JAV grimzta į rasizmą: „viskas prasidėjo nuo didžiulių vilčių, o baigiasi giliu nusivylimu“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2014-12-08 21:46
Kiek lietuvių policininkų, procentaliai 1000 gyventojų, atlikdami tarnybines pareigas užmuša (konkrečiai nušauna) žmonių? Dar kartą tenka priminti, jog JAV protestuotojai kvescionuoja tokį netikslų situacijos įvertinimą, bereikalingą ginklo panaudojimą, elementarų neatsiprašymą už savo veiksmus, dirbtinį ištraukimą nuo rimto incidento tyrimo. Jei tau per daug jau visko, metas pasitraukti, o ne dėl blogos nuotaikos ką nors specialiai nužudyti, bandant ką nors prikabinti, juk jei nori, ir prie stulpo gali prisikabinti.
Melyna 2014-12-08 23:56
(yra žiaurumų). Kalbant apie 12-metį. Taip, jis elgėsi neprotingai ir įžūliai. Tačiau buvo nušautas per kelias sekundes. Per tiek laiko bet kas iš mūsų net nespėtų suvokti kas vyksta. O čia - vaikas, kuris sutrikęs nespėjo net rankų iškelti. Nors ir iškėlimas saugumo negarantuoja (vėlgi pažiūrėkit youtube. Pavyzdžių ne vienas). Kartais ima atrodyti, kad JAV policija nėra girdėjusi apie tokį dalyką dalyką kaip derybos su nusikaltėliu ar įtariamuoju. O bendru atveju tie juodukai tikrai kartais ieško rasizmo ten, kur jo nėra.
Simplicity 2014-12-09 00:28
Arns, neaiškink amerikonams kaip reikia dirbt— jie geriau žino. Nei vienoj kitoj šaly nėra tiek legalių ginklų, kiek jų turi JAV. Todėl aiškinti, kad ir pas juos policininkai turėtų eiti imtynių, o šaudyti tik išskirtiniais atvejais yra mažų mažiausia kvaila. Besigrumdamas gali ir nepastebėti kaip koks pribėgęs į pakaušį kulką įsegs ir liksi tįsoti juodukų rajone vidury gatvės. Manau, jei dirbtum jų policijoj, tai lygiai taip pat visus veidu į žemę guldytum, segtum apyrankes ir jau tada klausinėtum iš kur ir pas ką eina. Jei atsisakytų gultis ir pultų, tai lygiai taip pat suvarpytum kaip rėtį. Tau svarbesnė tavo gyvybė ir sveikata ar kažkokio atmatos, kuris po rajoną siaučia? Kalbant apie Fergusono įvykius. apie įvykius Fergusone pasiskaityk. Ne šventas tas juodukas buvo, o ir gavo kulkų lygiai dėl to paties, kaip ir tas dvylikametis— vietoj to, kad gultų veidu į žemę, ėjo į policininką. Apie ką dar galim kalbėt? p.s. Policijos darbe, kaip ir kiekviename kitame, gali būti klaidų, nes dirba ten tokie patys žmonės kaip jūs ar aš. Va, tik tikimybė pratrūkt jų darbe yra gerokai didesnė, nes didžiąją laiko dalį tenka bendrauti su visuomenės šiukšlėmis ir kęsti jų įžeidinėjimus.
Simplicity 2014-12-09 00:48
Tai va, galima čia ilgai keiksnoti JAV policijos pareigūnus, bet jie elgiasi taip, kaip jiems elgtis leidžia įstatymai. Jei būtų suvarpę kokį baltaodį, tai nei vienas iš jūsų čia savo išvedžiojimų nerašinėtumėt.
Pumper 2014-12-09 08:22
immortallt 2014-12-09 09:17
Papildant Simplicity, kažkur klajojo internete sąrašiukas nesenai suvarpytų baltaodžių, tik apie juos niekas nekalaba. Teisingai sako, kad JAV dabar labiausiai diskriminuojami 25-40 baltaodžiai, middle class vyrai.
GM 2014-12-09 09:30
O kaip dėl šito atvejo https://www.youtube.com/watch?v=pvATEjsf41g, kai policininkas pasmaugė iš esmės nesipriešinantį žmogų panaudojęs uždraustą veiksmą ir vis tiek Žiuri nepateikė jam kaltinimų?
immortallt 2014-12-09 10:24
GM, techniškai nepasmaugė, tik pridusino.
Kadras 2014-12-09 11:04
Nieko sau nesipriesinanti zmogu, tik 5 vyru reikejo jam sutramdyti. O dusinima visur naudoja ir toj pacioj musu salyje, teko matyti kai arestavo kelis zmones prie klubo.
GM 2014-12-09 11:28
Tai kad Niujorko policija yra uždraudusi šį veiksmą naudoti . Skrodimas parodė, kad mirties priežastis buvo spaudimas kaklo ir krūtinės srityje. Ar tikrai reikėjo jį dusinti, net po to kai jau buvo parvirtęs ant žemės ir dar po to kai rėkė, kad negali kvėpuoti? Dar kažkaip įmanoma pateisinti šio policininko veiksmus? Manau tuoj sužinosiu .
sub 2014-12-09 11:30
Kažkokia kvailystė yra ta ginklų mada Amerikoje. Neretam tai kaip religija, o aštriose situacijose spėju nevienas pirmiau griebiasi ginklo, o ne žodžio ar savo jėgos. Neseniai mačiau vaizdo klipą iš USA, neatsimenu miesto, kai vienas juodukas be įtarimų buvo priverstas gulti veidu žemyn, o kitas viską filmuodamas tiesiog ėjo pro šalį. Tam ėjusiam pro šalį su kamera, policija liepė gultis kaip ir kitam, bet kaip supratau jam neturėjo jokių įtarimų, jis nebuvo kaltinamas kažkuo, tėsiog nepakluso liepimui gult žemėn ir buvo prieš jį nutaikytas ginklas. Veiksmas truko kelias minutes, per tą laiką prisistatė dar vienas ekipažas, kuris taip pat nutaikė ginklus. Įsivaizduokite visi save tokioje situacijoje, kai nesi kažkuo kaltinamas, bet nepaklusus policijai, gauni nemažai pavojų. Aišku policija veikia pagal statutą, jei nesigula - jie nusitaiko, bet esmė kad žmogus nėra niekuo kaltinamas, tik atsidūrė ne vietoje ir nelaiku, ėjo šalia kito juoduko, kuris amtyt buvo kažkuo kaltinamas. Ir kas tokiu atvejų turi didenę kaltę: tas kuris nieko nepadaręs tuo pačiu ir nepaklūsta policijos liepimams, ar tie kurie neviršyja įgaliojimų, bet tokiose situacijose elgiasi agresyviai, dažnai tokiu elgesiu ir patys išprovokuoja kitų neatsargius veiksmus.
min 2014-12-09 11:48
Ot ir ne. Visos kulkos pataike is prieko. Dar masinoje Michael Brown uzpuole policininka ir bande is jo atimti ginkla, ko pasekoje jam persove plastaka. Tada Michael Brown bande pabegti, policinkas bande ji sustabdyti suviais, taciau nei viena kulka nepataike jam i nugara. Poto Michael Brown apsisuko ir pradejo begti i policininka, o va tada visos kulkos pasieke tiksla. Ir tai viskas puikiai matesi is kraujo takelio nuo persautos plastakos, kur ir kaip jis bego. Kitas dalykas jis katik apiplese parduotuve, o jo kraujyje rado marichunos.
Arns 2014-12-09 12:04
sub teisingai sako, ko kai kurie diskusijos dalyviai nesugeba suprasti, kad niekas neteisinam neišauklėtų "juodukų", tačiau policijos veiksmai kvescionuojami, ypač kai pirmi jie pradeda šaudyti beveik nesitaikydami. Praktiškai kuo daugiau kulkų pataiko į žmogų, tuo didesnė tikimybė jog jis mirs pažeidus kokį gyvybinį organą ar nukraujuos. Koks čia sulaikymas, jei kyla tik įtarimų jog sulaikant priešinsis? Min, tai paaiškink kodėl prireikė 12-os šūvių? Iš jų 2 paleisti pasikvietus įtariamąjį prie automobilio, o likusieji paleisti kai sušaudytas žmogus puolė bėgti? Čia nė iš tolo nepanašu į bandymą sulaikyti, ar juo labiau, kad tik šūviais būtu galima sustabdyti įtariamąjį, nesukeliant pavojaus sau (policininkui)
vyckas 2014-12-09 13:35
Arns policija panaudoja ginklą tik su vienu tikslu - nušaut, o ne sužeist ar sulaikyt. Priešingu atveju pareigūnai treniruotūsi šaudydami į nupieštas rankas ir kojas, o ne taikinukus ant galvos ir krūtinės. O kulkų paleidžia tiek kad neatsikeltų. sub reikia pradėti kalbėt nuo to, kokiu tikslu asmuo atsisakytų vykdyti policijos nurodymus. Ir ko tokiu atveju dar galima iš jo tikėtis. Reikia nepamiršti, kad kalbama apie valstybę, kur kiekvienas idijotas maximoj gali nusipirkt ginklą. O visuomenė tai laiko jų prigimtine teise. Užtai dabar ir moka kainą.
min 2014-12-09 13:48
Todel kad tas juodis uzpuole policininka ilindes pro langa i tarnibini automobili, bande atimti ginkla. Veliau jis apsisukes, visiskai nuo narkotiku apsvaiges puole begti i policininka (beje jis kazkur 25% sunkesnis uz ta policininka). O kai i tave atsinesa pasiutes, daug didesnis uz tave ir visiskai apsvaiges nuo narkotiku "muzykas", tu i ji saudai, o jam vienodai sviecia... As ir suleisciau visa apkaba, kad jis prie manes neribegtu. Beje kaip minejau visos kulko tik is priekio, iskyrus persauta ranka masinoje. Gulincio niekas nesaude.
Arns 2014-12-09 14:32
vyckas, prašom parodyti kur policininko pareigybėse įrašyta, jog svarbiausia ne sulaikyti, o nušauti įtariamąjį? Iki šiol maniau jog tai kraštutinė priemonė, kai nebelieka kitokių priemonių. Min, visų pirma užpuolė neužpuolė įrodyti sunku, faktas tik tas, kad policininkas pradėjo šaudyti prie savo automobilio, paskui jam ėmus bėgti (jau sužeistam) jis buvo pasivytas ir dar kelios kulkos suvarytos į krutinę. Be to, pats pareigūnas "aiškinosi" jog jam pasirodė agresyvus jaunuolis, tad manė jog reikia panaudoti ginklą (jei būtu išlipęs iš savo automobilio, būtu turėjęs daugiau galimybių veikti ir sulaikyti įtariamąjį). Taigi čia garantuotas aplaidus pareigų atlikimas, pasibaigęs nesusipratimu, kurio metu buvo nužudytas žmogus.
PupuDede 2014-12-09 15:12
To min O kai i tave atsinesa pasiutes, daug didesnis uz tave ir visiskai apsvaiges nuo narkotiku "muzykas", tu i ji saudai, o jam vienodai sviecia... As ir suleisciau visa apkaba, kad jis prie manes neribegtu. Beje kaip minejau visos kulko tik is priekio, iskyrus persauta ranka masinoje. Gulincio niekas nesaude. Turejo draugas lygiai lygiai tokia pat situacija 8 metus pasedejo (tik pries tai dar is dujinio kitas susaude visa apkaba kaip perspejima), perdeta savigina ir visiems giliai px. Ir jus pasakykit ar tai normalu kaip tose foto parodyta kad visi gali taip ginkluoti vaikscioti?? Man cia paskutinis marazmas pats esu medziotojas ir man sitie vaizdai kas kas baisaus.
Shinigami 2014-12-09 15:41
Ar policininkas pasielgė gerai ar blogai, čia jau priklauso nuo asmeninių vertybių sistemos. Ar policininkas pažeidė JAV įstatimus ar ne, čia jau spręs JAV teismai. Ar tai rasizmas ar ne? Tikrai ne. Nes JAV policijoje dirba tiek jiedu tiek balti ir visi elgiasi vienodai, nepriklausomai nuo jų spalvos. Ir su visais elgiasi vienodai, nepriklausomai nuo spalvos. Čia jau tokia JAV kultūra.
min 2014-12-09 16:10
laidos apie ta iviki, ji labai puikiai su faktais isdesto visa ivykiu eiga ir t.t.
Arns 2014-12-09 16:37
http://www.nytimes.com/interactive/2014 ... oting.html Pasižiūrėk į tai kur šauta, mažiausiai dvi į galvą. Iš viso dvylika kulkų iššautų, pagal gilzių vietas ir kraujo žymes schemoj, nepanašu jog buvo bandomas sulaikyti, buvo siekiamas nukauti. Iš sužeisto žmogaus, kuris yra persekiojamas, labai logiškų veiksmų ir nereikia tikėtis, bet panašu šiam policininkui nė iš tolo nerūpėjo sulaikyti įtariamąjį. Nes negi po tokių šūvių, kai dešinė ranka sužeista ir tikrai aišku jog neturi jokio ginklo, yra kitos tramdymo priemonės, kurios tikrai yra duodamos pareigūnams.