Didžiausias pasaulio turbanas – ką jis slepia? (Video)  (0)

Neįtikėtina, kokį svorį gali atlaikyti žmogaus kaklas. Indijoje, Pandžabo provincijoje, gyvenantis Avtaras Singhas Mauni pretenduoja tapti planetos rekordininku – ant galvos jis nešioja bene didžiausią pasaulyje turbaną, sveriantį daugiau kaip 45 kilogramus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išvyniotas visas turbano audinys yra apie 645 m ilgio – tiek, kiek kartu sudėjus būtų 13 olimpinių plaukimo baseinų. Dabartinio rekordininko Majoro Singho išvyniotas turbanas yra trumpesnis – 400 m.

A.S.Mauni turbanas yra prikaišiotas ginklų ir papuošalų. Visa tai jis nešioja esą todėl, kad priklauso kilmingai sikhų giminei. Be milžiniškų turbanų, jie dar garsėja išskirtiniais melsvai žalsvos spalvos drabužiais. Beje, yra labai narsūs kariai.

Turbanai nešiojami religiniais sumetimais kaip pagarba „dieviškajai dovanai – plaukams“. Turbano nešiotojas niekada nesikerpa plaukų.

Išskirtinė A.S.Mauni išvaizda sulaukia skirtingos reakcijos. Jauni sikhai turbanų nešioti nenori. Tačiau milžiniško turbano savininkas teigia, kad šis galvos apdangalas nekelia nepatogumų, net atvirkščiai: jo trūksta, kai būna vienplaukis.

Dauguma žmonių nuo indo laikosi atokiai ir į pokalbius nesileidžia.

„Susivynioti turbaną man trunka šešias valandas, – sako Mauni. – O kai kurie žmonės tiesiog nusifotografuoja ir iškart pabėga.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(10)
(0)
(10)

Komentarai (0)