Buvęs Šiaurės Korėjos diktatoriaus asmens sargybinis papasakojo kraupius išgyvenimus  (0)

Galva daužyti plytas, atlaikyti ant krūtinės plaktuku daužomą granito gabalą, vienu pirštu sutraiškyti elektros lemputes – – tokių gebėjimų reikia, norint dirbti Šiaurės Korėjos elito apsaugoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Propagandinėje Šiaurės Korėjos televizijos medžiagoje demonstruojama virtinė fizinių iššūkių, kuriems naudojami tekvondo ir kitų rytietiškų kovų triukai. Įspūdinga, tik neaišku, kaip tokiais įgūdžiais būtų galima sustabdyti ginkluotą užpuoliką, praneša CNN.

Lee Young Gukas dešimt metų dirbo velionio Kim Jong Ilo apsaugininku. Jis teigia praėjęs labai panašius apmokymus, kol buvo pripažintas tinkamu saugoti Šiaurės Korėjos lyderį.

„„Tai sunkios treniruotės, – sako Lee. – – Tačiau jų reikia tam, kad taptum lojalus. Su pistoletu nelaimėsi karo ir tekvondo tinka tik dvasiai, bet tai įskiepija lojalumą“.“

Asmens sargybiniai „išplautomis smegenimis“


Per interviu CNN biure Seule Lee pasakoja, kad buvo treniruojamas ir tradiciškesniais metodais. Jis mokėsi šaudyti į taikinį, sportavo su svarmenimis, plaukiojo ir mokėsi valdyti laivą. Tačiau tai tik dalis parengimo programos.

Didžiąją dalį parengimo sudarė ideologinis smegenų plovimas. Pasak Lee, jis buvo ruošiamas tikėti, kad Kim Jong Ilas yra dievas ir kad vienintelis tikslas, dėl kurio jis gimė, yra tarnauti ir saugoti „brangųjį lyderį“.

Tačiau jis pažymi, kad per beveik 11 metų, praleistų šalia velionio Šiaurės Korėjos lyderio, jis matė žmogų, supamą baimės.

Jis sako, kad šis žmogus buvo dviveidis: kai jis džiaugdavosi, galėdavo dalyti auksą, o kai būdavo blogos nuotaikos, skirstydavo mirties bausmes.

„„Kai pasirodydavo Kim Jong Ilo automobilis, 60-70 metų patarėjai bėgdavo šonan ir krisdavo į žolę. Jų drabužiai išsitepdavo, bet jie norėdavo nuo jo pasislėpti“, – sakė Lee. – „Jie bijodavo, nes net būdamas geros nuotaikos, jis būdavo šiurkštus ir galėdavo nurėžti jiems galvas.““

Jis pamena vieną aukšto rango pareigūną, kuris kartą pasinaudojo privačiu Kim Jong Ilo liftu ir asmenine jo pelenine. Tai sužinojęs Kim Jong Ilas pasiuntė jį į koncentracijos stovyklą, kur žmogus mirė.

Kim Jong Unas blogiausias iš visų?


Lee žinojo, kad lyderis, kuriam tarnauja, yra žiaurus. Tačiau, jo teigimu, tik pabėgęs į Pietų Korėją jis suprato, kad Kim Jong Ilas buvo diktatorius –– kaip ir jo tėvas Kim Il Sungas bei jo sūnus Kim Jong Unas, dabartinis šalies vadovas.

Tačiau jis būgštauja, kad Kim Jong Unas gali būti blogiausias iš visų lyderių. „„Kim Jong Unas nužudė savo dėdę, kurio net Kim Jong Ilas nebūtų lietęs“, – pažymi Lee. – „Valdžia, perėjusi trečiajai kartai, tapo dar žiauresnė. Kim Jong Unas įtvirtino lojalumą, bet jis yra netikras ir grįstas baime“.“

Buvusiam asmens sargybiniui, regėjusiam prabangius rūmus, gerą maistą ir daugybę moterų, kurios, jo teigimu, priklausė Kim Jong Ilo palydai, vėliau teko patirti ir kitą gyvenimo Šiaurės Korėjoje kraštutinumą.

1994 metais jis mėgino pabėgti, bet buvo sučiuptas ir nusiųstas į žiaurumu garsėjančią Jodoko politinių kalinių stovyklą.

Galiausiai jis pabėgo, tapdamas vienu iš 25 tūkst. dezertyrų, kurie dabar vadina Pietų Korėją savo namais. Pradėjęs naują gyvenimą, jis augino antis, parašė knygą apie savo gyvenimą Šiaurės Korėjoje ir padarė karjerą žiniasklaidos srityje, pasakodamas apie savo patirtį kitoje sienos pusėje.

Būtent troškimas ištrūkti ir papasakoti pasauliui apie tai, ką išgyveno, padėjo jam ištverti koncentracijos stovyklų siaubą, sako jis.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(29)
(2)
(27)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: