Detroitui užsukamas vanduo  (2)

Vyksta visuomenės sveikatos katastrofa. Taip didžiausia profesionalių slaugytojų asociacija Jungtinėse Amerikos Valstijose apibūdino Detroite, Mičigano valstijoje, priimtą sprendimą nutraukti vandens tiekimą tiems, kurie neapmokėjo sąskaitų. Toks sprendimas gali paveikti 80 000 namų ūkių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nacionalinė slaugytojų sąjunga (NNU) paragino nedelsiant sugrąžinti vandens tiekimą ir penktadienį planuoja eitynes per miestą. „Vandens nebuvimas, kaip ir nesaugios sanitarinės sąlygos yra didžiulė grėsmė sveikatai, galinti sukelti ligų protrūkius ir pandemijas“, savo pareiškime sako NNU pirmininkė Jean Ross. „Miestas turi liautis nutraukinėti vandens tiekimą.“ Jungtinės Tautos jau pasmerkė miestą dėl žmogaus teisių pažeidimo.

Kovą Detroito vandentiekio ir kanalizacijos tarnyba pradėjo patylom nutraukti vandens tiekimą vėluojantiems susimokėti sąskaitas. Dėl tokios politikos įvedimo be vandens liko 15 276 namai.

„Tai labai rimtas sveikatos klausimas“, sako Henry Ford miesto ligoninės infekcijų ligų katedros vadovas Marcus Zervos. „Jeigu žmogus negali nusiprausti ar pasinaudoti veikiančiu tualetu, jam gali grėsti užkrečiamos odos infekcijos ir tokios virškinimo trakto ligos kaip viduriavimas.“ Taip pat labai svarbi ir prieiga prie švaraus geriamojo vandens.

Nerimą kelia tai, kad miesto sveikatos departamentas – neseniai privatizuotas dėl valdžios bankroto netekęs finansavimo – nesirengia įvertinti vandens tiekimo nutraukimo poveikio gyventojų sveikatai. „Taip gali būti ir nėra būdų to sužinoti“, sako Zervos.

Išsamesnis pasakojimas



New Scientist № 2978

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(1)
(5)

Komentarai (2)