Lietuvos muitininkus suglumino iš Kinijos gautas neaiškus siuntinys  (3)

Muitinėje sulaikytas neaiškaus turinio siuntinys. Iš Kinijos atkeliavusi nedidelė siunta su organinės kilmės dariniais, kurie deklaruoti kaip ženšenio šaknys, muitininkams sukėlė abejonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įtarus, jog yra pažeidžiama Nykstančių laukinės faunos ir floros rūšių tarptautinės prekybos (CITES) konvencija, prekė buvo sulaikyta.

Nors deklaruota, kad siuntinyje ženšenio šaknys, iš pirmo žvilgsnio įvertinti, ar tai tiesa, nėra paprasta, rašoma Vilniaus teritorinės muitinės vyriausiosios inspektorės ryšiams su visuomene Gintarės Saukevičiūtės pirmadienį paviešintame pranešime.

Siuntinys perduotas Gamtos tyrimų centrui, kuriame turėtų būti nustatyta, kokia prekė praėjusios savaitės pabaigoje pasiekė Lietuvą, ir ar pagal CITES reikalavimus šiuos organinius darinius galima įvežti į mūsų šalį be reikalingo leidimo.

Primenama, jog įvežant (išvežant) egzotiškus augalus ar gyvūnus, jų dalis ar gaminius iš jų, vadovaujamasi CITES konvencijos nuostatomis bei Prekybos laukiniais gyvūnais taisyklėmis. Šios taisyklės reglamentuoja nykstančių laukinių augalų ir gyvūnų, jų dalių ar iš jų gautų produktų, pardavimą, pirkimą, taip pat įvežimą bei išvežimą iš Lietuvos teritoriją, prekybos leidimų išdavimą ir jų kontrolės tvarką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(43)
(21)
(22)

Komentarai (3)