Atgaivinti „Žvaigždžių karai“: VII epizodo pirmasis anonsas muša peržiūrų rekordus (Video)  (5)

„Pamirškite Kim Kardashian sėdimąją - Jėga bunda!". Tоkiais šūkiais penktadienį pasaulio žiniasklaida ir socialiniai tinklai pasitiko ilgai lauktą "Žvaigždžių karų" tęsinio „Jėga bunda" pirmąjį anonsą. "Žvaigždžių kelią" prikėlusio režisieriaus J.J.Abramso juosta - pirmoji iš naujosios trilogijos dalių kino ekranus pasieks kitų metų gruodį, bet susidomėjimas jau dabar muša visus rekordus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugiau nei 30 milijonų peržiūrų. Ir tai - vos per kelias paras. Tai pavyko pasiekti ilgai lauktam 88 sekundžių „Žvaigždžių karų" tęsinio anonsui. Nuo penktadienio popietės tai buvo pagrindinė žinia socialiniuose tinkluose „Twitter", „Facebook", „YouTube" ir kituose. Ir tai neturtėtų stebinti.

Pirmoji George'o Lucaso „Žvaigždžių karų" dalis „IV epizodas: Nauja viltis" pasirodė dar 1977-siais ir kaip mat pakerėjo milijonų žmonių širdis. Iki tol neregėtos eilės prie kino teatrų, iš lūpų į lūpas perduodama žinia apie mokslinės fantastikos šedevrą "Žvaigždžių karus" pavertė ne šiaip kultiniu filmu, bet ir reiškiniu.

„Žvaigždžių karai“ tapo populiariosios kultūros fenomenu: pagal filmus rašomos knygos, kuriami komiksai, serialai, video žaidimai, pardavinėjama atributika. „Žvaigždžių karų“ veiksmas vyksta „seniai seniai tolimoje galaktikoje“.

G.Lucaso sukurtame pasaulyje galima rasti ir tipiškų tiek mokslinei fantastikai, tiek klasikinei mitologijai būdingų motyvų. Žvaigždžių karai taip pat laikomi tipišku mokslinės fantastikos subžanro – kosminės operos – pavyzdžiu.

Nenuostabu, kad po paskutinės originaliųjų filmų dalies, 1983 metais išleisto „Džedajaus sugrįžimo", filmų gerbėjai nekantriai laukė tęsinių. Ne itin vykusi ir daugelio gerbėjų išpeikta "Žvaigždžių karų" priešistorė - nuo 1999-ųjų iki 2005-ųjų išleista filmų „Pavojaus šešėlis", "Klonų ataka" ir "Sitų kerštas" trilogija kartais netgi ignoruojama.

Tad po to, kai G.Lucasas prieš kelerius metus perleido teises kurti kitus „Žvaigždžių karų" filmus jaunosios kartos režisieriui J.J.Abramsui, o savo „Lucasfilms" pardavė "Disney" buvo girdėti daug abejonių ir net nepasitenkinimo balsų.

Tačiau dauguma komentarų po „Žvaigždžių karai: VII epizodas - Jėga bunda" buvo teigiami: suaugę vyrai kone iki ašarų krykštavo, lyg mažos mergaitės, filmo anonsą kai kurie gerbėjai žiūrėjo šventiškai pasipuošę pamėgtų „Žvaigždžių karų" herojų kostiumais, o kino salėse, kuriose pirmą sykį buvo parodytas anonsas, aidėjo audringi plojimai.

"Atleiskite man, aš dabar nueisiu į kamputį ir paverksiu iš laimės, o tada žiūrėsiu dar sykį ir dar sykį", - socialiniame tinkle "Twitter" pirmaisiais įspūdžiais dalijosi vienas "Žvaigždžių karų" fanas, dar 1977-siais, būdamas mažas vaikas, kino teatre pirmą sykį išvydęs jį pakerėjusį filmą.

Kadangi tai pirmasis, itin daug nepasakantis anonsas, kaip mat pasipylė spėlionių, vertinimų ir diskusijų lavina. Kieno tas užkadrinis balsas? Ar veiksmas vyksta Tatuino planetoje, kurioje prasidėjo "Žvaigždžių karų" saga?

Kas tas keistas futbolo kamuolį primenantis droidas, kuris tik rieda, o jo jau visi nekenčia? Ką veikia juodaodis, vilkintis garsiąją baltą imperijos kario šarvuotą uniformą be šalmo?

Ką reiškia "jėga - tiek tamsioji, tie šviesioji jos pusė bunda"? Nejau visus tuos dešimtmečius ji miegojo, o Galaktikos pilietinis karas taip ir nesibaigė? Ir kas po galais ta tamsi figūra miške su neįprastu šviesos kardu?

Bet koks filmas tiek klausimų ir susidomėjimo vargu ar sulauktų. Net jei ir šį kartą netrūko skeptikų bei nepatenkintų bambeklių purkštavimų, didžioji dalis atsiliepimų buvo tik teigiama.

Filmo veiksmas vyksta praėjus dešimtmečiams po paskutiniųjų „Džedajaus sugrįžimo" akimirkų - sukilėlių pergalės prie blogio Imperiją, sitų lordų - imperatoriaus ir Darto Veiderio mirties, Luko Svaivokerio, Hano Solo, princesės Lėjos pergalės šokio.

Beje pastarieji trys herojai, nors ir gerokai gerokai pasenę bus ir naujosiose trilogijos dalyse. Juos vaidinantys aktoriai Markas Hammilas, Harrisonas Fordas ir Carrie Fisher filmo anonse nepasirodė. Vietoje jų rodomi jaunieji aktoriai Johnas Boyega, Lėjos dukrą vaidinanti Daisy Ridley, paslaptingojo sito vaidmenį kuriantis Adamas Driveris ir X-tipo naikintuvą pilotuojantis Oscaras Isaacas.

Iki skausmo pažįstamos Johno Williamso melodijos ir visuose J.J.Abramso filmuose pasirodantis į kamerą atsispindinčios šviesos efektas, X-tipo naikintuvai, TIE naikintuvai, „Tūkstantmetis sakalas" - visa tai kėlė audringas emocijos.

O geriausiai fanus nuteikia tai, kad naujoje trilogijoje, nufilmuotoje klasikine 35 mm kino kamera mažiau kompiuterinės grafikos ir daugiau tikroviškai atrodančių modelių. Be to, scenarijų rašė ne tik pats J.J.Abramsas, bet ir Lawrence'as Kasdanas, kuris prisidėjo rašant geriausiu iš visos „Žvaigždžių karų" serijos laikomo "Imperija kontratakuoja" scenarijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(43)
(1)
(41)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: