3 pašėlę norvegai per 24 val. aplankė 19 valstybių (Video)  (0)

Ir pasiekė naują pasaulio rekordą. Kaip?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusį mėnesį trys bičiuliai iš Norvegijos pasiekė naują planetos rekordą – per parą jie spėjo pabuvoti net 19 valstybių. Automobiliu keliavusi skandinavų trijulė pagerino 2012 m. pasiektą 17 valstybių per parą rekordą.

Rekordo autoriai laikėsi trijų pagrindinių taisyklių: 1) užtenka tos šalies teritorijoje bent pastovėti; 2) kelionės trukmė – 24 val. 3) vizitus turi fiksuoti žiniasklaida.

Gunnaras Garforsas (39), Tay-young Pakas (42) ir Øysteinas Djupvikas (40) savo 24 val. trukmės odisėją pradėjo Graikijoje, rugsėjo 22 d. vidurnaktį. Iš ten jie pasuko šiaurės vakarų kryptimi ir per parą kirto dar 17 valstybių teritoriją: Bulgarijos, Makedonijos, Kosovo, Serbijos, Kroatijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Slovėnijos, Austrijos, Vengrijos, Slovakijos, Čekijos, Vokietijos, Olandijos, Belgijos, Liuksemburgo, Prancūzijos ir Šveicarijos.

Paskutinė beprotiškos kelionės stotelė prieš pat 24 val. limitą – Lichtenšteinas. Nors norvegams kelionės pabaigoje dar liko šiek tiek laiko, blogos oro sąlygos užkirto kelią pasiekti dvidešimtąją valstybę – Italiją. Tačiau trijulė dėl to nesikremta – jų pasiekimas ir taip neįtikėtinas.

"Kelionė buvo tiesiog fantastiška, - įspūdžiais dalijosi G. Garforsas. – Ankstesnį rekordą pagerinome dviem valstybėmis ir tuo nepaprastai džiaugiamės."

Kad būtų įgyvendinti visi šios kelionės tikslai, prieš tai rekordo autoriams teko iškylą nepaprastai skrupulingai susiplanuoti. Vis dėlto keliautojams odisėjos metu teko ir improvizuoti. Didžiąją kelionės dalį jie įveikė nuomotais automobiliais, tačiau dukart skrido ir lėktuvu – iš Makedonijos į Serbiją ir iš Austrijos į Vokietiją. Visos kelionės metu vairavo O. Djupvikas, jo šturmanu dirbo G. Garforsas, o T. Pakas rūpinosi valgiu – laiko stabčioti kavinėse ir tualetuose buvo ne per daugiausiai.

Tai – ne pirmas trijulės pasaulio rekordas. Jį pagerinti jie mėgino dar šių metų gegužę, tačiau tada jiems pavyko pakartoti ankstesnį rekordą – aplankyti 17 valstybių ir pakartoti kitiems keliautojams priklausiusį pasaulio rekordą.

"Dalintis man visiškai nepatinka, - tinklaraštyje šmaikštavo G. Garforsas. - O ypač – dalintis rekordais. Mūsų maršrutas – naujutėlaitis, šįkart laiką ir maršrutą teko planuotis dar kruopščiau, tačiau mes jau turėjome patirties. Karčios patirties. Ji pravertė."

Laimė, keliautojams viskas ėjosi kaip per sviestą.

"Viskas vyko sklandžiai, nors Šveicarijoje užklupo blogas oras, o Graikijoje, prieš pat startą, turėjome bėdų dėl automobilių nuomos, - pasakoja G. Garforsas. – Būta ir kitokių incidentų. Pvz., Bulgarijos-Graikijos pasienyje komandos fotografo Johno Bjarnės Liumo vos nesulaikė pasienio pareigūnai – jiems nepatiko, kad juos fotografuoja. Laimė, incidentą pavyko užglaistyti nesugaišus laiko. Kosovo pasienyje transporto priemonių eilė buvo tokia ilga, kad jiems teko palikti mašiną, bėgte nubėgti į kaimyninę šalį ir, pasižymėjus dar vieną pliusiuką, grįžti prie automobilio.

"Mums visiems labai patinka geros istorijos, ypač kai jos laimingai baigiasi. O ši istorija baigėsi išties laimingai. Mes ką tik grįžome visą parą nesudėję bluosto, tačiau esame nepaprastai laimingi – pasiekus pasaulio rekordą, jausmas beveik prilygsta loterijos laimėjimo sukeltoms emocijoms. Mes jau svarstom siekti naujų 24 val. rekordų."

Dabar norvegų trijulė planuoja sukurti dokumentinį filmą apie savo kelionę ir joje patirtus nuotykius bei žiūrovams papasakoti, ką reiškia, pavyzdžiui, šlapintis automobilyje į buteliukus, kai stoti prie tualetų ar krūmų nėra laiko. Čia – trumpa įžanga-anonsas.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(9)
(9)
(0)

Komentarai (0)