Nuomonė: kodėl sustiprėjo karo veiksmai Rytų Ukrainoje?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Rukis 2015-01-25 22:14
, o gautą produktą parduodavo mums. Dabar, įsibėgėjančių žaliųjų technologijų dėka, nafta su kiekvienais metais po truputį praranda savo, kaip svarbiausios žaliavos titulą. Dėl to JAV pradėjo eksportuot savo žemėje glūdinčią naftą ir skalūnų dujas. Nori išnaudot tuos telkinius, kol dar nafta yra vertinga. Dar vienas įdomus faktas tai, kad skalūnų dujas išgauti buvo labai brangu, neatsipirkdavo. Tačiau pakilę kainos ir naujesnės technologijos sumažino jų išgavimo kaštus, dėl to dujos smarkiai pigo JAV, o po to ir Europoje. Dėl to džiaugiuosi kad turim suskystintų dujų terminalą. Galim tas pigias skalūnines dujas iš JAV importuot.
Vytax 2015-01-25 22:24
Rusija „degina“ finansinius rezervus. Vien per gruodžio mėn. išleido 33.5mlrd. USD. Šių metų pradžioje oficialiosios rusijos valiutos atsargos 380mlr. USD. Skaičiuojant aritmetiškai šiems metams rezervų pakaks, tad šiais metais ypatingai didelių ekonominių snkrėtimų dar nebus. O kas bus toliau prognozuoti sunku. Bet gerai tikrai nebus.
vytautas50 2015-01-25 22:26
shark 2015-01-25 22:35
Vatnikų ekonomikos modelis paprastas kaip dvi kapeikos: jei iškepsi duonos lygiai du kartus daugiau, jos kaina nukris lygiai du kartus.
Simplicity 2015-01-25 22:44
Dar su šituo gali pasižaist— http://labs.timogrossenbacher.ch/worldoil/ p.s. Na, o jei iš tikrųjų, tai kaina krenta ne dėl ekonominių dalykų,— čia gryna politika. Ar ne taip, товарищ Витаутас? Piktieji pindosai-amerikosai susitarė su sauditais naftos kainą numušt, kad po to galėtų per Aliaską visą Sibirą okupuot. Gi tik amerikosai per paskutinius 30 metų iš karų neišlipa ir visą pasaulį siaubia, kad tik jų doleris nesugriūtų. (Teisingai parašiau?)
Grybautojas 2015-01-25 22:45
Žaidimas šahmatais kartais vyksta keliose lentose. Šiuo atveju dar nepamirškite: a. Pagreitį įgavęs elektromobilių tobulinimas. b. Alternatyvių energijos šaltinių vystymas. Dar pora nematomų lentų: a. Gamybos robotizavimas. b. Bedarbystės problemos. Pastebėkite, kad šitos nematomos lentos mažiausiai RU liečia.
enjoy.slurm 2015-01-25 22:53
Ne kaip norės spekuliantai, o kaip globali rinka susireguliuos pagal šiandieninius technologinius/ekonominius pokyčius. Paklausa nedidėja, o JAV pradėjus išgauti naftą hidraulinio skaldymo būdu jie tik padidino pasiūlą. Beje, niekas nenori mažinti naftos gavybos apimčių, nes bijo, dar didesnių nuostolių kainai ir taip krentant.. Kai kam gal čia ir astronomija, tačiau profesionalai analizuodami situaciją iš to gerai užsidirbo, pvz.- http://www.bloomberg.com/news/2015-01-2 ... n-oil.html Ir šiaip kai būna gili ekonominė krizė, vieni šokinėja per langus ir žudosi, kiti išnaudoja sujudusius marketus ir užsidirba sočiai senatvei. O kas liečia rusus, tai turbūt fufaikinių superherojus mr. Putinas pamatė, jog Europa nėra nusiteikusi leistis į gilesnį ekonominį karą, todėl nusprendė numalšinti kraujo troškulį užsiundydamas savo teroristų armiją į išsvajotą ir strategiškai svarbų Mariupolio uostą..
Nojus 2015-01-25 23:20
Kodėl neproporcingai pasiūlai/paklausai krenta naftos kainos?Atsakau:kaltas bandos jausmas ir baimė.Kaip visada rūksta kol kvapą išleidžia.Paskui krenta liežuvius išleidę.Atsipūtę apsižiūri,kad per toli nubėgo ir vėl varo visa banda kulvirsčiais atgalios.
vanduo4 2015-01-26 01:48
- Šis puolimas tai tik tęsinys visos kompanijos užimti Krymą bei rytines Ukrainos žemes; - Oficialiai, Rusijos armija ten nedalyvauja, todėl pastiprinimas vyko tik palaipsniui, o puolimas prasidėjo tik pilnai pasiruošus; - Be to laikas spaudžia, juk Ukraina paskelbė 50 000 karių mobilizaciją. Kai ji bus baigta, separatistams bus sunkiau. Tuo labiau, jau Ukrainos pajėgos pereitų į puolimą; - Galutinis oficialus tikslas: užimti Donecko ir Luhansko regionams priklausančias teritorijas, tada bus aiškios sienos ir bus "įvestos" (perrengtos ir pažymėtos) Rusijos taikos palaikymo pajėgos; - Beje rusų propaganda aiškino, kad už Donecko apšaudymą, separatistai atkeršijo apšaudydami Mariupolį, t.y. akis už akį. Jūs šaudot į rusus, mes į jus. Tad netgi užėmus visą siektiną teritoriją visai įmanomi kontroliniai šūviai tiek į Kijevą, tiek į kitus miestus. O dar jeigu pabandys katiušas numušti Rusijojs teritorijje (nesvarbu, kad jos skrenda būtent iš Rusijos), Ukraina galimai patirs lokalaus poveikio atominės bombos galią. Taip jau yra daręs Izraelis lygtais Sirijoje; - Nors galėtų būti ir kitas variantas. Keršydama Rusija ir siekdama "užtikrinti" rytinių regionų "saugumą" nuo Ukrainos fašistų, ji užims visą pietinę Ukrainos terotoriją iki Krymo. Tuo labiau, kad NATO fiziškai realiai nieko nedaro. Karas jau yra, tad čia nebėra ko prarasti. - Tas laipsniškas ir lėtas puolimas tebuvo laiko tempimas siekiant persigrupuoti bei vengimas išprovokuoti rimtesnį pasipriešinimą Rusijos veiksmams. - Visgi teko skaityti, kad Rusijos pėstininkų armija yra nepilnai sukomplektuota ir nepajėgi pulti sausuma, tad šaudo tik iš toli. Įdomu kaip ten yra iš tikrųjų?
vanduo4 2015-01-26 02:39
- Pritariu Vytautai, kad sunku paaiškinti ekonomikos dėsniais kodėl taip krito naftos kainos; - Va čia man kyla rimtas klausimas, kodėl visgi šioms šalimsapsimoka laikyti tokias kainas nemažinant gavybos? Juk Rusija seniai siūlė, bet OPEC atsisakė?.... O neseniai dėl plaučių infekcijos mirė Saudo Arabijos karalius?... Gal tai turėjo pakeisti kažkieno poziciją kainų atžvilgiu ar čia tik sutapimas? - Yra nuomonė, kad OPEK nori paspausti JAV jog ši atsisakytų idėjos eksportuoti savo dujas ir naftą į Europos šalis (po konflikto su Rusija), t.y. apsiribotų tik savo rinka. Tad OPEK laikydama tokias mažas kainas, žaliavų eksportą iš JAV daro per brangiu; - Taip pat manoma jog JAV susitarė su Šeichais, kad jie gaus Europos rinką jeigu padės ekonomiškai spausti Rusiją dėl agresijos Ukrainoje. Juk ir taip JAV rinka jau prarasta tad beliko ES ir kitos besivystančios šalys.
vytautas50 2015-01-26 08:34
Kilgoras Trautas 2015-01-26 17:00
Vytautai, ir nekilnojamo turto burbulai būna ir "dotcom" burbulas buvo, Rytu Azijos krizė, Bitcoin ir t.t. tokia jau ta liberali rinka nieko nepadarysi, bet geresnio varianto kol kas nėra. http://en.wikipedia.org/wiki/Economic_bubble Kad ir kaip tu norėtum sąmokslo čia mažai
immortallt 2015-01-26 17:18
Naftos gavyba stipriai išaugo, paklausa mažai augo. Visi nori parsiduoti, bet nėra kur - kainos krinta. Viskas veikia pagal visus ekonomikos dėsnius. Naftos kaina buvo gerokai virš savikainos, atitinkamai tiek daug ir galėjo kristi. Neieškokit nesąmonių, kur jų nėra. JAV jau eksportavo kelis tanklaivius lengvos naftos produkto. Dujų vartojimas sumažėjo tik Japonijoje, nes paleido kelis raktorius. Bendrai vartojimas išaugo. Logiško paaiškinimo nėra tik vienam, iš kur tokias nesąmones trauki.
vanduo4 2015-01-26 18:17
- Aš sakyčiau, kad sąmokslas čia slypi tame, kad kažkas turėdamas objektyvesnę informaciją natūralius procesus sėkmingai išnaudoja saviems tikslams. Pvz.: 2008 m. krizė. Iki tol tiek JAV, tiek ES buvo vykdomos masinės investicijos į nekilnojamąjį turtą (tai paskatino gimstamumą bent jau Lietuvoje), naujų verslo grandinių kūrimą ir pan. Aišku didelis kiekis pinigų apyvartoje daug kam sukėlė iliuziją kad tai tęsis ilgai, todėl pradėti kurti verslai, kurie realiai buvo orentuoti būtent į augimą, o ne sugebėjimą apsirūpinti savarankiškai. Pasiekus piką lyg ir viskas turėjo sprogti... O gal kažkas tiesiog sudarė tam sąlygas: JAV buvo nutraukta finansinės gražos grandinė (investicijos į ateities sandorius, t.y. orą - sugriauta dėl savo dydžio sunkiai įžvelgiama finansų piramidė). O kadangi tai buvo dideli pinigai, jų trūkumo šokas persidavė per visas ekonomikas, o neturintys rezervų tiesiog bankrutavo; - Kam reikalingas tas dirbtinas šokas? Kiek teko skaityti, JAV nurašė daugybę skolų, išpirko vertingus aktyvus, supirko bankrutuojančias bet perspektyvias įmones papigiai, išsunkė pasauliniuis rezervus doleriais (t.y. apsisaugojo nuo galimybės sukelti šoką jeigu kitos šalys staiga į apyvartą paleistų dolerines santaupas. Gal atsimenat kaltinimus Kinijai, kad ši laiko didelius dolerinius rezervus ir taip kelia grėsmę jo stabilumui. Šiuo šoku JAV tiesiog išmelžė dolerines santaupas Pasaulyje ir Kinijos atsargos Pasaulyje jau nebe tokios pavojingos) ir pan. - Ar tai teisėta? O kas turi įrodymų? Viską paslepia spekuliantai. - Tad Vytautas teisingai pastebėjo, kad didžiojoje ekonomikoje negalima vadovautis vien tik dėsningumais. Reikia akylai stebėti politinę situaciją, o geriausia turėti patikimų informacijos šaltinių.
Kilgoras Trautas 2015-01-26 18:32
Pilnai sutinku su tavimi, bet sąmokslo čia nematau. Tai buvo paprasčiausiai JAV bandymas įvesti šiek tiek disciplinos į tuo metų "pasileidusi" JAV banku sektorių bonusų lubų įvedimas, Federalinio RB tiesioginis, kai kuriu bankų valdymas ir t.t., ir galėjo numatyti. Jei butu dar delsiama burbulas butu dar didesnis.
Albertino 2015-01-27 17:36
- Šis puolimas tai tik tęsinys visos kompanijos užimti Krymą bei rytines Ukrainos žemes; - Oficialiai, Rusijos armija ten nedalyvauja, todėl pastiprinimas vyko tik palaipsniui, o puolimas prasidėjo tik pilnai pasiruošus; - Be to laikas spaudžia, juk Ukraina paskelbė 50 000 karių mobilizaciją. Kai ji bus baigta, separatistams bus sunkiau. Tuo labiau, jau Ukrainos pajėgos pereitų į puolimą; - Galutinis oficialus tikslas: užimti Donecko ir Luhansko regionams priklausančias teritorijas, tada bus aiškios sienos ir bus "įvestos" (perrengtos ir pažymėtos) Rusijos taikos palaikymo pajėgos; - Beje rusų propaganda aiškino, kad už Donecko apšaudymą, separatistai atkeršijo apšaudydami Mariupolį, t.y. akis už akį. Jūs šaudot į rusus, mes į jus. Tad netgi užėmus visą siektiną teritoriją visai įmanomi kontroliniai šūviai tiek į Kijevą, tiek į kitus miestus. O dar jeigu pabandys katiušas numušti Rusijojs teritorijje (nesvarbu, kad jos skrenda būtent iš Rusijos), Ukraina galimai patirs lokalaus poveikio atominės bombos galią. Taip jau yra daręs Izraelis lygtais Sirijoje; - Nors galėtų būti ir kitas variantas. Keršydama Rusija ir siekdama "užtikrinti" rytinių regionų "saugumą" nuo Ukrainos fašistų, ji užims visą pietinę Ukrainos terotoriją iki Krymo. Tuo labiau, kad NATO fiziškai realiai nieko nedaro. Karas jau yra, tad čia nebėra ko prarasti. - Tas laipsniškas ir lėtas puolimas tebuvo laiko tempimas siekiant persigrupuoti bei vengimas išprovokuoti rimtesnį pasipriešinimą Rusijos veiksmams. - Visgi teko skaityti, kad Rusijos pėstininkų armija yra nepilnai sukomplektuota ir nepajėgi pulti sausuma, tad šaudo tik iš toli. Įdomu kaip ten yra iš tikrųjų? Taigi nežinai, bet rašai?