Trigubas smūgis „rusiškam“ Krymui per vieną dieną

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

grun 2014-12-29 15:58
Kokia situacija, tokia ir diskusija. Kai visi eskimai bus pagrobti ateiviu ar prisijaukinsim juodaja materija, tada apie tai ir diskutuosim.
Ernestass 2014-12-29 20:52
Tai tą ir sakau, kad pagal šalies demografiją, tai yra kokios valstybės gyventojai jaučiasi žmonės gyvenantys tame regione, tai šaliai ir turėtų priklausyti tos valdos. Tačiau, Kalingradas dabar grynai rusiškas kraštas. Kas buvo tas pražuvo, kai yra kalbama apie žemes kuriose buvusios tautybės išnyko: http://en.wikipedia.org/wiki/Kaliningra ... mographics Jeigu norite iš Rusijos ką atimti tai geriau žiūrėkite į regionus tokius kaip Čečėnyja kur kultūra, religija ir tautybės smarkiai skiriasi nuo pačios Rusijos. Tačiau čia reikalai komplikuojasi. Negali gyventi praeitimi ir reikia pastebėti, kad šis kraštas kovojo daugiau pats su savimi nei su Rusais. Antra, kas atstatę šį kraštą?* Patys Rusai sutvarkė tiek kiek Čečėnijos kare buvo sugriauta ir dabar nelabai yra moralaus bei politinio preteksto atsiskirti. Panašiai ir kituose regionuose. Kam atskirti šalis pagal tautybes kai patys žmonės sėdi tyliai ir yra laimingi valdomi Rusijos? * http://sputniknews.com/russia/20121217/178215748.html Čia ir problema. Kraštas yra atstatomas, išnyks pagrindinė destabilizacijos priežastis. Šeimos yra sutaikomos, kraujo kerštas tampa vis mažiau populiarus. Kraštas puikiai progresuoja prižiūrimas kitų, o jeigu būtume sugalvoję staiga šį kraštą palikti tai čia pilnai galėjome ir antra ISIS gauti.
- 2014-12-29 21:10
Tai , jei Nemenčinės gyventojai jaučiasi Lenkijos gyventojais, tai Nemenčinė turi būti prijungta prie Lenkijos? Jei Klaipėdos, Visagino gyventojai jaučiasi Rusijos gyventojais, tai reikia Klaipėdą, Visaginą prijungti prie Kaliningrado?
Ernestass 2014-12-29 21:20
O nuo kada valstybės elgiasi civilizuotai? Ir patys vakarai pažeidinėja taisykles kiek akys užmato ir dabar tas žodis ''nelegalus'' visiškai netenka prasmės. Jeigu abejoji, aš mielai galiu pavardinti vien kiek JAV nusikaltimų padare per pastaruosius dešimtmečius tačiau nepriklausomai nuo jų, jie vis tiek yra laikomi pasaulio lyderiais ir daug šalių šoka pagal jų dūdelę. Tai ar ne pro padidinamaji stiklą žiūrime dabar į Rusiją ir reikalaujame nepriekaištingo elgesio kai patys elgiamės negražiai?
Ernestass 2014-12-29 21:47
Problema yra, kad Ukrainai desperatiškai pinigų reikia šiandiena. Karas kainuoja pasakiškus pinigus, o dabar jie netgi anglių bei elektros už ką nusipirkti nebeturi, o Europa tiktais gražiai pakalba ir tiek. Pavyzdžiui kai Ukraina norėjo iš Lenkijos anglis lengvatinėmis sąlygomis gauti, tie nesutiko. Panaši situacija ir su visu bloku. Simbolinė pagalba teikiama, bet jokio realiai rimto palaikymo vis dar nėra. Na ir iš duotos nuorodos gali matyti, kad Rusai nuleido kainą už dujas vos ne $100'iu. Ukraina moka už dujas normalią kainą, nesvarbu ar ji pagal jus ir kariauja su Rusija ar ne. Aš nematau kaip Rusija dabar išnaudoja Ukrainos priklausomybe nuo jos tam, kad sunaikintų visiškai palaužtų Ukrainą tačiau patys Ukrainiečiai elgiasi skirtingai. Jie staiga ir be jokios priežasties atjungia Krymą nuo palaikymo. Jeigu esame teisingi tada reikia pripažinti, kad čia Ukraina, o ne Rusija naudoja ekonominius svertus šiame konflikte. Rusai tiekia dujas, anglis ir elektrą už kainą, kurią moka kitos Europos valstybės, o čia vieninteliai Ukrainiečiai kurie nusprendė izoliuoti kraštą ekonomiškai.
Ernestass 2014-12-29 22:06
Todėl ir pavadinau konfliktą pilku, nes po USSR griūties Krymas buvo paskirtas Ukrainai tačiau dėl besikeičiančios politinės situacijos reikėjo pakeisti ir politiką su Ukraina. Ne tik, kad Ukrainiečiai nieko nepadarę, kad Putinas neateitu ginti Rusų interesų ten, bet jie tik dar labiau judėjo link visuomenės poliarizavimo bei ir geo politiškai savižudiška krytimi link Nato. Jeigu nematai nieko blogo su buferinėmis zonomis tampančiomis ''priešiško'' alijanso narėmis tai kodėl dėl Kubos JAV pradėjo grasinti trečiu pasauliniu karu? O dėl nelegalumo, čia reikia žiūrėti į jo atskyrimo laikotarpi Sovietmečio laikotarpiu. USSR griuvimo laikotarpiu ir perėjimo laiku, Rusija tikrai nebuvo pozicijoje iš kurios galėtų derėtis apie geo-politinius reikalus. Dėl to šalies tautybė yra labai svarbi. Galvoji tiems babajams rūpi šalies kultūra? Nieko jie neasimiluojasi ir yra lygiai tokie pat kaip ir begyventu savo šalyje. Dėl to, praktiškai visą Europą galime nurašyti tokioms valstybėms kaip Siriją, Nigerija ir t.t. jeigu mes netgi savo namuose tapsime mažuma. Na ir kodėl galime šalis nurašyti kitiems? Paprasta demokratija, kiekvienas žmogus turi vieną politinį balsą. Jų yra daugiau už mus todėl ir jų nuomone yra svarbesnė už mūsų. Jeigu galvotume atjungti Peterburgą, tai reikia imti visa Peterburgo administruojama kraštą ir žiūrėti demografinę kompoziciją tame krašte. Kitas variantas- padaryti Peterburgą laisvu miestu. O taip tai nežinau, kiek žmonės čia šaudo, tiek ir prašauna su regiono demografijomis. Peterburgas yra stipriai rusiškas miestas ir jokio klausimo su juo ir būti negali. http://en.wikipedia.org/wiki/Saint_Pete ... mographics
Ernestass 2014-12-29 22:12
Todėl ir minėjau de facto pripažinimą. De jure pripažinimas yra oficialus kai tuo tarpu su de facto mes pripažįstame realią situaciją, ignoruodami oficialų aspektą.
Ernestass 2014-12-29 22:16
Tai atsakyti tau į likusią dalį ar ne? O taip, koks konstitucinis teismas egzistavo USSR laikais? Teisinga būdavo ką partija sakydavo. Jeigu abejoji, gal nori USSR teismų nešališkumu įsitikinti savo kailiu? Ir koks konstitucinis teismas turės kokio nors svorio geo-politinuose reikaluose? Su Vilniumi visiem buvo nusispjauti ar teisingai ar ne pasielgė Lenkai. Nuo to kitų šalių politika su jais realiai ir nepasikeitė.
Ernestass 2014-12-29 22:38
http://en.wikipedia.org/wiki/Vilnius_Region
Ernestass 2014-12-29 22:47
Iš esmės taip tačiau prijungimo reikalas daug labiau komplikuotas. Reikia atsižvelgti kur tas regionas yra. Kai jungi turi jungti ne tik miestą, bet ir visa administruojama teritorija todėl svarbu žinoti kokie ir ten gyventojai yra. Reikia daryti referendumą. Reikia gyventojų iniciatyvos tam. Reikia nuspręsti kaip išsiskirsime, kas jų, kas mūsų. Ar jie valstybės skolą už galvas pasiima ar už tiek kiek mes išleidome regiono tobulinimui? Ar regionas turi sienų ar jungčių su valstybe. Ar jis bus priimamas. Ar sprendimas bus priimtas svaria dauguma ar tik keliais procentais? Prisijungimas iš esmės turėtų priklausyti pagal demografine kompozicija tačiau realiai jis yra daug sudėtingesnis reikalas.
Senioras 2014-12-29 23:02
Visa tiesa tiesa is protingo zmogaus lupu.nzn sekat kas nors dar sita kanala?
007 2014-12-30 18:16
Na matai kokie mes lietuviai daromės teisingi Ir patys vis dažniau įstatymų laikomės ir iš savo kaimynų tikimės drausmės. Ar gi čia problema?
Kadras 2014-12-30 19:32
Cia dar kazkas skaito t.lt troliu erenesto, arns ir vytauto komentarus?
vytautas50 2014-12-30 20:01
007 2014-12-30 21:06
Na, sakykime, kad tai, ką tamsta paminėjai yra minusas. Reikėtų ir pliusų rasti. Ar jų pats neįžvelgi visiškai? Galų gale, tiek oficiali priežastis tiek galimi susitarimai už uždarų durų tikrai nėra daroma iš piktumo kažkam. Tiesiog taip tikimasi vieną dieną sulaukti ir naudos. O gal ir sulaukta. Lengva iš šalies kritikuoti, bet negali kiekvienas mūsų žingsnis būti apgailėtinai neteisingas ir negali kiekvienas pilietis žinoti visų valstybės valdymo niuansų. Šį kartą ir aš nestoju mūru už tokį Lietuvos pasirinkimą, tiesiog nematau kažkokios didžiulės bėdos dėl tų karių, nors ir naudos kol kas nepastebėjau.
Ernestass 2014-12-30 21:42
Kalbame valstybių atžvilgiu, ne asmeniniu. Be to, Rusija irgi laikosi visų įsipareigojimų palyginus su mumis. Rusija ne daugiau pažeidinėja tarptautines taisykles nei mes ir dėl to, nėra man prasmės teisti Rusijos. Tuoj patys pulsime kokia ankščiau negirdėta užsienio valstybe nei karo nepaskelbę nei turėdami tam priežasties. Todėl pakentėk ir mažiau pulk Rusija, tada prižadėsiu per daug nesišaipyti iš savų.
hamann 2014-12-31 08:14
tai kad tavo "savi" ir yra rusija. ir išsivysčiusiame pasaulyje nelabai rasi daugiau šalių pažeidusių tiek tarptautinių susitarimų kaip rusija. rusija normaliame pasaulyje, kaip koks protiškai atsilikęs brolis su neprognozuojamais agresijos protrūkiais. Gėda dėl jo, sukelia vien problemas, kai nieks nemato kankina naminius gyvūnus, niekam jo nereikia, bet ir nusikratyti negali, nehumaniška..
007 2015-01-01 19:56
Yra. Ji savo įsipareigojimų nesilaiko. Todėl kritika teisinga. Nevalia nei Rusijai, nei mums pažeidinėti susitarimus. Visiems tas pats. Nėra Rusija išskirtinė pasaulyje, kad badyti pirštais į jai palankius atitikmenis ir tvirtinti, kad viskas yra normalu, tokia politika, taip šalys elgiasi.
immortallt 2015-01-01 20:24
Ernestai, kadangi žmonės šokinėja nuo tilto, šok ir tu. Bent jau tu taip mąstai.
Arns 2015-01-01 20:28
Žinoma geriausia, kad visi elgtusi tik gerai ir teisingai. Bet faktas lieka faktu, kad kartais už savo interesus reikia pakovoti. Jei vienos laužo, kodėl kitos tik pagal taisykles veikdamos visad privalo pralaimėti? Kai bus perkurtos taisyklės ir priežiūra taip, kad visi išties būtu daug lygesni geopolitiniai žaidėjai, tada tokiais lūžiniais momentais ir bus galima kalbėti, jog viskas išsispręs be įsikišimo iš šalies.