Smerkti ar nesmerkti Izraelio politiką okupuotoje Palestinoje nebėra nuomonės klausimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Dievo kūrinys 2014-07-28 12:38
Taip, nereikia smerkti, o palaikyti, juk palestinieciai laisvuose rinkimuose isrinko zmogzudzius hamas i valdzia, aiskiai zinodami, kad ju tikslas yra iszudyti visus zydus. Taigi jie yra zmogzudziu bendrininkai.
kroitus 2014-07-28 12:59
Įsivaizduokit. Grįžti gyventi į savo vaikystės rajoną, iš kurio tave buvo visokie marozai išviję. Eini gatve su šeima. Prisikabina gaujelė „rimtų bachūrų“ (kai kurie jų dėvi tavo kažkada turėtus treningus). Nespėji nieko pasakyt, kaip gauni per galvą. Tačiau kadangi yra taip, kad tu pats - gerai įvaldęs savigyną, ir visiems tiems bachūrams „pakrauni malkų“. Lūžta kažkieno (ne tavo) kaulai, dar koks nors sutrenkimas. Tačiau tavo šeima atsipirko tik lengvu išgąsčiu, o tau tik keli nubrozdinimai ir guzas galvoj. Ir po šito viso tau visokie kitų rajonų gyventojai aiškina, kad tau gintis nebuvo galima, reikėjo bandyt susitarti gražiuoju, net ir gavus per galvą.
Broniusg 2014-07-28 13:00
Tu ne Dievo kūrinys o didžiausia klaida.
kausiukas 2014-07-28 13:01
O tu nerinktum partijos, kuri pažadėtų kovoti su okupantais sprogdinančiais tavo namus ir žudančios tavo vaikus? Oi dar ir kaip rinktum ir pats stotum į tokią partiją, jei dar ir ginklo nepasiemes eitum kovot už savo šalį, šeima, namus ar verslą.
kausiukas 2014-07-28 13:09
Įsivaizduok nuvarai prie juodosios jūros pagirdyti arklių, o ten šiaip kažkokie žmonės poilsiauja, išspardai juos visus, išstumdai, arklio išmatomis apmėtai, pasistatai savo namą, aplinkui ją didžiulę sieną ir į visas puses pradedi bombarduoti baltuoju fosforu. O jie supykę apmėto tavo namus akmenimis, tada tu baisiausiai įsižeidi ir sakydamas, jog aš ginuosi pasiunti kariuomėnę, kurią finasnuoja JAV ir iššaudai visus kas pakėlė akmenį mesti į tavo tanką. Nes tokia yra gynyba.
Arns 2014-07-28 13:14
Teroristų, kurie sprogdinasi autobusuose ar grobia net vaikus ir juos žudo, likimai niekieno nejaudina.
kroitus 2014-07-28 13:21
Yeah, right - palestiniečiai žydus tik akmenimis ir mėto.
kausiukas 2014-07-28 13:52
Akmenys yra tik metaforiškas palyginimas tarp Hamas savadarbių raketų ir jų poveikio tiek žmonių gyvybei tiek infrastruktūrai, palyginus su Izraelio bombomis ir raketomis, kurios neretai yra užtaisomos tarptautinės teisės uždraustu baltuoju fosforu. Pasidomėkit kas tai yra per dalykas ir kodėl uždraustas. Pateisinkit tai, jei jau taip lengvai numojat žmogaus gyvybę. https://www.youtube.com/watch?v=Hhq4MdT ... wp&index=8
kausiukas 2014-07-28 13:56
Jei jau žmogus renkasi paaukoti savo gyvybę dėl bendruomėnės išlikimo tai jau šį tą reiškia, beje kokius vaikus ir kas juos žudo, juk žydai sudegino palestiniečių berniuką, ne atvirkščiai.
kausiukas 2014-07-28 14:01
Jie ir turėjo valstybę, ji ir buvo įkurta, iki kol jos teritorijos neokupavo Izraelis, kuris jau yra pažeidęs visas tartpautinės teisės normas kurias tik galima buvo pažeisti. pagal tarptautinę teisė Izraelis yra okupantai, o pelestina okupuotieji. http://blog.unwatch.org/wp-content/uplo ... -UNHRC.pdf
kroitus 2014-07-28 14:04
O tai, kad palestiniečiai prieš tai tris žydų vaikus nužudė, tai nesiskaito?
kausiukas 2014-07-28 14:12
Niekas iki šiol neįrodė kas tuos vaikus nužudė, yra žinoma tik kur jie buvo rasti nužudyti. Yra paviešintas garso įrašas, kur yra girdimas pagrobėjo balsas, jis kalba hebrajiškai (žydiškai). Joks teismas nepriimtu sprendimo nuteisti kaltinamąjį dėl to, jog jo kieme buvo rastas aukos kūnas. Izraelis nuteisė...
Arns 2014-07-28 14:21
Gal sakykim tiesą, kad galų gale neapsikentęs nuolat skrendančių raketų Izraelis iš oro sunaikino kelis tunelius bei apšaudė vietas iš kur kyla tos nevaldomos raketos. "Hamas" tik padidino jų skaičių, o dėl civilių veiksmų (t.y blokavimo atakuoti tas vietas), teko įvesti kariuomenę. Tad šiuo atveju kas muša tas ir rėkia.
ZmogZ 2014-07-28 14:31
http://www.youtube.com/watch?v=p0crJ9Kq ... bW83dgQfAg pavyzdys
kausiukas 2014-07-28 14:48
Tai gal ir sakykime. Kad Gazos ruožas yra apgultas jau septynis metus, kad didžioji palestinos dalis yra okupuota, visos sienos uždarytos, populiacijos judėjimas negalimas, oro erdvė kontroliuojama Izraelio, kad Hamas yra partizaninis judėjimas kovojantis PRIEŠ okupantą. Norit pasakyti, kad Lietuvos partizanai buvo teroristai? Iš SSRS pusės taip, tačiau lietuviams jie didvyriai aukoję savo gyvybės už tėvynės laisvę. Remdami Izraeli remiate okupantus, remiate agresorius, ginklu užgrobusius svetimas žemes. Laikantis šios logikos nacistinė Vokietija okupavusi didžiuma Europos - gynėsi, SSRS okupavusi likusią Europos dalį - gynėsi, Didž. Britanija kolonizavusi Afriką - gynėsi, Romos imperija besiplėsdama - gynėsi ir taip toliau ir panašiai. Išsiblaivykit žmonės. Nustokit pagaliau mąstyti ekonomiškai ir pradėkite mąstyti humanitariškai.
kroitus 2014-07-28 15:01
Humanitariškai, sakai... Žydai per istoriją buvo vaikomi iš savo kažkada apgyvendintų teritorijų, visam pasauly vis kas nors nori juos sunaikint, ir kaltina dėl visų šio pasaulio bėdų. Bet kai jiems pagaliau leidžiama įsteigti savo valstybę, kur jie kažkada ir gyveno, kurioje galėtų gyventi niekieno netrukdomi, išaiškėja, kad toje teritorijoje jų taip pat nekenčia, ir nori išnaikinti (visokios HAMAS to net neslepia). Tačiau šįkart jie žino kaip apsiginti. Ir tai žino visi. Todėl kai HAMAS atakuoja Izraelio teritorijas savo „akmenimis“ (kažkodėl sprogstančiais), veikia gynybos sistemos, žmonės slepiasi. Kai Izraelis atsako atgal, norėdamas numušti tą „akmenų“ paleidimo įrenginį, HAMAS suvaro į tą vietą civilius, kad tik daugiau civilių aukų būtų... Žinoma, Izraelis galėtų atgal nesmogti. Bet tada palestiniečiai vis tiek ką nors sugalvotų, kad tik išnaikint žydus.
Rudlow 2014-07-28 15:10
Taigi, zydai labai greitai pamirso istorija. Pamirso, ka reiskia buti engiamais, vaikomais, zudomais... Nes dabar patys taip elgiasi su palestinieciais...
Rudlow 2014-07-28 15:17
Man tik labai gaila, kad pasaulyje egzistuoja dvigubi standartai. Daugelis kitu valstybiu butu seniai pasmerktos uz tokius (karo nusikaltimai) veiksmus. Deja, ne Izraelis.
ra2 2014-07-28 15:23
Rudlow 2014-07-28 15:33
Minedamas zydus tik atsakiau i pries tai buvusi komentara. O jusu cituotoje mano komentaro dalyje minejau Izraeli kaip valstybe ir jo valdzia, atsakinga uz siuos karo veiksmus.