Kodėl lietuviai Norvegijoje praranda vaikus?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

UTF16 2015-02-05 17:55
T. y. vieną aukščiausių pasaulyje pragyvenimo lygių ir geriausią švietimo sistemą turinti šalis kažką daro ne taip, kaip norėtų buvusios SSRS gyventojas. http://www.delfi.lt/pilietis/voxpopuli/ ... d=67094852
Hmz 2015-02-05 17:58
Jei tikėsime tuo, kas parašyta, tarnybos vienaip ar kitaip įsikišo tik dėl 3proc. vaikų, ir tik penktadalyje šių atvejų vaikas buvo paimtas iš šeimos.
Arthuras 2015-02-05 18:42
Užuojauta senoli - aš nebuvau SSRS gyventojas. Dėkoju likimui. Tu bent supranti, kodėl Norvegija turi vieną aukščiausių pragyvenimo lygių pasaulyje? Ar šitiek tavo žinios netempia?.. Nežinau kaip tu, tačiau man aukštas pragyvenimo lygis imponuoja TIK tuomet, kai valstybė tą gėrį susikuria pati. Tokiomis valstybėmis būtų galima paminėti Vokietiją, Japoniją... O ne netyčiukais suranda naftos... Jei ne Maršalo planas dėka JAV po antro pasaulinio ir ne nafta nuo 1960m - gyventų jie, ne kažką geriau, nei mes. Tokia ta realybė. Pakalbėkim apie švietimą, diletante. Iš kokios šiknos ištraukei, jog tai - geriausią švietimo sistemą turinti šalis pasaulyje? Faktus į dienos šviesą, propagandininke... http://eblogfa.com/tech/top-20-best-edu ... z3QtDUNbe7 http://www.edudemic.com/learning-curve- ... education/ http://www.ncee.org/programs-affiliates ... countries/ ir t.t.
Niemand 2015-02-05 22:12
- Negalima vaikų iki 14 metų palikti vienų, net kelioms valandoms, net kieme; - Negalima prie vaikų net taurės vyno išgerti; - Negalima vaikų bausti (net ne fiziškai, o iš vis niekaip, pvz, atimant "žaislus" ar bent nepagarbiai kalbant) ir pan. Žodžiu bando auginti vaikus po kupolu, o pasekmės gaunasi labai liūdnos (pirmame dešimtuke pgl. savižudybes, alkoholizmą ir narkotikus tarp vaikų). Bet tai jų reikalas ir nėra pasiteisinimas ten gyventi norintiems lietuviams. Nori vieno lazdos galo (pinigų), teks jamti ir antrą (savotiškas taisykles).
zet 2015-02-05 23:07
utf, ar zinai kas yra konstitucija? Ir kad joks asmuo negali buti isduotas kitai saliai be musu salies sutikimo ? O kodel buvo isduotas vaikas norvegijai ? zodziu URM visiskai pasi....pyp..... visiskai neginamos lietuvos piliecio konstitucines teises... O uzsienio r. m. Linkevičius visiskai neveiklus mano nuomone sitoje situacijo ir rodo visiskai abejinguma, remiuosi sia laida: https://www.youtube.com/watch?v=ZgPYjJu_1Rs o cia kaip jauciasi vaikai kai jie ISPLESIAMI: https://www.youtube.com/watch?v=qS6ymEnORz0 isvis tu esi antzmogis, plius ginantis nusizengima pries Lietuvos piliecio konstitucines teises, tai taip gaunsai, kad tu skatini nusikalsti ir nesilaikyti Lietuvos konstitucijos ? Galiu pacituoti: kaip tau toks sakinys: – įkūnydama prigimtinę žmogaus ir Tautos teisę laisvai gyventi ir kurti savo tėvų ir protėvių žemėje - nepriklausomoje Lietuvos valstybėje, kaip musu piliecio vaiko teises ? lrs.lt/home/Konstitucija/Konstitucija. htm o kaip sis punktas: 13 straipsnis Lietuvos valstybė globoja savo piliečius užsienyje. Draudžiama išduoti Lietuvos Respublikos pilietį kitai valstybei, jeigu Lietuvos Respublikos tarptautinė sutartis nenustato kitaip. 18 straipsnis Žmogaus teisės ir laisvės yra prigimtinės. 32 straipsnis Pilietis gali laisvai kilnotis ir pasirinkti gyvenamąją vietą Lietuvoje, gali laisvai išvykti iš Lietuvos. Šios teisės negali būti varžomos kitaip, kaip tik įstatymu ir jeigu tai būtina valstybės saugumui, žmonių sveikatai apsaugoti, taip pat vykdant teisingumą. Negalima drausti piliečiui grįžti į Lietuvą. Kiekvienas lietuvis gali apsigyventi Lietuvoje. Zodziu mano akimis tu siuksle... (atsiprasau kitu komentatoriu kad turite tai skaityti, bet negaliu tokiu pakesti)
zet 2015-02-05 23:09
https://www.youtube.com/watch?v=ZgPYjJu_1Rs "Norvegų eksperimentas su Lietuvos vaikais (vaizdo reportažas) HD" o cia siaip Danijoje viskas vaiku labui: https://www.youtube.com/watch?v=qS6ymEnORz0
UTF16 2015-02-06 01:01
vaizdas akivaizdžiai blogiausias pas mus, kur galima vaikus bausti, palikti be priežiūros ir gerti vyną.
Arthuras 2015-02-06 13:50
Nežinai, bet kategoriškai teigi... Žinai, kokios pagrindinės savižudybių Lietuvoje priežastys? Finansinio gerbūvio stoka, patyčios mokykloje ir be abejo, asocialūs ir geriantys tėvai. Bet aš čia nekalbu nei apie vyno taurę, nei apie vaiko palikimą iki 14 metų. Kalbu apie alkoholizmą, realų fizinį/psichologinį smurtą, degradavimą ir t.t. Turint omeny, ant kiek jie ten persistengia atiminėdami vaikus neaišku su kokiais tikslais - jų savižudybių rodiklis yra labai, labai prastas. Atsižvelgiant į tai, jog jų finansinis gerbūvis yra labai aukštas, patyčios mokykloje valdomos tikrai geriau nei pas mus ir pan. - turėtų būti kažkur top'uose. Tačiau ten - visai kitos valstybės. Atsižvelgiant dar ir į tai, jog ta politika pas juos - toli gražu nėra šviežia, o vedama jau daug daug metų - kažkaip reikalai nesitvarko. Tai gal jau nustosi nepagrįstai kelti š*dą ant šakių?..
shark 2015-02-06 17:26
Nusiraminkit, kam ta isterija. Užteko violetinės istorijos. Pažiūrėkit į savo argumentus - Norvegijoje problemos su savižudybėm, Danijoj grobiami vaikai, o kai kas spėjo pažeisti Lietuvos konstituciją. Dar Breiviką ištraukit ir dar papasakokit apie alkoholizmą Norvegijoje (mačiau ir tokių argumentų). Sakykit tiesiai šviesiai - nepatinka norvegiški įstatymai ir tiek. Ir šiaip, nerasit šalies (įskaitant gimtąją), kurios visi įstatymai jums patiktų. Neveiklūs mūsų politikai? Aptariamų vaikų tėvai bent advokatus nusisamdė?
Arthuras 2015-02-06 18:52
Nėra čia tos isterijos, apart vieno baisiai besikarščiuojančio komentatoriaus. Tiesiog reikia išlikti objektyviems iki galo - kam tie kraštutinumai. Ir argumentas apie savižudybes - visiškai pagrįstas ir objektyvus faktas. O iš to galima padaryti ir labai daug išvadų.
zet 2015-02-06 18:58
tu bent mano video pateikta ziurejai ? ir dar karta klausiu, kodel pagriobiamas Lietuvos pilietis nepadares nusikaltimo ? Kodel isduodamas ne Lietuvai o Norvegijai, pvz kai buvo sulaikytas kitoje salyje ? Perskaityk konstitucija ir pasakyk, kodel tas pilietis turedamas savo biologinius tevus kartu ir patvirtintus globejus paga Lietuvos istatymus yra pajamas pries tevu valia? Jei visgi tevai netenkina "tobulu" Norvegijos istatymu, turi buti seimai liepta isvykti arba vaikas turi buti grazintas Lietuvai, ypac, jei Lietuvoje yra norintys ir galintys pagal Lietuvos istatymus auginti ji giminaiciai, pvz seneliai. Vaiko atemimas yra krastutine priemone, ne pirmutine, kur reikia rimtu argumentu, o ne tai, kad kazkas pasivaideno. Kiek cia buvo pries geju parada akcentuojama, kad vertybe yra seima, bet kazkaip , kai uz ta vertybe reikia politikams pakovoti, tai tampa tylu "grazu" aplinkui.
Niemand 2015-02-06 21:22
Jei čia apie vaikus, tai jų statusą pgl tarptautinę privatinę teisę nustato nuolatinės gyvenamosios vietos teisė, o ne pilietybės. Jei nusikraustė nuolat gyventi į Norvegiją, reiškiasi sutiko, kad jų ir jų vaikų santykiams būtų taikoma norvegiška teisė su iš to išplaukiančiomis pasekmėmis. Pilna atvejų, kai iš Lietuvos yra išduodami vaikai Lietuvos piliečiai į tėvo ar mamos gyvenamosios vietos valstybę pgl tų šalių teismo sprendimus.
zet 2015-02-07 04:57
pala, tarptautine privatine teise tvirtinama susitarimais ir konvencijomis, tad idomu kur tai sutarta ? Kur Lietuva ar Eurpos sajunga ka nors panasaus pasirase ? ir ko isvis Norvegija nepasiraso sios sutarties :"Hague Convention on Parental Responsibility and Protection of Children" ir pvz. kaip Indijos u.r. ministras reagavo i vaiku grobimus , Chekiijos prezidentas, ir kaip reaguoja musu? : http://en.wikipedia.org/wiki/Child_Welf ... es_(Norway)/ tech. puslapis blogai nuoroda supranta, prirasykite skliausteli
jordanbn2 2015-03-24 12:57
Tai tie norvegai ir isnaudojo lytiskai mokykloje, bet reikejo apkaltint kazka kita, jun norvego nekaltinsi..
Hmz 2015-03-24 16:47
Ir dar klausimuks - ar gali emigrantų vaikas užsinorėjęs grįžti iš, tarkim, Dublino į Lietuvą, jei jo tėvai (ar globėjai) yra prieš?