Maskva jau užsigeidė Aliaskos ir Skandinavijos?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

GM 2014-06-09 10:29
Kad dauguma paprastų gyventojų tokiu mentalitetu pasižymi. Net online žaidimų serverių teko matyti su provokaciniais pavadinimais ir SSRS himnu grojančiu backgrounde, tai kaip valdžiai tokiai nebūt? Tautos atspindys taip sakant.
bahuriux 2014-06-09 10:39
turi ka pasakyti situo klausimu arne?
kroitus 2014-06-09 10:45
Įdomu - Rusija nuolat kritikuoja JAV, kaip vykdančią imperialistinę politiką, bandančią „užimti pasaulį“. Nors ten akivaizdžiai nuotaikos tokios, kad visas pasaulis turi būti Rusijos teritorija...
ra2 2014-06-09 10:54
- O ant 100 rublių vertės šokolado paaiškinta ką reiškia rombiški kvadratėliai? Jei ne, tai autorius šio straipsnio verta teisti už nesantaikos kurstymą ir tarptautinį šmeižtą.
Arns 2014-06-09 10:54
aišku, man patinka, kai visas internetas žino kaip atrodys, kiek kainuos, bet gamyklos nenurodo. Tad žinant šių laikų photoshop galimybes, tokius kad ir triskart per dieną gali "štampuoti", kad tik būtų apie ką jautrios sielos žmonėms papliurpti
Hmz 2014-06-09 11:08
Straipsnio už "tarptautinį šmeižtą" BK nėra. Kaip ir straipsnio už nuolatinius kliedėjimus teisės tema.
GM 2014-06-09 11:12
Arns 2014-06-09 11:25
šudinai varto tą tinklalapį Bet kiek mačiau kitus skelbimus (nes kaip tik tavo įdėtos nuorodos nė viena naršyklė nė nekrauna man), tai čia "proginiai", panorėk, tau ir su gėjų vėliava ar konfederatų generolais padarys. Panašiai kaip kai išskirtinius marškinėlių užrašus padaro, turėk tik fantazijos ko nori., Tad skandalo nelabai ir matyčiau, greičiau pasireklamavimas, kad sužinotu jog netradicinių dovanų galima iš tos interneto svetainės užsisakyti.
ra2 2014-06-09 11:30
lucy 2014-06-09 11:34
Straipsnio vertė totalus šūdas, bulvarinė nesąmonė. O pavadinimas "Maskva jau užsigeidė Aliaskos ir Skandinavijos?" nieko bendro neturi bi tik skambus būtų ir daugiau click'ų sulauktumėt. Gėda, tapot tipine Lietuviška bulvarine šiukšle.
SG 2014-06-09 13:09
Čia tiesiai iš Kremliaus visiškai slaptai buvo siunčiami tokie šokoladai į įvairius karinius štabus kaip kariniai planai ir slaptos žinutės. Laimei, keletą perėmė specialiosios Vakarų tarnybos, todėl šokoladinis imperializmas buvo sužlugdytas. Tačiau eina kalbos, kad per Velykas visgi buvo perduoti keli ypač slapti velykiniai kiaušiniai su Afrikos žemėlapiais, todėl Afrikai reiktų susirūpinti saugumu.
bahuriux 2014-06-09 19:24
, nu OK dzin tie sokoladai, fotoshopai, proginiai uzsakomieji produktai, bet juk 90+% Rusu tai idejai pritartu ar ne? O kokia tavo asmenine nuomone, ar reikia rusijai plesti savo imperija?
Arns 2014-06-09 20:39
Spangaliaus spangalai, o ne klausimai iš tavęs. Gal paklauskim, o ar Lietuva atsisakytu prisijungti Kaliningradą, lietuviškai lenkiškas teritorijas, Baltarusiją, bent jau vakarinę Ukrainą... Gi istorija, mitai kaip ten Mūsų paveldą prižiūri bei geru žodžiu mini...
bahuriux 2014-06-09 23:33
Nu paspangai, bet gerai kad nors atsakei i mano klausima, nors ir klausimu, bet nuomone aiski. As nenoreciau, kad Lietuva prisijungtu kazkokias teritorijas, netgi nenoreciau kad jiems prasantis Lietuva priimtu, kas mums is to, mes nesam slavai ir jie mums nera boliskos tautos? Kur tuos tinginius desi? Kaliningradas dabartinis nebuvo lietuva ten gyveno prusu gentys. Nesu istorikas, bet ir kalba nebuvo panasi i lietuviu. O Lenku teritorijos prie ko? Tuoj ta rusija pati susiskaldys, nera tos rusijos isvis tik autonomines sritys ir respublikos, kas bendra tai kalba ir gerimo tradicijos. Nes nukentes ekonomika nuo tokiu imperialistiniu ambiciju, jau dabar ruko del sankciju ir cia tik pradzia.
immortallt 2014-06-10 01:07
Na Krokuva, tai lietuvių kilmės miestas. Jei lenkai Vilnių tik užėmę kurį laiką turėjo, tai Krokuva sukurta buvo lietuvių kunigaikščio. Baltarusijos ir Ukrainos kultūra turi daug bendro su lietuvių. Klausimas būtų, ar lietuviai sutiktų, net jei turėtume pakankamą karinę galią, jėga prisijungti papildomas teritorijas - netikiu, kad sutiktų daugiau nei 10%.
Arns 2014-06-10 09:18
bahuriux, kažin kur buvo protestuotojai, kai buvo prisijungta Klaipėda? Iki šiol mokyklose neliejam nuoskaudos, kad negražinta visa turėjusi priklausyti Vilniaus Gubernija, ne vien Vilniaus kraštas? Prognozuoti, kas galėtu būti, tikrai sudėtingas dalykas, nes čia net kažkokių skaičių nerastumei immortallt, viskas priklauso nuo požiūrio. Atminkim tarpukario Lietuvą, ir ten net oficialiai steigtas sukarintas draugijas Vilniaus kraštui atgauti. Nekalbant apie nuolat primenamą skaudulį nuo pat mokyklos suolo. Pasižiūrėkim koks dabar Gruzijos, ar Moldovos ar dar ... požiūris į ginčytinas teritorijas. Niekas lengva ranka nė nesiruošia atsisakyti. Taip ir Rusijos visuomenei Krymas be klausimų rusiška teritorija. Tad kodėl turėtu kažkas pykti, jei be karo jis grįžo į Rusijos sudėtį? Visai kitas būtu klausimas, ar kokia Suomija, net tomis pačiomis sąlygomis atsidūrusi, būtu pasitinkama taip pat, nes tai jau svetima teritorija, su svetima kultūra, ir tikrai pati nesimpatizuojanti taip rusams...
DJ_LFS 2014-06-10 11:10
Bet kaip tie raudonskūriai vartosi net smagu žiūrėt. Jiems faktą prieš akis pastatai ir vistiek išsivarto:)
ra2 2014-06-10 11:12
- Rusijos federacija neteisėtai pasisavino prekinį ženklą, nes iš tiesų ten yra "Aukso Orda".
rwc 2014-06-12 17:49
, Prūsija (Mažoji Lietuva) ilgą laiką priklausė LDK. O prūsų kalba, nors ir priklauso pietiniams baltams (lietuvių ir latvių - centriniams), vis dėlto labai panaši į lietuvių. Tik va, kad toje teritorijoje, kurią dabar vadiname Prūsija, niekuomet negyveno prūsai - prūsai gyveno ten, kas dabar priklauso Vokietijai, tas pavadinimas išliko istoriškai, subyrėjus Prūsijos-Austrijos imperijai. Pažiūrėjus istoriškai, „grynakraujės“ lietuvių gentys gyveno sąlyginai nedidelėje teritorijoje - nuo Jurbarko iki Vilniaus. Visi kiti - kuršiai, žiemgaliai, sėliai bei piečiau Nemuno (įskaitant Karaliaučiaus sritį) sambiai, skalviai, nadrūviai, jotvingiai (sūduviai) kalbėjo panašiomis, bet ne lietuvių kalbomis. Ir ką - per tiek amžių integravosi taip, jog pagrindinės lietuvių kalbos tarmės (žemaičių ir aukštaičių) skiriasi labiau nei visiškai priešingose pusėse buvusių genčių kalbos - pvz., ir žiemgaliai bei sėliai Lietuvos teritorijoje šneka aukštaitiškai, ir pietuose gyvenę jotvingiai šneka aukštaitiškai (dzūkai, suvalkiečiai ir zanavykai vis tiek grupuojami į aukštaičius, kadangi nėra žemaičiai). Kodėl šiauriniai nadruviai (prūsų tarmė, dabartinės Kybartų apylinkės) tapo vos ne etaloniniais lietuviais, o pietiniai nadruviai (Tilžės apylinkės) - nebūtų perėmę lietuvių kalbą? Juk nepamiršk, kad viduramžiais niekam nebuvo įdomu, kuria kalba kalbėti, pagal kalbą tautos savęs neidentifikuodavo. Valstietis nuo Kauno apylinkių niekad gyvenime (nebent didžiųjų mūšių metu) nebūdavo gyvai girdėjęs Didžiojo Kunigaikščio. Tą patį galima pasakyti ir apie Suvalkus, Punską, Seinus. Fonetiškai tai baltiškos teritorijos, kalbėjusios ta pačia jotvingių kalba kaip ir dabartinių suvalkiečių ir dzūkų protėviai. Dar ir dabar ten parduotuvėje gali susikalbėti lietuviškai - todėl, jei subyrėjus carinei Rusijai, Lietuva ir Lenkija susitarė padalinti teritoriją kalbiniu pagrindu, tai visa šiaurinė Lenkija, įskaitant didelę dalį dabartinės Baltarusijos, turėjo atitekti Lietuvai. Lenkai tas žemes iš mūsų pačia tikriausia žodžio prasme užgrobė, kaip ir Vilnių.
Arns 2014-06-12 20:03
rwc, pilnai sutinku su tavo marketinginėmis teorijomis. Tačiau žinant šių dienų realijas bei kad pasirodė (bent skelbiama straipsnyje) labiau opoziciniame baltarusių portale (jų požiūrį irgi daugmaž nutuokiam), tikslas ne kokios rinkos ar pašiepimo sukūrimas, o grynų gryniausias propagandinis "šūvis". Kaip matom iš komentarų tiek čia, tiek kituose portaluose, poveikis akivaizdus, atsirado dar vienas pasipiktinimo rusais minima Klaipėda (nors jau niekas nebeteigia, kad ten vietiniai užėmė ir pasiprašė į Lietuvos sudėtį priimami), su ryškiom emocinėm gaidelėmis kalbama apie Vilniaus kraštą, visuomenėje nenorą priimti, kad ten ne vien dėl okupacijos gyveno daug skirtingos tautybės žmonių ir pan. Drįsčiau teigti, jog atsiradus progai ne karine jėga kažką prisijungti (kad ir tarkim skylančią Baltarusiją), toli gražu neliktu visuomenė tik abejinga stebėtoja, ar galvojančia tavo minimais faktais apie svetimtaučius. Iš požiūrio į mūsų tautines mažumas, kurios nėra vien nuolankios, sakyčiau kad kelčiau abejones, ar pakartotume nepriklausomybės atgavimo sprendimą, visiem suteikti pilietybes, kas priešingai nei padarė Latvija su Estija, ir iškart į kitas barikadų puses perrikiavo milžiniškus kiekius šalies gyventojų.