Rusija prie žiemos laiko grįžo su visam  (9)

Sekmadienį, spalio 26 d. 02:00 daugelio Rusijos regionų gyventojai pasuko laikrodžių rodykles valanda atgal, ir šalis visam laikui perėjo prie žiemos laiko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laiko skaičiavimo reforma Rusijoje prasidėjo 2009 metų lapkritį, kai tuometinis prezidentas Dmitrijus Medvedevas paskelbė, kad šalyje būtina sumažinti laiko juostų skaičių. 2011 lapkritį Medvedevas paskelbė apie sprendimą atsisakyti perėjimo iš vasaros laiko prie žiemos, vėliau buvo pasirašytas atitinkamas įstatymas. Nuo tada laiko skaičiavimo sistema Rusijoje ėmė lenkti astronominį laiką dviem valandomis.

2013 m. naujosios sistemos šalininkai atsidūrė mažumoje, ir vis dažniau imta aptarinėti sistemos atsisakymo būtinybė, nors ministrų kabinetas keletą kartų pareiškė, kad nemato reikalo grįžti prie žiemos laiko.

Įstatymo apie perėjimą prie nuolatinio žiemos laiko projektas Valstybės Dūmai pateiktas 2014 metų sausį. Jo svarstymas keletą kartų buvo nukeltas, po ko parlamentarai nusprendė duoti vyriausybei 30 dienų terminą, kad vyriausybė priimtų sprendimą dėl savo nutarimo. Vėliau Dūmoje vyko nemažai darbo grupės posėdžių, kurių išvadomis remdamiesi, deputatai visgi nutarė vėl grąžinti įstatymo projektą į Dūmą tolesniam svarstymui.

Galų gale, 2014 metų liepos pirmąją įstatymo projektą apie perėjimą prie žiemos laiko Dūma priėmė, liepos 9-ąją jam pritarė Federacijos taryba, o liepos 21-ąją įstatymą pasirašė Prezidentas V. Putinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(14)
(-3)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: