Istorikas: Rusija ruošiasi dideliam karui su Europa

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

hamann 2014-11-11 09:52
kaimietis. ir dar didžiuojasi tuo )
vytautas50 2014-11-11 10:35
hamann 2014-11-11 10:47
aš neturėjau omenyje gyvenamos vietos. mentalitetą labiau.
vytautas50 2014-11-11 11:00
vytra 2014-11-11 12:09
- Eh, pagadinot tokia kieta tema.. p.s. .. nenusiminkit, stereotipiniu nesamoniu vartojimas "haman" pavercia kaimieciu, o nors ir reti bei trumpi protingu abstrakciju intarpai tamstos zinutese, rodo Jusu auksta intelekta, matyt kadais igyta studijose mieste.
hamann 2014-11-11 12:51
o platūs tamsūs tų trumpų intarpų fonai, indikuoja kaimietišką mentalitetą. nors dar dėl tų "protingų abstrakcijų intarpų" tai dar irgi ginčytis galima, ar jie iš ties protingi. *"kažko siekt - nereikia, juk ir lauko tualetas tinka" *"europa - blogis, tuoj emigruos visas jaunimas" (nors emigracija senai sustojus) *tas visko darymas "savo rankomis" neva geriau, tik parodo kad nevertini savo laiko. greičiausiai dėl to kad jis ir yra nieko vertas. *apie tai, kad EU+NATO "vargšę rusiją puola", tai net nekyla rankos komentuoti. absoliutus nusikalbėjimas. *"vartojiškumas - irgi neabėjotinai blogybė." *noras būti iš silpnų stipriausiu, vietoj to kad būtum iš stipriausių silpniausias - irgi labiau būdingas silpniems žmonėms, nesugebantiems ir nenorintiems progresuoti. va tai ir apibrėžia, kaimiečio titulą.
Simplicity 2014-11-11 13:01
Vytautai, sau pats gali darytis ką tik nori. Gali ir boilerį be įžeminimo užsijungt, o po to nuo elektros krist; gali dujų katilą pats pasijungti ir sprogus dujoms namų stogą pasikelti— čia tavo asmeninis reikalas. Tačiau, kai meistras (santechnikas, elektrikas, dujininkas) dirba individualiai (self-employed), jis turi turėti licenciją, kuri įrodo, kad jis yra specialistas ir išmano savo darbą. Tai, kaip mes gyvenom prie ruso (kur šaltkalvio, statybininko ar elektriko darbo diena prasidėdavo ne nuo pusryčių, o nuo butelio degtinės ar „rašalo“), neturi jokio ryšio su civilizuotu pasauliu ir jų darbo kultūra. Lietuvoj statybininkai ant pastolių dirba neprisirišę, statybų aikštelėse vaikšto be šalmų, pagalbiniai statybų darbininkai neretai dar ir gerokai įšilę būna. Airijoj, Didžiojoj Britanijoj ar toj pačioj Norvegijoj už pasirodymą statybų aikštelėje be šalmo ar darbo rūbų (ryškios liemenės, akinių, pirštinių ir t.t.), pirmąkart duoda įspėjimą, antrąkart— veja iš statybų aikštelės (ir už tą dieną nesumoka) arba išvis išmeta iš darbo. Va, tokia turi būti tvarka, o ne kaip „prie ruso“, kur šaltkalvis darbo saugos instrukcijas žino „kaip du su puse savo piršto“.
Aidas 2014-11-11 13:05
Trivialus pastebejimas. Darys sertifikata turintis zmogus-gali issiieskoti padaryta zala. Kvietei bet ka-tavo bedos.
hamann 2014-11-11 13:12
intelektas beje neįgyjamas. bet čia tik tarp kitko.
vytautas50 2014-11-11 14:12
hamann 2014-11-11 14:32
Pavizdys - ne į temą. Kai perku tai ne dėl to, kad man ne lygis, o todėl, kad mano laikas yra brangesnis. neklūposiu miške valandą laiko dėl sutaupytų 7lt už litrą uogų. Todėl ir mašiną varau į servisą, o ne pats krapštausi. Todėl ir darbus atiduodu specialistams, o ne pats darau. Ir todėl man yra priimtina atsiskaityti draugams ir pažystamiems už jų atliktas paslaugas, nes vertinu jų laiką, taip kaip vertinu ir savajį.
Simplicity 2014-11-11 15:32
Tavo ar ne tavo bėdos, bet šalyse su normalia darbo kultūra yra normali praktika reikalauti kompetenciją ir kvalifikaciją įrodančių licencijų ir sertifikatų. Normaliose šalyse stengiamas užbėgti nelaimėms už akių, o ne tvarkytis su tų nelaimių pasekmėmis. Čia tik pas rusus ir homosovietikus yra normalu, kad su elektra ar dujomis dirba tie, kurie apie tai neturi jokio supratimo, bet save vadina meistrais. Na, o Vytauto kalbos apie tai, kokios šūdinos yra garsios firmos ir kokie puikūs meistrai yra jo draugai ir pusbroliai, čia išvis ne į temą. Kalba eina apie tai, kaip normaliose šalyse kovojama su „meistrais“. Ir jei meistras nesugeba susitvarkyti popierių pats ar su kitų žmonių pagalba, tai jis ir yra tikęs dirbti tik šiukšliavežio vairuotoju. Geri elektrikai, nagingi autošaltkalviai ir Lietuvoj uždirba pakankamai.
Kadras 2014-11-11 15:45
Vytautai labai konkretus ir praktinis pwz mano tevai, nors tevas yra auksarankis, pats anksciau pasidarydavo pukiai remonta, bet praeitais metais dare remonta, praktiskai puse buto wc, dusai, virtuve, 1 kambarys ir koridorius. Tai nusisamde normalia firma, kur kiekvienas meistas yra licenzijuotas, duoda darbu garantija ir tau nieko nereikia rupintis, medziagas patys nuperka, atsiveza, suremontuoja ir isvalo, tau tik saskaitas apmoketi reikia. Tai tevai issinuomojo 2 menesiams issinuomavo buta ir ten gyveno, o ta firma jiems dare remonta. Padare viska idialiai ir vienoj vietoj buvo brokas, bet greiciausiai ne meistru kalte cia. Tuoleto nuleidimo mechanizmas sugedo po 1 menesio~ , tai jiems paskambino tai firmai, jie atvaziavo, pakeite ta mechanizma ir nieko moketi nereikejo net uz dalis. Tai va vytautai ka reiskia kokybe ir nieskoti pacio pigiausio varianto. As kai darysiu pas save namie remonta, nors irgi sugebeciau pasidaryti, bet kam to reikia? Mano darbo valanda yra vertingesne, nei mokestis darbininkams, o ka jau kalbeti apie kokybe ir leisiu uzdirbti kitiems. O laisvalaikiu, nesedesiu prie tapeu klijavimo ar dar ko, o uzsiimsiu sau patinkancia ir naudinga veikla arba pasitobulninsiu savo darbui reikalingu igudzius, kad mano darbo valanda butu dar vertingesne. Vytautai, jei pagal tave tie sertifikatai nereikalingi, tai gal ir masinos varuotojui teisiu nereikia? Taigi kam mokytis ir lankyti vairavimo kursus, visi ir taip galim vaziuoti, taigi cia tik pinigu plovimas!!
vytautas50 2014-11-11 16:11
Simplicity 2014-11-12 02:26
Vytautai, su teksto suvokimu pas jus ne kas... Rašot kažkokius vėjus apie ąžuolines spintas, super duper specialistus draugų tarpe, bet neįsikertat į pačią esmę. Jei esi meistras, tai gauti leidimus ir kvalifikaciją įrodančius sertifikatus/licencijas nėra sunku nei Lietuvoj, nei Airijoj, nei Anglijoj ar Norvegijoj. Jei to nesugebi, tai variuok šiukšliavežį ir aiškink visokiems vytautams, kokie nukvakę tie užsieniečiai, ir kokius Lietuvos talentus jie praranda dėl savo „kvailų“ taisyklių. p.s. Nepatikėsit, bet Airijoj mokytojui su šešiais lietuviško aukštojo mokslo diplomais ir keliais daktaro laipsniais, valstybinėse mokyklose irgi neleis mokytojauti iki kol tas Lietuvos vunderkindas nesusitvarkys visų popierių.
shift 2014-11-12 02:48
Chebra, jūs čia floodinat į lankas konkrečiai. Nustokit tą Vytautą pulti, lyg jis čia būtų grėsmė visuomenei, lietuvybei ir tautos išlikimui. Beje, straipsnis apie karo su Rusija grėsmę, o ne apie elektrikų sertifikatus.
hamann 2014-11-12 08:22
tai kad būtent jis ir yra grėsmė progresuojančiai visuomenei. tokie žmonės su savo degraduojančiu mąstymu ir filosofija trugdo ateinančioms kartoms gyventi geresnėje, protingesnėje, turtingesnėje Lietuvoje.
vytautas50 2014-11-12 09:00
hamann 2014-11-12 09:18
. Laivas sutvertas plaukti, o ne dreifuoti, lygiai kaip žmogus sukurtas siekti o ne pūti savo sultyse.
vytautas50 2014-11-12 10:38