Gyvenimas be sekso: apie mus prikurta daug mitų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

shift 2015-01-27 20:25
Nusišnekėjai. Ar girdėjai apie tokį dalyką kaip sėklos rezorbcija? Tai visiškai natūralus organizmo procesas, kai sėklos perteklius organizme rezorbuojamas, suardomas. Spermatozoidai yra aukščiausios klasės baltmai, kad pagamintų juos organizmas sunaudoja daug reikalingų medžiagų, ypač cinko, kuris yra vienas iš svarbiausių organizmo "statybinių" medžiagų. Rezorbuojant spermatozoidus, šios medžiagos atgal grįžta į organizmą. Todėl bendra vyro kūno sveikata, susilaikant nuo sekso yra geresnė. Deja, orgazmas yra toks fiziologinis, cheminis procesas, nuo kurio vystosi priklausomybė, iš to atsiranda pasakos apie "būtinuosius poreikius", tačiau sekas tikrai nėra toks kasdieniškai reikalingas, kaip daugeliui atrodo. Pilnai pritariu požiūriui, kad sutvarkius reikalus galvoje, susitvarko kontrolė ir apačioje.
Tulžys 2015-01-27 20:39
Cinkas pagrindinė organizmo statybinė medžiaga? Idomu idomu.. Ir nėra ten tų baltymų tiek, kiek visi įsivaizduoja. Kad jau baltas - tai jau baltymai. Keista, bet ten daugiau angliavandenių. Aišku kažkiek yra fibrinogeno, relaksino ir panašiai. Ir visą tai ne pačiuose spermatozoiduose, o skystyje, kurį išskiria prostata.
vaidas100 2015-01-28 08:37
Labiausiai nesutinku su šiuo straipsnio teiginiu "aseksualumą dažnai pasirenka itin aukšto intelekto, išsilavinę žmonės". Lietuvos demografinė prognozė su tokiu gimstamumu koks yra dabar - 2050 metais visolabo 1,5 milijono gyventojų. Toks populiacijos sumažėjimas sąlygos daug nemalonių pokyčių: 1) ženkliai didesnius mokesčius 2) blogėjančią infrastrūktūrą: 2.1) mažiau švietimo įstaigų 2.2) mažiau ligoninių, poliklinikų 2.3) blogesnius kelius 2.4) t. t. 3) blogesnę saugumo padėtį: 3.1) mažiau policijos 3.2) mažiau kariuomenės Bet jeigu visi sugalvotų tapti aseksualais - 2050 metais Lietuvos populiacija būtų tik 0,3 milijono? Ar to gali norėti aukšto intelekto žmogus? Kas jums, intelektualai, "pampersus keis"?
elcucuy 2015-01-28 11:21
mano požiūriu daugintis turėtų tik genetiškai kokybiški individai - proporcingų bruožų (taip dažniausiai apibūdinami patrauklūs žmonės) ir be paveldimų fiziologinių ar psichinių trūkumų. Manau negražūs, ligoti ir silpni turi likti vieni ir nesidauginti. Nepatinka man storulių, baisuokliu poros - velniam tokios reikalingos evoliucijai. Man ypač šleikštulį kelia poros, kur vienas iš individų genetiškai nekokybiškas - tai sugadinama ir geroji pusė. Aš palaikau žmones supratusius savo trūkumus ir nusprendusių nebesidauginti ir nebeštampuoti šlamšto. Dabar žmonijoje vyksta priešingas procesas evoliucijai - dauginasi paliegėliai ir didžiuliais kiekiais veda ligotus palikuonis. Pilni kaimai ir miestai alkoholikų pridarytų niekam nereikalingų ligotų, protiškai atsilikusių vaiku.
Tulžys 2015-01-28 11:49
elcucuy tu kalbi apie eugeniką. Šitą reikalą bandė daryti nemažai šalių, bet kaip matai išėjo šnipštas. Visų pirma tai sumažintų genetinę įvairovę, vien tik tai bet kokiai populiacijai turi neigiamą poveikį. Antra iš kur žinai, kad dviejų tavo nuomone „nekokybiškų“ individų palikuonys nebus pranašesni už „kokybiškų“ palikuonis, tam tikru požymiu. To labai geras pavyzdys yra ciklemija. Ja sergantys žmonės turi nenormalius erotrocitus, todėl jų deguonies pernešimas yra sumažėjęs, bet tokie žmonės yra atsparūs maliarijai, todėl ši genetikė anomalija labai sparčiai plinta afrikoje. Trečia su tavo išsakyta mintimi apie žmonių patrauklumą drysčiau nesutikti, nes mūsų dienų patraukli moteris (liesa manekenė) turi mažesnius šansus išnešioti ir susilaukti normalaus vaiko nei stamboka mergina (nekalbu apie nutukimą).
punktyras 2015-01-28 11:50
Natūraliai kyla klausimas, tiksliau, supratimas, kad tokį klausimą keliantis asmuo apie evoliuciją nieko neišmano. Ir labai simboliška, kad tokie pareiškimai daromi, pažymint 70-ąsias Osvencimo konclagerio išlaisvinimo metines, kur buvo suvaryti žmonės, turintys valdančiai rasei netinkančius genus. Tikėkimės, kad tokius pareiškimus daro jaunas žmogus, kuris dėl neišsilavinimo ir iš to kylančio savo neišmanymo nesupratimo, kalba tai, kas užeina ant seilės.
elcucuy 2015-01-28 14:29
Aš ne niekinu įvairovės - aš dievinu įvairovę. Manau, jog visų rasių žmonės yra gražūs. Aš gražaus žmogaus nevertinu pagal populiarosios kultūros standartus - gražus žmogus gali būti ir lieknas ir apvalių formų, bet tam tikrose ribose į abejas puses. Aš kalbu apie ryškius neproporcingumus, fiziologinius sutrikimus - bloginančius bendrai žmogaus funkcionavimą. Ryškūs veido bruožų nesimetriškumas neretai išduoda psichinius sutrikimus, genetines ligas, hormonų pusiausviros sutrikimus. PVZ ar iš kartos į kartą giminės atstovus kankinančios sąnarių ligos kokių nors evoliucinių požiuriu pliusų turi, jog galėtų toliau kaip toks egzistuoti. Naturalioje evoliucijoje šiuos trukumus turinti giminė būtų suvalgyta naturalių priešų ir palaipsniui mažėtu. Tačiau žmonijoje jau nebėra tokios atrankos ir dauginasi bet kas su bet kuo. Vienintelis dar išlikęs naturalus žmogaus priešas - ligos ir minėtas pavyzdys su maliarija, kuomet kažkas paaukojama vardan imuniteto yra jau naturalios evoliucijos vaisus. Nereikia manęs lyginti su Hitleriu - aš nepasisakau už vieno geno tipo išlikimą. Aš tiesiog prieš niekam nereikalingų bruožų tolimesnį išlikimą žmogaus genome - nutukimas, širdies ligos ir begale kitu jokios naudos neturinčiu dalykų. Evoliucija - tai tarsi šaudymas užrištomis akimis - mutacijos pasiteisina arba ne, nepasiteisinusi mutacija išnyksta, o pasiteisinusi - klesti. Žmonių tarpe bet kokia mutacija toliau plėtojama nors ir jokios prasmes netusi. Maliarijos pvz tai mutacija, kuri pasiteisino ir, kuriai galioja naturalios evoliucijos principai. Žiūrėjau kažkada tv ir moteris sielosi, kad valstybei nepakanka pinigų kompensuoti vaistams nuo genetinės ligos. Ši moteris pagimdė vaiką, kuriam genetinė liga, nors buvo perspėta iš anksto, po to susilaukė dar vieno, nors žinojo, jog tikimybė labai didelė, jog sirgs ir jis.
Laurynas19 2015-01-28 14:47
Na iš tavo posto supratau jog tu ne prieš tai jog tavo nuomone "netinkami" individai susilauktų palikuonių, tu prieš tai jog tie "netinkami" individai prašytų kažkokios tai pagalbos iš "tinkamų" individų. Kadangi natūrali atranka ir lemia tai, jog visi vyrai ieškosi kuo gražesnės moters, o moterys išsirenka tinkamiausią patiną. Jei "netinkamai" patelei yra "netinkamas" patinas ir jie vienas kitą prisileidžia - man čia viskas OK
Rukis 2015-01-28 15:12
\ Tai pradėk nuo savęs, protini ligoni. Nesidaugink.
elcucuy 2015-01-28 15:29
Aš nutukusių nelaikau įvairove (tai tik vienas iš pvz), nes tai ne įvairovė, o žmogaus kūno funkcijų sutrikimas varžantis jų gyvenimą. Aš įvairove laikau žmones su riesta, kumpa, su kuprele nosimi (gali būti pvz su plauku spalva, krutų forma ar daugybe kitų dalyku), nes tai formos neįtakojančios žmogaus fiziologinio funkcionavimo. aš prieš "netinkamu" dauginimasi. Natūralioj aplinkoje tie netinkami būtų suvalgyti dar prieš susilaukiant vaikų, arba jų vaikai būtų suvalgyti ir taip nutrūktų tolimesnis netinkamų genų platinimas. O žmonių pasauly betkas su betkuo dauginasi, gimdo garantuotai ligotus vaikus. Galit sakyti jog nutukeliai gali pagimdyti genijų, tačiau tokį pat gali pagimdyti ir sveika pora. Jei į nutukimą linkusių žmonių imtis mažės, o sveiko svorio žmonių skaičius proporcingai augs - tai nelems jokio gimstančių genijų skaičiaus mažėjimo, tiesiog gims sveikesnio kūno genijai. Nutukusius paįmiau tik kaip vieną iš pvz.
Tulžys 2015-01-28 18:22
Tas ir yra keisčiausia, kad žmogui nebegalioja tie patys dėsniai, kaip likusiesm gyvūnams, nes žmogus pradėjo pritaikyti aplinką prie savęs, o ne pats prisitaikyti prie aplinkos. O dėl neleidimo daugintis „netinkamiem“ manau žmonių visuomenėje (kitaip nei gyvūnų) yra tokie dalykai kaip etika ir pan.
Niemand 2015-01-28 22:49
Viskas galioja, nuo gyvūnų skiriasi žmogaus ekosistema, o ne evoliucijos dėsniai. Kitokie atrankos kriterijai, bet esmė ta pati.
Arthuras 2015-01-28 23:25
elcucuy, nesupranti, kaip vyksta natūrali atranka. Kaip ir Niemand pastebėjo - tiesiog kitokie atrankos kriterijai. Šiais laikais mums mamutų medžiot, uogų rinkt - nebereikia. Nebereikia mokėt ir laužą sukurt. Prieš daug daug metų, tokie individai būtų pasmerkti mirt - šiais laikais, to nebėra. Bet tai nereiškia, kad atranka nevyksta Dabar esminis žmogaus būdas konkuruoti su kitais individais - jo protiniai gebėjimai, o ne fizinės galimybės. Ir kuo toliau, tuo labiau tas ryškės, nes medicina tobulėja, robotai atlikinėti fiziniams darbams ir t.t. Tik va žmogaus smegenų kol kas - niekas nepakeis.