Trigubas smūgis „rusiškam“ Krymui per vieną dieną

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kirtiklis 2014-12-28 23:42
Tokia pat situacija su Kaliningradu - Vokiečių žemės šimtus metų buvo, ir kad Rusai turi paskutinius 70 metų, nereiškia kad jų tai yra. Tai klausimas tik toks - 2 varijantai - nepriklausoma teritorija, kaip Prūsija buvo arba Vokietijos sudėtyje. Tokios pat žaidimo taisyklės ir argumentai kaip su Krymu.
007 2014-12-29 00:49
Bet visa tai neturi nieko bendro su tarptautiniais įsipareigojimais. Rusų JAV legaliai gyvena apie 3 mln., Vokietijoje virš 1 mln. Teoriškai, jei jie pradėtų keltis į mažiau apgyvendintus provincinius regionus tai sudarytų daugumą. Vien JAV, jeigu neklystu turi apie 15 valstijų, kur gyvena mažiau 2 mln. gyventojų. Kas jei sakykim Montanos valstijoje, kurioje populiacija vos didesnė nei 1 mln. sugalvotų dėl įvairių priežasčių apsigyventi 2 mln. legaliai gyvenančių JAV rusakalbių ir nuspręstų, kad jiems atsibodo JAV ir norėtų būti prijungti prie Rusijos? Juk rusų ten būtų dauguma. Skirtumas tik tas, kad Montanos valstijos ir Rusijos istorija nėra kažkuo susijusi. Bet pagal tamstos logiką, ta valstija, kaip regionas, turėtų atitekti Rusijai? Iš tikrųjų noriu pabrėžti tai, kad šių laikų tarptautiniuose susitarimuose niekas nesikuičia po istorijos vingius kurie buvo anksčiau tų susitarimų. Vienos šalies meilė tam tikram regionui arba demografiniai panašumai turi būti sprendžiami civilizuotai. Dėl to visi čia ir niršta. Nėra jokio tikslo paneigti Krymo ir Rusijos istorijos saitų ar demografinio atitikmens. Vien tiktai įtampą kurstantis elgesys kelia nerimą ir priešiškumą.
kionig 2014-12-29 01:31
Na žinai kai skolą yra 1 mlrd. EU, tai per vieną dieną nesitikėk sprendimų. Ir apskritai Ukrainos ir Rusijos dujų tiekimas turėjo ir tebeturi "peilio ašmenų" sutartis: http://en.wikipedia.org/wiki/Russia%E2% ... s_disputes
sub 2014-12-29 08:56
Nu pavarai tu. Krymą Ukrainai atidavė pati Rusija, kodėl pretekstą reiškią tik dabar, o ne iš karto pasikeitus valdžiai, Putino chunta juk ne pirmi metai valdžioje? Kur faktai, įrodymai, kad Ukraina žemes Krymo gavo neteisėtai. Kiek esu skaitęs, pati Rusija pripažino Ukrainos teritoriją su Krymu kartu, kokio pagrindo dar tau trūksta? Rusija melagių tauta, kurių žodžiu negalima tikėti, faktas Toliau iš vis nesuprantamai rašai. Jei regionas turi ženklią kitataučių persvarą, ką gali savo išlaikyti? Nori sakyti, jei po 5m. musulmonų Europoje, kažkuriam regione bus daugiau nei vietinių gyventojų - jie turės pilną teisę kolonizuoti, prisijungti žemes? Visiškai į niekus pastatai nepriklausomybę ir suverenitetą. Prancūziją, Ispaniją jau galima dalintis, tada Kaliningradą nuo Rusijos atjungti, Peterburgą. Keisčiausia, kad po sovietų sajungos griuvimo, didelė dalis Europos valstybių teritorijos buvo pripažintos daugumos, ir tos pačios Rusijos. Taip išeina, kad Rusijos žodis nieko vertas. Tai kaip tikėti ir toliau bendradarbiauti su tokia šalimi, kuri savo duoto žodžio nesilaiko. Iš to tik išplaukia, kad RF pažadai tik pakazūcha. Visiškas REN TV
six 2014-12-29 09:32
bergzdžias reikalas žiūrint į praeitį bandyti paaiškinti kas įvyko. Priimant tokius sprendimus niekas nesigrežiojo atgal ir nesvarstė čia teisinga ir ar sąžininga. Didžiosios valstybės, kaip ir žmonės, kuriuos mes vadiname savo idealais, žiūri tik į priekį ir to reikėtų pasimokyti kiekvienam. Taip kad sprendimai, kurie priimami yra reagavimas į situaciją. Gyvenime, kaip ir gamtoje, jei kažkas kesinsis į žvėries interesus - konfrontacija neišvengiama. Patinka tai ar nepatinka, čia jau kitas klausimas ir jei kažkas mėgsta verkšlenti dėl dalykų, kurie nuo pačio nepriklauso ir tuo labiau, kai galvoje nesutelpa padėties niuansai tai delfio komentarai turi net per daug bendrų bruožų su šiais.
Talkatif 2014-12-29 09:35
Kiek daug demagoginių rašliavų pateisinti teroristinio chanato smurtą
hamann 2014-12-29 09:54
čia kiek retoriškai rašiau, tikėdamasis, jog šiame sarkastiškame tekste įžvelgsi savo teiginių idiotizmą. Bet jei jau sugebėjai man atsakyti, tai visgi vieną iš penkių teiginių, tarkime, paneigei. Ar keturių likusių neužtenka bandyti atsiimti "savo" žemes? Ir kuo pardavimas skiriasi, nuo Krymo atidavimo Ukrainai, ir vėliau tų žemių pripažinimo Ukrainos dalimi? Prašau, šį kart neatsakinėk. Nes nesiskiria. Jei šalies aukščiausia vadovybė, atidavė/pardavė reiškias praranda betkokią teisę į tą teritoriją. Jei tai buvo atlikta prieštaraujant konstitucijai, tai turėtų nuspręsti konstitucinis teismas, ir kentėti ne niekuo dėta šalis, o tuometiniai vadovai, pasirašę po tą procesą patvirtinančiais dokumentais.
Marius.brn 2014-12-29 10:29
Vel seri zmones propaganda? Faktas kad gali niekas nepasikeisti, bet faktas, kad to pripazinimo ir laukia tokios banditines valstybes. Juk jeigu ramiai taikstysimes su nusikalstama veikla, taip mes paskatinsime agresoriu dar agresyviau elgtis. Juk negali leisti zmonems be pasekmiu daryti ka nori. Tai kad norejo tokio pasirinkimo, tures pasekmes. Bus nuo pasaulio izoliuotas regionas.
Marius.brn 2014-12-29 10:31
Kai prades zmones galvas pjaustyti jusu aplinkoje (kaip jau darosi iprasta tarp ISIL), paziuresiu kaip jums patiks ISIL ideologija.
geziokas 2014-12-29 10:56
''According to the 1916 census conducted by the German authorities Lithuanians constituted 18.5% of the population. rašomas be nosinės
vytautas50 2014-12-29 11:53
immortallt 2014-12-29 12:06
geziokas, ateinu į tavo namus, tave išgrūdu pro duris - kokias teises tu turi į savo namus, jei tavęs ten net nėra?
sielinas 2014-12-29 12:42
Na ir gerai.
vytautas50 2014-12-29 13:04
Marius.brn 2014-12-29 13:05
Bet jums tikrai yra isdaline vadovelius kurie vadinasi "what about..." Matai kad nebutu agresijos, reikia vienytis, o rusai siuo atveju nenori. Jie yra geresni gi Nes as saziningai tik uz bendradarbiavima, bet rusam reikia ismokti sedeti savo vietoje. O kas bus rytoj? ateis amerikieciai (arba ES), zudys musu vyrus, prievartaus lietuvos moteris, pakels savo veliava ant gedimino pilies ir busim priversti dainuoti amerikieciu himna? Rusam afganistane irgi pasakojo kad kazkur amerikieciai tyko. Nerado. Sito paskalos, kad jie kazkur yra ir jie ateis, gana senstelejusi
grun 2014-12-29 14:14
Na, troliai sizifai, vis lipdot ta mesla ir stumiat ispute akis... Pats esu realistas, megstu paprasta nuoga tiesa, faktus - (si zodi reiketu vartoti pagal paskirti, o ne savo blevysgoms suteikiant vizualinio svarumo) - tad butu malonu sulaukti nors vieno argumento, kodel Rusija turi teise lauzyti viesus isipareigojimus, dekretus, morale bei etika?
vytautas50 2014-12-29 15:00
Marius.brn 2014-12-29 15:23
Tai jau dabar ne amerikieciai gerkle pjaus, dabar jau patys? Kas sekantys? Cia del maisto: Tik blogyn ir blogyn viskas )))) O del migracijos visai kita diskusija. Cia zmones turi pasirinkima. Cia niekas neisveza. Laisvas pasirinkti i turtingesne ateiti O moralinius dalykus del emigracijos, tau Vytautai paliksiu )
Simplicity 2014-12-29 15:41
Na ir kantrybės pas kai kuriuos... Jūs tik vakar internetą atradot, kad tai nuoširdžiai bandot su troliais diskutuot? p.s. Graudu žiūrėti į tai, kaip smarkiai technologijos.lt nusigyveno. Anksčiau čia galėjai rasti įdomių protingų diskusijų, o dabar liko tik straipsniai apie Rusiją, Ukrainą; Arns, Ernestss, giedriaus iš saugų ir vytauto trolling'as.
grun 2014-12-29 15:42
Argumentine degradacija, sumali asmenines mintis i jovala, pateiki tai kaip apsoliuca tiesa, remdamasis tuo, kad zinai kaip bus ateityje. Gal zvaigzdes stebi, ar busi kaip Vanda apdovanotas?