereik išsikalinėt, ir prižiūrėti kažką kainuoja. Kad seniau pastatyta, o dabar nestatom, tikrai nėra įrodymas jog kažkam "vergaujam". Kad išgyvenom ir nenumirėm prieš keliolika metų - faktas, kaip kad ir tuomet, keliasdešimt kartų geriau nei kokioj Afrikoj, vis vien gyvenom. O ir ta laisvė. Gar geriau ne ją, o ko negalim suakcentuok, nes didelio pokyčio, bent aš, tikrai nejaučiu.
vytautas50 2014-06-06 10:38