Ką ten gyvybės pėdsakai?! Marso paviršiuje rastas Baracko Obamos biustas! (Video)  (11)

Atrodytų, Marse rasta ir įžiūrėta tiek visokiausius dalykų, kad nebenustebins niekas. Vis dėlto ribų tokio pobūdžio beprotystėms, ko gero, nėra. Ir naujausias marsietiškas akibrokštas, matyt, tikrai nėra paskutinis. Nežemiškos gyvybės entuziastai skelbia pagal NASA marsaeigio "Spirit" nuotraukas Marso paviršiuje radę iš grunto smygsančios Baracko Obamos galvos biustą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidento veido bruožus pribloškiamai primenančia uolą akylieji entuziastai įžvelgė 2005 m. NASA marsaeigio "Spirit" darytoje panoraminėje Marso kraštovaizdžio fotografijoje. Maža to, atradimo autoriai spėlioja, kad rastas "biustas" - tik didesnės skulptūros fragmentas: grunte galėtų būti ir visa žemiau galvos esanti kūno dalis. "Tyrinėjau Marso kraštovaizdį "Spirit" užfiksuotoje panoraminėje nuotraukoje, ir mano dėmesį patraukė šita galva, - pasakoja žmogaus galvos formos akmenį Marse įžiūrėjęs "UFO Sightings Daily" tinklaraštininkas Scottas Waringas. – Sprendžiant iš galvos pozicijos, sakyčiau, kad galva tėra po uolienomis esančios didesnės statulos fragmentas." Beje, jo manymu, skulptūra turėtų būti išlieta trimačių spausdintuvu. Tačiau jo kolega iš "UFO Sightings Hotspot" pasirodė esąs lakesnės vaizduotės ir savo tinklaraštyje pareiškė skaitmeninių technologijų apdorojęs vaizdą ir likęs priblokštas – Marso paviršiuje rasta ne šiaip žmogaus galva, o JAV prezidento B. Obamos biustas. "Paryškinęs akmens vaizdą kompiuterine programa, kompiuterio ekrane išvydau su niekuo nesupainiojamus Amerikos prezidento B. Obamos veido bruožus, - tinklaraštyje savo atradimą aprašo ufologijos entuziastas. Originalųjį kadrą su skandalinguoju B. Obamos veido atvaizdu Marse 2005 m. spalio 1-3 d. Kolumbijos kalvose (Columbia Hills), prie realiai egzistuojančios Sutuoktinio kalvos (Husband Hill http://en.wikipedia.org/wiki/Husband_Hill ) Gusevo krateryje užfiksavo marsaeigis "Spirit". Šį kadrą NASA buvo paviešinusi interaktyvios panoramos pavidalu. Minėta kalvų grupė virš Gusevo kraterio dugno iškilusi maždaug 100 metrų. Kalvas sudaro daugiausiai uolienų atodangos ir vėjo suneštos smėlio kopos.
Savaime suprantama, B. Obamos galva Marse – labai netikėta ir gal netgi neeilinė, tačiau tik dar viena pareidolija, kurių Marse rasta ne viena ir ne dešimt. JAV prezidento bruožus akmenyje įžiūrėjęs nežemiško proto entuziastas įsitikinęs, kad tai gali būti neginčijamas nežemiškos gyvybės įrodymas, vis dėlto, kaip dar šiandien turėjome progą įsitikinti, mokslininkai paskelbė turį savų, gerokai svaresnių galimo nežemiškos gyvybės egzistavimo argumentų.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(32)
(32)
(-1)

Komentarai (11)