Padvelkė nauju Miuncheno sąmokslu: vėl taika bet kokia kaina?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

007 2015-02-08 17:55
Ernestai, na nereikia visų faktų suversti visiems prieš Rusijos politiką nusiteikusiems žmonėms. Vienas vieną pasakė, kitas kitą, o tu suplaki viską į vieną ir parodai kaip visų pro-vakariečių poziciją. Mums svarbiausia, kad Krymo okupacija buvo neteisėta. Tas turi daugiau svorio negu kaip jaučiasi patys krymiečiai. O jaustis jie kitaip ir negali, nes absoliučiai visi informacijos šaltiniai būtent rusišku pasaulio suvokimu. Galų gale, galima ir tai pripažinti, kad krymiečiai džiaugiasi prisijungę prie Rusijos, Ukraina padarė klaidų savo politikoje ir dėl to sumokėjo. Tiek to. Bet rusai vis dar Ukrainoje. Tas ir tepa rusų rankas. Kad ir kokia sudėtinga etninė sudėtis, taip pat kebli geopolitinė padėtis, Rusija elgiasi principingai ir nešvariai. Tam pateisinimų nėra. Neįsivaizduoju kaip vakarietiškoje šalyje gyvenantis individas gali pateisinti agresiją, o ne diplomatinį sprendimo būdą. Tai tiesiog "maroziškas" požiūris. Nebent esat įsitikinę, kad Rusija su tuo visai nesusijusi. Tada net nėra prasmės šiai diskusijai.
Ernestass 2015-02-08 18:38
Na, ir pats pritariu, kad Krymo okupacija buvo nelegali. Problema yra perspektyvoje, aš nemanau, kad vakarai turi moraline teisę kažką čia teisti. Ypač kai jų pačių veiksmai yra ne mažiau švarūs. Pavyzdžiui, netgi tas pats referendumas Kryme kuris buvo išjuoktas kaip demokratijos privertimas ginklu. Tačiau, kokį skirtumą matote Kryme, kai politiniai sprendimai yra daromi vienos pusės kai šalis yra okupuota užsienio karių ir Afghanistane kai tautos apsisprendimas yra lygiai taip pat įtvirtinimas kai šalyje knibžda JAV karių ir vienintelė įtaka tėra irgi jų? Apie Rusiškus šaltinius: o kuo jie skiriasi nuo Lietuvišku? Man tiktais jie apversti 180 kampu ir yra pasakojima viskas kas yra bloga apie Rusiją. O kodėl tada niekados nėra užsimenama kas yra gera? Pavyzdžiui tai, kad Putinas stipriai sumažino biurokratizmą ir senas anekdotas apie verslo lengvumą jau yra nebetaikomas Rusijai? Tai, kad ji jau lyginasi su Europa tuo atžvilgiu? Niekados Lietuviškoje spaudoje neišgirsi nieko gero apie Rusiją bei nieko blogo apie Ukrainą, kai tuo tarpu abi šios pusės turi tikrai daug kuo pasigirti ir būti papeiktos.
Kadras 2015-02-08 18:54
Visu pirma nereikejo Sovietams sugriauti Afganistano, tai ir nebutu reikeja JAV kariu ten
Arns 2015-02-08 20:32
- tikra tiesa.
007 2015-02-08 20:51
Kiek prisimenu, tai netgi šiame forume mažai kas palaikė JAV Afganistane. Visi murmėjo, kad viskas dėl naftos. Dabar tonas gal kiek pasikeitęs, tačiau sakyčiau, nepalyginami dalykai yra JAV Afganistane ir Rusija Ukrainoje. Tuo labiau, kad pati Rusija su musulmoniškais kraštais ne taip jau gerai sutaria ir jei ne didesnis JAV indėlis tame regione bandant įtaką išlaikyti ir reguliuoti situaciją, ta pati Rusija turėtų ten nemažai interesų ir turbūt ateityje dar turės. Taigi, turbūt dar per anksti pirštu badyti į JAV dėl vidurio rytų. Situacija ten visada labiau įtempta nei pas mus, ir tai nėra vien JAV ar NATO reikalas. Žiūrėk, kad dar vieną dieną Rusija su vakarais nepradėtų ten tvarkos įvedinėti, kad atsvarą pasukti į savą pusę. Vien ISIS neužčiaupia nasrų ir grasina kam netingi. Ką tu vadini spauda? Delfi? Lrytas? Čia gi ne spauda. Čia verslas. Jei šiai dienai aktualu daugeliui Ukraina, tai kas antras straipsnis apie tai ir bus. Rinka reguliuoja produkto kiekį. O norintiems rasti gerų žodžių apie Rusiją tikrai yra galimybės. Labai norėdamas ir pats rastum, bet neabejoju, vietoje to, geriau apie vakarų tironiją paskaitysi. Apie vakarus, gi, taip pat daug dalykų gerų yra ne tik gėjai ir supuvusi sistema, kuri beje visvien geriausiai veikia, bet ar daug tokio gėrio rusiškoje spaudoje pamatysi? Nelabai turbūt.
007 2015-02-08 21:20
Pirmiausia reiktų baigti tas nesąmones su amžina Rusijos teise į kažką. Kažkaip labai greitai tamsta supratingas tampi, kada Rusijai atsiranda interesų ten, kur jų neturėtų būti. Tada viską į vieną sujungi ir prasideda, istorija, pavyzdžiai, etninis pasiskirstymas, geografija ir dar visos "škados" Rusijos atžvilgiu pridarytos. Tų priežasčių agresijai galima prigalvoti daug. Bet kažkaip nei vienas vatnikas nesugalvoja priežasčių, kodėl tos agresijos būti neturėtų. Nežinojau, kad nusistatymas prieš agresiją yra siauras žvilgsnis iš savo kiemo. Tiesa, į Rusiją, daugelis mūsų tikrai žvelgia šiek tiek kitaip. Bet tie mes, esam buvę Sovietų Sąjungos valstybės arba bent jau Varšuvos pakto šalys. Neatrodo natūralu? Nepanašu, kad rusiškas mentalitetas mums geriau suprantamas nei kam kitam?
Ernestass 2015-02-08 21:21
Kad sunku šiais laikas neužkliūti neišgirdus ar nepamačius kažko blogo apie vakarus. Pavyzdžiui vakar, visai atsitiktinai vėl teko klausytis kaip JAV yra maišoma su žemėmis. https://www.youtube.com/watch?v=DcckHAY ... fVALSiAzjw Nors bendrai, dauguma portalų ateinančių iš vakarų kaip avys kartoja pagrindine propaganda ir gaunasi tas rezonansas. Galima rasti ir gerų dalykų tačiau jie daug paprasčiau randami iš pačių Rusų portalų negu iš vakarų. Žinoma, kartais ir randu kažko gero ir apie Rusiją, tačiau tai daugiau kaip atsitiktinumas, pavyzdžiui kaip iš čia: https://www.stratfor.com/weekly/russo_g ... ance_power Geras straipsnis, patarčiau paskaityti jeigu nori sužinoti kokia mano pasaulėžiūrą. Kalbama apie vakarų žaidimus Gruzijoje, jų manipuliacijas ten su lig Lenkijos lygmeniu prieš PK 2.
Arns 2015-02-08 21:46
Dažnai supratimas yra nustelbiamas nuoskaudų. Deja, bet pastarasis ypač kai kuriose šalyse dominuoja, tad vertinimai neretai neadekvatūs, jau nekalbant apie žingsnius. Aišku iš Rusijos pusės norėtusi irgi didesnio supratimo ir pagarbos kitų istorijoms ar nuoskaudoms, tačiau bent jau pastaroji nesistengia kiekviena proga kaip nors įkasti ar pakenkti pastarosioms. Bent jau ilgą laiką taip buvo, dabar ir Rusijoje įsigali šovinistinių supratimų įgyvendintojai.
Ernestass 2015-02-08 22:38
Todėl tai ir buvo parašyta komentaro gale po ''P.s'' simboliu. Objektyvumas turi visados būti išlaikytas, nesvarbu kokia yra asmenine nuomone apie viena ar kita dalyką.
vanduo4 2015-02-08 22:43
vytautas50 2015-02-08 22:50
Kadras 2015-02-08 23:03
Gal jau uzteks kurti nesamones, cia ne literatu forumas
kiesza 2015-02-08 23:14
Prie janukovyciaus niekas nežuvo, prie porosenkos jau gal 5000 Paaukojo dušias, o rezultatas trečdalis prarastos valstybinės teritorijos ir chaosas šalyje,o JAV žada dar ginklų uzvezt.. Logiškai mąstant prieš stipresnį ne ginklu kovoti reikia. jai 41. Smetona būtų įsakes gintis nuo SSRS betkokia kaina, kaži ar dabar bebūtume ant žemėlapio..
vytautas50 2015-02-08 23:47
Kirtiklis 2015-02-08 23:52
Skeleton 2015-02-09 00:05
Šiaip tai yra melas. Jau vien dėl to, kad abejuose karuose JAV buvo "kariaujanti pusė". Na per Pirmąjį pasulinį karą JAV bandė išlaikyti neutralumą, bet Vokietijos Imperija sugadino santykius nuo pat pradžių puldinėdama prekybinius laivus (kas sukėlė milžinišką pasipiktinimą JAV).
vanduo4 2015-02-09 03:10
- Teisingai pastebėjai, prie Smetonos nebuvo jokio užnugario, todėl reikėjo prieš stipresnį tylėti. Dabar kita situacija - už Ukrainos stovi NATO ir visas kitas IŠSIVYSTĘS Pasaulis; - Prie Janukovičiaus visi iš lėti skendo Rusijos išmatose: pajamos kažkur tai išgaravo, Rusijos karinės technikos aprūpinimas irgi buvo nachaliava. Tačiau tik atsiradus savininkams Ukrainoj, Rusai pradėjo juos naikinti, todėl ir atsirado tiek daug mirusių; - Visgi nereikia nusiminti. Didesnė pusė žuvusiųjų yra rusų okupantai, kitos dalies didesnė pusė - civiliai gyventojai, ir tik likusieji yra Ukrainos kariai. Beje, civiliai žūsta todėl, kad Rusai šaudo į gyvenamuosius rajonus, o paskui filmuoja ir pasakoja kokie Ukrainiečiai žiaurūs ir vykdo rusų genocidą. Tokiu būdu separatistai užsitikrina rusų išplautasmegenių politinį palaikymą. - Netgi spaudžiant ekonominėms problemos, Rusijos valdžia jau paruošė būrius šakalų, kurie turėtų (kaip Tituškos Ukrainoje) vykdyti diversijas ir taip padėti vaikyti mitinguojančius, išaiškinti jų lyderius ir laiku nuslopinti, kad neįvyktų valdžios perversmas. - Visgi reikia pastebėti, kad esminiai pokyčiai Rusijoje įvyko tik ekonominių krizių metu, t.y. kai naftos kaina ilgą laiką laikėsi ties 30$ už barelį riba. Šiuo metu kaina yra 55$. http://www.economist.com/blogs/freeexch ... n-politics - Beje, Putinas jau nuo pat pradžių ruošėsi galimiems ekonominiams sukrėtimams, tad tyliai kapitalas buvo kažkus slepiamas, ypatingai po karo Gruzijoje. Visgi galimybės yra ribotos, kadangi 2008 m. ekonominė krizė nusiurbė daugybę resursų, tuo labiau aktyviai buvo vykdoma pinigų įliejimo į rinką politika visame Pasaulyje. O dabar atėjo antra banga. Deja likusiam pasauliui ji tik į naudą, bet Rusijai jau nebe. - Putinas sako, kad du metus bus sunku. Obama sako, kad Rusija savarankiškai išeiti iš krizės nesugebės. Įdomu kuo jie remiasi ir kaip ten bus iš tikrųjų. - Faktas yra vienas: rusų kariai masiškai miršta Ukrainoje. Jų gretose jau panika, o Putinas blefuoja grasindamas ir imituodamas diplomatines derybas. Bent esamu periodu, Rusija pralaimi visuose frontuose: skęsta ekonomiškai ir nesugeba įveikti net nustekentos Ukrainos armijos. Čia nebus jokio didelio karo. Tiesiog Ukrain tereikia suteikti visapusišką pagalbą ir ji apsigins pati. O Rusija susigadins savo reputaciją amžiams. - Vizija: 1. Branduolinis karas; arba 2. NVS griūtis; 3. Perversmas Rusijoje; 4. Rusijos tautų kalėjimo griūtis. 5. Rusijos propagandistų medžioklė demokratiškai.
007 2015-02-09 04:36
Tai aišku, Rusija niekam nekenkia, tik glosto visus ir taikos balandžius siuntinėja
007 2015-02-09 05:29
Nemačiau nei vieno fakto, kuris įrodytų, jog JAV ruošiasi karui, tik paties išlankstymus. Ir apskritai, kaip tu įsivaizduoji, kad viską ką vakarų žiniasklaida paskelbia užginčiji ir dar fakatais pagrindi? Kada paimi skaičius priskiri juos savo nuomonei ar demagogijai? Ar kažkokį įvykį pritempi prie savo nuomonės? O tada dar siūlai tau kažką įrodinėti. Suprask viena, nepatinka niekam Masvos vykdoma politika ir jos tonas. Nepatinka agresyvumas, raumenų demonstravimas, purvo pylimas ir melavimas. Gali pirštais badyti į vakarus kiek tik nori. Rusijos vaizdas nuo to nepagerės. Gali užvesti čia dar šešias temas ir jau įrodymų gali pradėti ieškoti kaip smagu buvo SSRS, kiek procentų Kryme rusų gyvena ar kaip korupcija prie Putino akyse mažėja, bet suprask, kad nuo šių nonsensų nei Europai, nei Ukrainai nuo to negeriau ir įtampa nemažėja. O ji nemažėja ne dėl to, kad SSRS iš Kubos raketas atitraukė per šaltąjį karą, o dėl to, kad remia karą Europoje ir dar "durnių" įjungusi įrodymų prašo. Taigi, gal nustokim tapti istorikais kada patogu ar ekonomistais, kada užsienio politika nukreipta prieš Rusiją, ir pripažinkim, kad Rusija stabilumo neatneša. Ramybės irgi. O jau tuos savo pavyzdžius kaip ką JAV padarė, kur nepasitarė, kur armiją įvedė, palikit istorijai.
007 2015-02-09 05:36
Va tau ir rusiškas mentalitetas.