Kodėl JAV policija naudoja karinius ginklus?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pumper 2014-08-21 15:14
Rašo apie korporatizmą, bet vadina kapitalizmu. Kapitalizmas nežlugs, nes JAV visos bėdos dėl to, kad ten jo ir nebėra - pasikeitė į korporatizmą, kur didžiausios korporacijos nusiperka politikus ir stumia tik sau naudingus įstatymus.
vgedzius 2014-08-21 15:22
Tiesa, bet aš visgi manau kad korporatizmas nėra atskira sistema. Tai yra tiesioginė nevaldomo kaptalizmo apraiška, todėl atskirti juos vieną nuo kito būtų per daug drąsu.
Pumper 2014-08-21 15:58
Gal būtų teisingiau vadinti ne nevaldomu kapitalizmu, o valdančiu kapitalizmu
Shinigami 2014-08-21 18:41
Gal. Bet jei mastytum plačiau ir gyliau pamatytum, kad kitokios sistemos nėra. Nes kad ir kokia sistema be butu, kapitalizmas, socializmas, komunizmas ar kokia kita, visose juose bus asmenų kurie norės gyventi geriau ir turėti daugiau. Todėl visada naudosis ryšiais kad gautu naudos kuriuos taip pat kurs per pinigus. Kas buvo ir sovietiniame socializme (komunizme). Tie kas turėjo ryšių su reikiamas žmonėmis gyveno geriau ir turėjo daugiau. Todėl korupcija ir siekimas tik sau naudos griauna tik kapitalizma ir demokratija? O tai ką tokie veiksmai daro socializmui ir kitoms santvarkoms? Gal jas stiprina Kapitalizmas, socializmas ir visos kitos sistemos yra idealistinės sistemos kurios veikia tik ant popieriaus. Nes neįmanoma sukurti idealios tvarkos kai ją kuria ne idealus individai. Nes bet kuris žmogus daro klaidų, turi daugiau ar mažiau savanaudiškumo ir godumo. O kas svarbiausia skirtingi žmonės turi skirtingas pažiūras ir sugebėjimus. Todėl kad ir kokia sistema be butu niekada joje nubus taip kad ją butu visi patenkinti. O kadangi žmogus iš prigimties yra tinginys, tai pasakimas kad socializme tave išlaikys valstybė ir tau nereiks vargti jam tokie žodžiai labai patinka ir jis nebemasto ar tai išties teisinga ir ar tai įmanoma įgyvendinti. Kai visokie komunizmai ir socializmai puna nuo galvos, kapitalizmas ir demokratija puna nuo apačios. Kitaip sakant, komunizme ir socializme valdžia sutelkta pas valdančiuosius ir jie greitai gali pakeisti įstatimus taip kad jiems tai butu naudinga (kaip su buvusiu Ukrainos prezidentu). Tuo tarpu demokratija ir kapitalizmas puna nuo apačios. Kai žmonės tingi ir nesidomi savo politiką, nes tai daug darbo reikalaujantys dalykas. Ir žmonės galvoja, kad už juos viską išspręs kažkas kitas, kad ta darbą turi atlikti kažkas kitas tik ne jis. Tada ir į rinkimus eina vis mažiau ir mažiau. Ir kas iš to gaunasi? O tai, kad tas kitas ir sprendžia visa tai, o tai sprendžia taip kad jam butu geriau, o ne visiems. Nes visi kiti per daug dideli tinginiai. Į rinkimus taip pat sueina aktyvios mažumos ir laimi, o tada pasidaro kad tik joms butu gerai. Bet dėl to kalti pamatai (visuomenė). Ne kažkas kitas. Jei visuomenė butu aktyvi ir netingėtu tada nei demokratijos, nei kapitalizmo niekas nesugriautu. Kad ir kaip bebutu, visokius komunizmus ir socializmus yra daug lengviau sugriauti nei demokratija ir kapitalizmą. Kad ir tavo pateiktoje nuorodoje sakoma, kad kapitalizmas sėkmingai gyvavo (ir dar gyvuoja) jau 400 metų. Tuo tarpu per kiek laiko sugriuvo sovietų socializmas? Realiai jiems net nebuvo pavykę jo pastatyti. O tai rodo, kuri sistema geresnė ir stabilesnė.