Žmonijos problemų šaltinis – gyventojų perteklius?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

1337 2014-09-15 14:08
Nuo kada žmonių populiacija tapo kažkokia šventa karve, kad draudžiama net pagalvot apie jos reguliavimą?
Laurynas19 2014-09-15 14:13
Esmė tame, jog betkokiu atveju vistiek visada kažko trūks. Būtent todėl, kad mums kažko trūksta mes ir esame gyvi sutvėrimai. Jei mums nieko netrūktų ir nereikėtų mes būtume negyvi, kaip akmenys kuriems nieko nereikia. Jei tu esi protingas, išsilavinęs ir patobulėjas, tavo trūkumai aukštesniame lygyje: tu nori komforto, naujų įspūdžių, galimybių realizuoti ar išreikšti save, trokšti galimybių kurti ir pan. Jei tu esi mažiau pažengęs, tau trūksta maisto, drabužių ir pan. Reziumė būtų pan. kaip ir komentatorius "hm" išsireiškė: problema ne populiacijos kiekyje ir ne resursų trūkume, o paprasčiausio supratimo trūkumo. Kiekvienam žmogui tiesiog reikia dirbti su savimi, tobulėti ir nepavydėti jog kažkas kitas turi daugiau, taip neliks globalių problemų o tik supratimas jog tas kažko trūkumas tai tik kuras kuris varo mus tobulumo link.
Shinigami 2014-09-15 14:28
O kodėl aš negaliu pradėti nuo tavęs? Nes jei nesugebi suprasti ką reiškia "žmonių per daug" tai reikėtu nuo tavęs ir pradėti. Arba tiksliau tik tave. Nes kai sakoma, kad žmonių per daug, tai niekas nesako, kad juos reikia į duju kameras kišti. O tiksliau, apie sprendimą net nekalbama. O tik konstatuojamas faktas, kur yra problema. O problemos sprendimo būdų gali būti daug ir įvairių. Numesti atomine ar šiaip atlikti pravalymą. Bet kam taip elgtis? Juk jie (afrikiečiai, azijiečiai) ne patys taip prisiveisė, o tik dėl "humanitarinės" pagalbos iš išsivysčiusių šalių. Todėl jei pravalysi bet ir toliau teiksi humanitarinę pagalbą jų vėl prisiveis. Todėl kitas būdas butu tiesiog palikti juos savireguliacijai. Tie kurie neišsimaitins mirs badu ir liks mažiau badaujančių. Ir jų kiekis bus toks koki jie patys gali išlaikyti, su savo turimomis žiniomis, technologijomis ir svarbiausia su savo gyvenimo būdu. Mano manymų antrasis variantas geresnis nei tavo pasiūlytas pirmasis. Nes jis mano akyse humaniškesnis.
Shinigami 2014-09-15 14:46
Čia nekalbama apie vakariečių psichologinio pobūdžio trukumus. Kurie atsiranda tik dėl noro turėti daugiau ir gyventi geriau. Čia kalbama apie Afrikos ir Azijos trukumus. Pasakyk afrikiečiui, kad jo badavimas ir maisto trukumas yra tik jo psichologinis išmįslas.
Salubri 2014-09-15 15:38
O jei tu pats negautum valgyt jei butum gimes Afrikoje? Kaip tada? Tai numarint zmogu badu atrodo humaniska? Esme tame, kad esama sistema yra pasenus, supuvus. Juk gyvenam technologiju amziuje, turetume gyventi rojuje. Sumazinkit darbo laika ir idarbinkit visus, nesvaistykit maisto ir negaminkit pertekliaus. Kas is to, kad pilnos parduotuves gerybiu, bet nemaza dalis ju eis i siukslyna, tuo tarpu kai nemaza dalis populiacijos turi bedu del maisto. Resursai naudojami nesamoningai del mados ar del pelno, bet ne del geroves. Dabartine sistema orentuota i pinigus, todel kazkas ir sumasto, kad yra zmoniu perteklius. Jei sistema butu orentuota i zmoniu gerove tai tokiu diskusiju nekiltu. Ne zmones kalti del globalinio atsilimo, o esama sistema nes svarios technologijos yra brangios ir neapsimoka. Juk visko norisi pigiau, o tam pigiau negalima padaryti svariau. Per ta piniga net zmonisku santykiu nebelieka kai darbuose vieni kitiem per galvas lipa del geresnes vietos.
1337 2014-09-15 17:02
>Salubri Viskas tai sistemai gerai, tik per daug prisiveisė parazitų, kurie tik ima bet nieko nedaro. Arba yra per durni kažką daryt. Afrikos bėdos slypi jų pačiu tingume. Kada padirbsi su pirmos kartos juodžiais iš Afrikos, pats suprasi. Į smulkmenas nesileisiu, nes to savo kailiu nepatyręs paauglys vistiek manim netikės O kas del maisto, tai niekas netrukdo tam nabagui susirast gerą darbą, užsidirbt ir nusipirkt. Beje, o kas tau pačiam trukdo sukurti alternatyvia "sistemą"? Ir tik nepradėk sekt pasakų, kad kažkokia mistinė "SISTEMA", iliuminačiai, žydai, reptilijos, chemtreilai (ar kokiu jūs ten velniu tikit) tave nutildys ar nužudys
kausiukas 2014-09-15 17:10
Reik įvest demokratiją ir bus viskas ok, ai tiesa, demokratija ir savireguliacija neaatitinka JAV užsienio politikos... Juk daug patogiau laikyti ištisus regionus chaose, kad nafta ir resursai būtų eksportuojami už centus.
Shinigami 2014-09-15 17:17
O kas butu jei babutė butu su kiaušais? Niekas badu žmogaus nemarins, tiesiog niekas jiems neduos savo maisto. Jei moka prisidauginti tiek, kad nebegali išmaitinti, tada tegu moka ir maisto pakankamai pasigaminti. Rojus ne egzistuoja. Toks dalykas tik sau pasiguosti sukurtas. Todėl gali kurti kokias tik nori technologijas rojuje niekada negyvensi, nes visada teks dirbti, bei resursu kiekis vis tiek bus ribotas. Jei nori alkanus šerti iš galiojimo išėjusių ir papuvusių maistu, prašom. Parduotuvės mielai tau jį už dyką atiduos jei tik pasiimsi ir išsiveši. Nes joms nereiks jo utilizuoti ir vežti į sąvartynus. Nemaža dalis populiacijos turi bėdų dėl maisto, nes nesugeba kontroliuoti savo dauginimosi. Kai šita išmoks tada ir problemų neturės. Nes kitaip tų jų neiššersi. Bet jei nori šerti, tai prašom. Gali šerti, bet iš manęs nieko nereikalauk. Šiais metais galėsi atiduoti puse savo atlyginimo. Bet kartu ieškok ir antro darbo, nes kitais metais jau tavo pusės atlyginimo nebe užteks. Nes kol tu dirbsi jie dauginsis ir valgys maistą nupirkta iš tavo uždirbtu pinigų. Tai ką pasigaminau ir užsidirbau, tas yra mano. O tai kas mano galiu daryti ką panorėjęs. Jei tu nori savo uždarbi kažkam atiduoti, tai prašom, aš netrukdau. Bet nereikalauk, kad aš savo atiduočiau. Nes man tavo sušiktų pažiūrų tikrai nereikia. O kada žmonės vienas kitam per galvas nelipo? Prieš 100 metų? Prieš 1000 metų? Prieš 10000 metų? Ar dar seniau/ Kažkaip visada jie vienas kitam per galvas lipo, lipa ir dar labai ilgai lips. Nes resursai yra riboti ir visiems neužteks. Bet ne visi sugeba kontroliuoti savo dauginimasį.
immortallt 2014-09-15 19:08
Salubri, marš pirkti produktų ekologiškų ir iš smulkiųjų verslininkų. Pvz rankomis surinktas automobilis, šaldytuvas ir visa kita. Kai staiga, tu iš algos galėsi nusipirkti ne 2-3 šaldytuvus, o tik pusę, tai pakeisi savo dainelę. Afrikos problema ne tai, kad vakarai blogi ir viską patys nudirba. Ir net ne tarša ar pan., o didelė korupcija, tinginystė ir nenoras dirbti. Jei jie dirbti nenori, kodėl kiti turi juos išlaikyti? Gi ne augintiniai. Tegul mokosi patys ar gyvena taip, kaip patinka. Tai yra jų likimas. Padėti galima, bet ne maitinant. Tai ne pagalba, tai kišamas pagalys į ratą. Prieš gerus 3-4 dešimtmečius Kinijoje irgi buvo didysis badas, prisidaugino, žemės dirbti nemokėjo, nesąmonių pridarė. Pasimokė iš savo klaidos ir dabar yra sparčiai auganti šalis. Jei būtų kišęsi vakarai ir siuntę maisto, galbūt Kinija būtų dabar dar prastesnėje situacijoje negu Indija? Technologijos leidžia? Leidžia jos daug ką, bet kiek tai kainuoja. Ką reiškia kainuoja? Tai, kad tam milijardui reikia ne šūdą malti ir laukti, kol pamaitins, o eiti ir sunkiai dirbti, dar reikia ir krūvos itin aukštos kvalifikacijos specialistų, kurių nėra. Reikia dar didinti žaliavų gaybą ir ne mažinti darbo valandų skaičių, o jį didinti! Problema, ilgiau dirba, tai nereiškia, kad efektyviau. Bet ne, pagal tave technologiją sukūrei, tai visa kita tiesiog nukrenta iš dangaus. kausiukas, resursų kainą nustato dabar Kinija, o ne JAV. Bet ai, kam tau faktai ir argumentai, tau sąmokso teorijų reikia, ką kaltinti dėl blogo gyvenimo. Resursų eksportas, tai vidinių šalies problemų pasekmė. JAV kalta, kad Angoloje yra milžiniška korupcija?
Talkatif 2014-09-15 19:09
Ot spangalai Žmogus yra eilinė gyvybės forma ir gamtos dalis. Jam galioja tie patys gamtos dėsniai - per geros sąlygos, populiacijos sprogimas, badas. Visi turbūt matė tą net Ezopo nusivogtą paskaitą apie alkoholį ir mieles? Mielės ėda cukrų ir dauginasi iki tol kol nelieka ko ėsti ir stimpa savo šūde - alkoholyje. Su žmonių populiacija irgi tas pats. Didžioji mūsų dalis nevertina savo gyvenimų. Tik išlepę komforte vakarų savimylos tai pradeda vertinti. Pradeda mąstyti apie gamtosaugą. Ilgiau mėgautis savo gyvenimu ir mažiau gimdyti. O kokiems indams ar rūpi kas daugiau nei prisikimšti skilvį, išprievartauti bobą ir įsigyti šeštą aifoną? Kinai po savo epinio bado baigia trašomis, herbicidais ir pesticidais išdeginti žemdirbystei tinkamą žemę ir visą gyvybę joje. Pramonė laukinė. Kokia dar pagalba Afrikai, kai jie patys savęs neapkenčia tiek, kad dėl menkiausios dingsties išsižudo ištisais kaimais, gentimis ar tautomis? Žemynas kuris visiškai nevertina nei gyvenimo, nei gyvybės. Ir žinoma, kuris vis dar prievartaujamas cinikų iš vakarų bei rusijos. O dydžio plotu kaip beveik visas kitas pasaulis.
kausiukas 2014-09-15 19:15
Įdomu kokiomis lėšomis ši korupcija išlaikoma? Visada lengva nepatogius argumentus į sąmokslo teoriją nurašyt. Vien taip pavadinant papildomos diskreditacijos nebereikia.
007 2014-09-15 22:05
Kokius dar argumentus? Kad tu jų neturi.
kausiukas 2014-09-16 15:59
Some even believe we are part of a secret cabal working against the best interests of the United States, characterizing my family and me as ‘internationalists’ and of conspiring with others around the world to build a more integrated global political and economic structure — one world, if you will. If that is the charge, I stand guilty, and I am proud of it. David Rockefeller, "Memoirs"
vytra 2014-09-16 16:10
- taip, "apsėsti"..
kionig 2014-09-16 17:50
Nu taip.. vvv2 ir ra2, klone
vytra 2014-09-16 18:06
- Jeigu legalizuoti klonavimą, tai "gamtos dallies" dar pagausės..
kionig 2014-09-16 18:13
", o "jeigu legalizuotume". Ir antra - aš kalbėjau apie virtualų klonavimą, dviveidystę. Būk žmogus, nesivargink atsakyti. Aš mat daugiau demėsio nebekreipsiu. Šitas kebtelėjimas buvo tik tarp kitko, šiaip patikrinimui
immortallt 2014-09-16 23:35
Iš esmės saulės sistemoje galėtų gyventi virš 20 trilijonų gyventojų, bet neliktų nė vienas planetos saulės sistemoje, viskas būtų išardyta ir padaryta heliosfera. Jei norime taip gyventi - tinka, tai kodėl gi ne. Tiesa, dar bent tūkstantmečio reikės, kad bent įsivaizduotume, kokių technologijų reikia visam tam realiai įgyvendinti. Tai gal nebūkime kaip mielės, ir neužduskime savo š? Tiesa, net heliosferą turint yra ribotas populiacijos kiekis, kiek gali išlaikyti. Jei aišku įvaldysime kelionės tarp žvaigždžių, tai galimybės praplatėja, bet vis tiek yra limitas, kokiu greičiu gali augti. Tad jei esame mąstantys, tai turėtume protingai ir riboti populiacijos augimą. Jei esame vis dar beždžionės, tai tada nieko nereikia.
vytra 2014-09-17 11:59
- Būtent, ilgai ir vienodai būti tuo pačiu kaip tik tu siūlai!