Musulmonai Prancūzijoje: kas kaltas dėl gilėjančios priešpriešos?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2015-01-14 03:56
- Už tai, kad karikatūrose niekino Islamą. Kaip Muhamedas kerta galvas ir pan. Ne jis galvas kerta, o religiniai fanatikai. Tad kodėl tyčiojamasi iš visų musulmonų? Po tokių atvirų patyčių visi musulmonai tampa pajuokos objektu. Ir ši problema nedidelė kol jų mažuma, bet kai jų užaugs kelios kartos, o jie vaikų turi tai minimum po du, tada jau gali pradėti tyčiotis jie. - Čia visai nejuokingas reikalas.
sub 2015-01-14 10:08
Nesuprantu, kam tu išvedžioji ir interpretuoji tai ko visai nereikia. Norėjau pasakyti tik tiek, kad baltasis žmogus arabų šalyse, elgdamasis taip kaip musulmonai suplūdę į europą, tai niekas su juo taip "nesisackintų" ir greit pastatytų į savo vietą. Taigi, jeigu musulmonas, važiuojantis į europą ieškoti geresnio gyvenimo, nesitaiko prie čia ęsančių taisyklių - pats kaltas, kam važiuoji ten kur negali prisitaikyti. O tu čia apie integraciją pradėjai varyt. Jeigu jie norėtų senai būtų integravesi, bet jie gi musulmonai, nepripažysta kitos tiesos tik tą ką jiems Alachas sako. Nesakau, kad jie visi tokie. Geras darbininkas visur ras darbą, nesvarbu kokia tai šalis. Yra pavyzdžių, bet tu vėl perverstum į kitą pusę jei pasakyčiau.
Arns 2015-01-14 10:32
Suprask jog didžioji dalis musulmonų yra pabėgėliai, nes jų kraštuose ramybė labai sąlyginė. Jau tik atrodo bus ramiau, sakykim JAV iš vieno iš kito galo pabombraduoja ir vėl užsisuka karuselė, tik kiek aprimsta, dėl Vakarų sprendimo sakykim iš maistui skirtų augalų gaminti kurą, beprotiškai pabrangsta maistas pasaulyje (dolerį kartais ne į dieną uždirbančiam toks brangimas skaudus, ypač kai dykumų kraštuose maisto pramonė nėra efektyvi ir globali). Tad jie neturi dažnai net kalbinių įgūdžių, ką jau kalbėti, kad šiais laikais net sandėlininkas turi sparčiai suktis net ir su kompiuteriais, jau nekalbant apie visokius krautuvus, važtąraščius ir pan smulkmeną. Tas pats ir su valytojais, kuriems įprastas europietiškas valymas chemikalais, naudojimas įvairių siurblių ar pan - naujovė, tad patirties nėra. Jei yra pasirinkimas, aišku jog vadovai ima darbinti ne migrantus su neaiškiais gebėjimais ir ribotu susišnekėjimu...
UTF16 2015-01-14 12:01
Visų karikatūrų neperžiūrėjau. Gali duoti nuorodą į nors vieną, kuria tyčiojamasi iš visų musulmonų?
vanduo4 2015-01-14 17:31
J.Jay 2015-01-15 11:46
Pirmas teiginys man girdėtas - jis iš Biblijos, antrasis gi - iš jūsų galvos. Skirtumas tarp jų didžiulis. Teko girdėti, kad islamo ir krikščionybės šaknys yra panašios (gal tos pačios). Tačiau paviršutiniškas reikalo išmanymas ir naudojimasis kai kurių žmonių tamsumu radiklams (manipuliuojantiems Korano tiesomis) leidžia valdyti. Be to, jaučiasi tas susiskaldymas į "mes" (šviesieji, gerieji europiečiai) ir "jie" (tamsūs, viduramžiškas moralės normas propaguojantys musulmonai - čia nekalbu apie radikalus), toks priešpastatymas(nors ir vieni ir kiti gali būti tos pačios šalies piliečiais), nežinau, ar tai kur nors mus nuves...
Aidas 2015-01-15 23:51
http://www.15min.lt/naujiena/ziniosgyva ... -18-477705
vanduo4 2015-02-10 06:26
Beprasmiškas komentaras. Žodžiu kalbi apie nieką. Ką tuo apskritai norėjai pasakyti?
sub 2015-02-10 09:29
Arns, aš supratau ką norėjai paskayti, tada paaiškink kodėl pagrinde musulmonai kelią didelę problemą Europoje. Jie nori kad jų tikėjimas būtų pripažintas ir gerbtinas Europoje, pagarbos gal ir sulauks, bet ne tokiomis rpeimonėmis, kokiomis jie siekia. Sau tyliai ramiai melstusį, dirbtų savo darbus ir neskelbtų Alacho tiesų visiems viešai - tai būtų kitaip. Džiaugiuosi kad nesu pamaldus, tikiuosi dėl to ir mažiau problemų įvairiose valstybėse susilauksiu. Na bet kai per prievartą kažkas aiškina ir kiša savo tikėjimą - jau čia virš visko. Čia visiškai į temą: neseniai teko vežti žmogų iš Saudo Arabijos, buvo atvykęs su žmona. Per tą laiką kiek man teko bendrauti, nesulaukiau nei vieno niuanso kad darau kažką blogai. Žiūrėjau į jo meterį, šiek tiek klausinėjau, kas buvo neaišku paklausdavau ir jis man paaiškino. Tada besišnekant priėjom tokio momento: kad ir jis ir aš gerbiam vienas kitą, tol kol nelendam vienas į kito daržą. Kas reiškia, kad jei vienas kitam aiškinsim ku oreikia tikėti - tai bus problema. Jis puikiai suprato tą, kad aš tikiu ne dievais ir pranašais, o žmonėmis. taigi blogis yra ekstremizmas, o musulmonų ekstremistų eurpojo ne mažėja. jeigu jie norėtų integruotis į visuomenę kur vieni kitus gerbia, nesvarbu ku otiki, kas esi - tai taip ir darytų, nekeldami sąlygų ir negasdindami galvų kirtimu. Na su krikščionimis irgi panašių problemų yra - bet jie ne tokie ekstremalųs, labiau taikūs, ko ir moko tas tikėjimas.