Žygis drąsuoliams: aplankykite apleistą Estijos kalėjimą po vandeniu (Video)  (2)

Estijos šiaurėje yra miestelis, kurio povandeninis pasaulis pripažįstamas vienu egzotiškiausių ir paslaptingiausių visame pasaulyje – tai Rummu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši vieta sukels nuostabą bet kuriam narui, nes skaidriai raibuliuojantis vanduo slepia paslaptį – po juo stūkso paskendęs kalėjimas. Iki Sovietų Sąjungos griūties, kaliniai čia triūsė kasdami dolomitą, todėl po vandeniu dar ir šiandien galima aptikti naudotų įrankių, baldų, mechaninių įrenginių bei aplankyti vandens pripildytas celes. Vietiniai šią pakrantę vadina mėlynąją lagūna. Ruduo yra pats geriausias metas joje apsilankyti, nes unikali teritorija nėra užtvindyta poilsiautojų.

Jei jūsų širdis plaka tuo pačiu ritmu su gamta, geriausias būdas ją pripildyti laimės – išsiruošti į žygį. Ir ne kur kitur, o Estijoje. Net trečdalį šios šalies teritorijos dengia miškai, o penktadalį – pelkės, todėl tai puikiausia vieta aktyviam poilsiui gamtoje. Tačiau, estų žygiai miškuose ir pelkėse nebestebina, todėl jie kviečia į ekstremalią kelionę po kraujasiurbių šikšnosparnių urvus arba nuskendusio kalėjimo labirintais.

Didžiausia šikšnosparnių kolonija


Estijoje gyvena didžiausia šikšnosparnių kolonija Baltijos šalyse, kurią pamatyti savo akimis turėtų kiekvienas! Žemyn galva pakibę ir ilgomis iltimis pasipuošę gyvūnai yra paskutinieji skraidantys žinduoliai Žemėje. Sutikus visą būrį jų, ne vienam drąsuoliui pašiurpsta oda. Tiesa, baimintis nėra ko, tamsiuosius urvus nutūpę šikšnosparniai nepavojingi. Daugeliui nemalonios išvaizdos, tačiau tobulą klausą turintys šikšnosparniai, estų yra mėgiami ir net laikomi sėkmės simboliu. Gal dėl to Estijoje yra daugybė vedlių, puikiai žinančių šių naktinių skraidūnų įpročius ir galinčių aprodyti įstabius jų urvus.

Išlipti iš pelkės sausam


Kuo pelkės ypatingos Estijoje? Čia jų tiek daug, kad vietos gyventojai jau seniai atrado būdą kaip pasiekti kaimyną neįklimpus iki pusės pelkėje. Visa paslaptis specialioje avalynėje – bog-shoes, avimoje kartu su įprastais batais. Šis batų apavas padeda balansuoti ant pelkės ir kartu apsaugo unikalią draustinio aplinką. Su tokiais antbačiais galima pasiekti gražiausias Estijos nacionalinių parkų atodangas – Soomos, Lahemos ir kitas. Jei pageidaujate, į nacionalinių parkų pelkynus galima leistis su vedliu, tokia pramoga 20 asmenų grupei kainuotų po penkiasdešimti litų, įskačiuojant ir batų apavo nuomą.

Svajonių sala


Estijoje yra daugiau nei 1,5 tūkst. salų, viena nuo kitos besiskiriančių dydžiu, kraštovaizdžiu, uolėtumu, augmenija, horizontais, pasiekiamumu. Kai kurios jų nesiekia net 0,1 kvadratinio kilometro, tad lengva patikėti, kad jų dar niekas neatrado. Todėl, iriantis kanoja aplink jas, lengva pasijusti tikru pasaulio užkariautoju. O jei atsidūrėte kanojoje dviese su savo antrąja puse, būtinai pasiduokite apėmusiems romantiškiems jausmams ir išsirinkite salą, kuri norėtumėte, kad priklausytų tik jums. Estai tiki, kad svajonių sala ne tik padeda sustiprinti santykius, bet ir mėgautis neblėstančia meile amžinai.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(19)
(2)
(17)

Komentarai (2)