Geriau vaikus auginti be religijos, rodo naujas tyrimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Aidas 2015-03-06 12:54
Tikrai taip. Ir visi jie Vedantos arba Budizmo atstovai. Man Vedanta ir Budizmas didesnis autoritetas, nei Krikscionybe. Kodel manai esas teisus? Zmones labai skirtingu prigimciu ir eina skirtingais keliais. Kiekvienam savos pareigos. Pvz. Vedanta ar Budizmas. Jei zmogus negali priimti tikejimo jam rekomenduojama saziningai atlikti savo seimynines ir profesines pareigas bei laikytis priimtu morales normu. Pragaru uz tai negasdinama. Po mirties uz tai numatomi palankus rezultatai. Man Biblijos gali necituoti. Ji tik Vedantos mazyte dalele. Tu pagal Biblija man nepaaiskinsi net tai, kas yra nuodeme. Nepaaiskinsi ne to, kas yra prigimtine nuodeme. Bet cia ne esme. Cia diskusija, o ne evangelizacijos kursai. Tad uzteks cituoti Biblija ir laikas pradeti diskusija. Ka cia nori parodyti? Kad esi Krikscionis? Jau parodei. Diskusija prasidejo nuo evoliucijos teorijos, baigesi evangelizacija. As ne pries Krikscionybes tiesu skleidima, bet tai reikia daryti ne forume, o gyvai, ir tiems, kurie nori klausytis. Sakai nera doru ateistu? Nesuskaiciuosi ju. Kaip ir kai kuriu krikscioniu, kurie itikeje zude zmones. Kaip jie evangelizavo Amerika? Neteko skaityti? Kaip skerde indenus, kad jie ne krikscionys. Tiesa yra viena, keliai i ja skirtingi. Biblijoje parasyta: medi pazinsi is vaisiu. Tad nereikia monopolizuoti tiesos. Formalus tikejimas nieko nereiskia ir nieko nekeicia.
Aidas 2015-03-06 13:10
O kodel ne Krishna ar Buddha? Pas juos ir nuodemes struktura geriau isaiskinta, ir praktika bei regula gilesnio pobudzio. Krikscionybe, Judaizmas ir Islamas lyginant su tai, yra laiptelis gerokai zemiau.
dawid90 2015-03-06 13:12
Aidai, gal budistas busi? Šiaip įdomų, nes kolkas, kiek pastebėjau tai portale tvyrauja ateistai, agnostikai, krikščionys ir religiniai fanatikai.
dawid90 2015-03-06 13:13
Aidai, gi puikiai žinai atsakymą. Tomas tiki jog bibliją yra šventa tiesa, todėl visi budistų mokymai ir tt. jam nublanksta.
Aidas 2015-03-06 13:19
Jokios konfesijos neispazistu. Domejausi ilga laika Krishnaizmu, Budizmu bei Krikscionybe filosofiskai, tai mano hobi. Dabar retai kada skaitau, bet atminty kai kas liko. Idomu palyginti, kaip skirtingu religiju zmones ziuri i galutine realybe. Kas idomiausia, tai Vedanta (Krishnaizmas) bei Budizmas, neziurint ju gilesnio mokymo ir grieztesniu regulu, teigiamai atsiliepia apie Krikscionybe, kaip viena is keliu galutines tikroves link. Krikscionys isitikine tik savo teisumu, nors Biblijoje yra duomenu apie doktrinu dalini tapatuma.
Aidas 2015-03-06 13:22
Zinau. Pagal Shift kiti mokymai nuo Velnio. Siaip asmeniskai ne su vienu krikscionimi nesigincyciau del jo tikejimo, kad nekelti jam abejoniu. Bet Tomas isejo i foruma, o cia, jei jau ateistai raso savo pozicija, tai galima palyginti Tomo tikejima ir su kitomis pozicijomis.
dawid90 2015-03-06 13:31
Hmm, agnostikas? Sor, jei klausimas labai asmeniškas, tiesiog įdomu.
Aidas 2015-03-06 13:38
Pagal mano paties supratima, kas liecia galutine tikrove, tai objektyvaus idealizmo pasekejas. Kas liecia materialia tikrove agnostikas tiek, kiek nepripazistu visisko ir pilno materialios tikroves pazinimo. Edit: Pagal Vedanta as mleccha. http://en.wikipedia.org/wiki/Mleccha Pagal Budizma paprastas zmogus. Pagal Krikscionybe pagonis.
Mind 2015-03-06 14:21
Tik jau nereik,kad tie visi zudymai budavo tik del to,kad jie teroristai ar kazkas.Jis zudydavo ir uz tai jei atsisakai smurtauti ! 35 Vienas vyras, pranašų mokinys, VIEŠPAČIUI įsakius, tarė savo bičiuliui: „Eikš, suduok man!“ Bet tas vyras atsisakė jį užgauti. 36 Jis tarė jam: „Kadangi tu VIEŠPATIES žodžio nepaklausei, štai tad, kai tik nuo manęs pasitrauksi, sudraskys tave liūtas“. Ir, jam nuėjus, pasitiko jį liūtas ir jį sudraskė. Ir dar u tai, jei nenori uzstaisyt brolio zmonai vaiko!! Judas savo pirmagimiui sūnui Erui paėmė žmoną, vardu Tamara. 7 Bet Eras, Judo pirmagimis, buvo nedoras VIEŠPATIES akyse. VIEŠPATS atėmė jam gyvastį. 8 Tuomet Judas tarė Onanui: „Susieik su savo brolio žmona ir, atlikdamas jai svainio pareigą, duok savo broliui palikuonį“. 9 Bet Onanas, žinodamas, kad palikuonis nebus jam, kada tik susieidavo su brolio žmona, išliedavo savo sėklą ant žemės, nes nenorėjo duoti savo broliui palikuonio. 10 Ką jis darė, buvo nedora VIEŠPATIES akyse. VIEŠPATS ir jam atėmė gyvastį. Sorry,bet tokio nupusio imbecilo tikrai negarbinsiu Klausimas Tomui.Jei kazkokia forma tau apsireikstu dievas ir lieptu tau kazka nuzudyt.Padarytum tai?
Tomas0122 2015-03-06 16:12
Ne. Juk Dievas sako - nežudyk.
Tomas0122 2015-03-06 16:18
Na, tai palaukim 30 metų, tada pažiūrėsime, kaip bus.
Tomas0122 2015-03-06 16:42
Šiaip atvirkščiai, manau, reikia suprasti daug ką taip, kaip parašyta... Su tais "Pažodžiui" "Nepažodžiui" labai daug visokių doktrinų ir mokymų paskui prisirenka, kurios iškraipo tikėjimą. Yra vietų, kur akivaizdu, kad kalbama ne tiesiogiai, bet jeigu prie kiekvienos nepatikusios vietos tą kabinsime, tai padarysime iš mokymo kažkokią nesamonę ir tiek. Tos dvi citatos tai jo, atrodo žiaurokos. Nežinau, kaip dėl pirmosios dabar, bet dėl antrosios, tai čia buvo žydų paprotys toks, kad jeigu vyras miršta, tai brolis apvaisinti turi. Be to, čia nenurodoma, koks poelgis buvo bjaurus Dievui, ir už ką jis nudaigojo tą žmogų. Aš pavyzdžiui linkęs manyti, kad žmogų Dievas užmušė todėl, kad jis suėjo su moterimi dėl savęs, jis gi žinojo, kad vaiko pats negaus, tai dėl to elgėsi savanaudiškai. Teisingas sprendimas būtų buvęs iš viso neužsiimti seksu.
dawid90 2015-03-06 18:31
Būčiau dėkingas jei neištrauktum mano žodžius iš konteksto.
pozitronas 2015-03-06 19:30
https://www.youtube.com/watch?v=HW416RnDNWg
Aidas 2015-03-06 19:42
Tai kad ne. Bent Krishnos samones organizacijos nariai nelaiko Kristaus zmogumi, o pripazysta kaip daline Dievo inkarnacija. Budistai laiko mazu maziausiai Bodhisatva. Tik pas jus visi kiti nuo Velnio. Edit: o gal nelabai skaitai kas tau rasoma. Pagooglink jama ir nijama ir palygink tuos principus su Krikscionybe. O kai kuriuose Vedantos ar Budizmo mokymuose tai tik pirmas laiptelis. Rekomenduojama literatura siomis temomis taip pat esu nurodes.
Tomas0122 2015-03-06 20:25
Tai jeigu Krishnaistai laiko Jėzų Dievo įsikūnijimu, tai gal vertėtų jiems irgi paskaityti bibliją ir pagalvoti, ar jų mokymas taip jau skiriasi nuo krikščionių. Šiaip tai Dievo sūnus būtų teisingesnis apibūdinimas bibliškai...
Aidas 2015-03-06 20:36
Ka pasakiau to ir pakaks, Tomai. Kam cia rasineti, jei kiekvienas vis tiek liekam prie savo. Bei atsisakoma gilintis i tai, kas siuloma. Geras tavo pasirinkimas. Bet tai nera vienintele alternatyva. Pats tai pasakei. Krikscionybeje del Dievo saves issizadejusiu zmoniu vienetai, o Vedantoje ar Budizme daugiau tokiu. Tai sprendziu pagal skirtingas regulas.
Mind 2015-03-06 20:40
Cia tu perliuku nors vezimu vezk..pasiimk visus miestus toli nuo saves,jei neatiduos iszudyk o moteris isprievartauk.Nezinau kaip cia galima interpretuot. 10 [i3]„Prisiartinęs prie miesto jį užpulti, pasiūlyk jam taikos sąlygas. 11 Jeigu jis tavo taikos sąlygas priima ir tau pasiduoda, tada visi jame esantys žmonės turės tau lažą eiti. 12 O jeigu jis tau taikiai nepasiduoda, bet su tavimi kariauja, tada tu jį apgulsi. 13 VIEŠPAČIUI, tavo Dievui, atidavus jį tau į rankas, išžudysi jame visus vyriškius kalaviju. 14 Tačiau kaip grobį gali pasiimti sau moteris, vaikus, galvijus bei visa kita, kas yra mieste, – visą karo laimikį, – ir gali maitintis iš savo priešų paimto karo laimikio, kurį VIEŠPATS, tavo Dievas, bus tau davęs. 15 [i4]Taip elgsiesi su visais miestais, kurie yra labai toli nuo tavęs, – su tais miestais, kurie nepriklauso arti esančioms tautoms. 16 Tačiau šių tautų miestuose, kuriuos VIEŠPATS, tavo Dievas, duoda tau kaip paveldą, nepaliksi gyvo nė vieno, kas kvėpuoja. 17 Sunaikinsi juos – hetitus ir amoriečius, kanaaniečius ir perizitus, hivitus ir jebusitus, kaip VIEŠPATS, tavo Dievas, yra tau įsakęs, 18 kad jie neišmokytų tavęs visų tų pasibjaurėtinų dalykų, kuriuos jie daro savo dievams, ir nenusidėtumėte VIEŠPAČIUI, savo Dievui. Nezinau is kur tu istraukiai,kad dievas liepe nezudyt nes nurodymu biblijoje tiek daug,kad slykstu net daros.Uzmusti nurodoma ir moteris ir vaikus ir gyvulius uz visiskus niekus.Daznai net detaliai nurodoma kokiu budu juos reiketu nudobti
Tomas0122 2015-03-06 20:46
Pats raštas atsako, kodėl taip buvo daroma... Be to, moteris pasilikti kaip karo laimikį dar nereiškia, kad jas galima prievartauti. Čia jau Jūsų klaidinga interpretacija.
Mind 2015-03-06 20:56
Nu nezinau,man zmogu pasiimt kaip laimiki yra prievarta. 25 Mozė, pamatęs, kad žmonės elgėsi palaidai, – Aaronas buvo jiems leidęs palaidai elgtis savo priešų pajuokai, – 26 atsistojo stovyklos vartuose ir tarė: „Kas už VIEŠPATĮ, teateina pas mane!“ Visi levitai susibūrė aplink jį. 27 Jis tarė jiems: „Taip kalbėjo VIEŠPATS, Izraelio Dievas: 'Prisijuoskite kalaviją prie šono, visi iki vieno! Eikite nuo vartų prie vartų, išilgai ir skersai per stovyklą, ir žudykite savo brolį, kaimyną ir giminaitį'“. 28 Levitai padarė kaip Mozė įsakė, ir tą dieną krito apie tris tūkstančius žmonių. 29 Mozė tarė: „Šiandien jūs pašventėte save VIEŠPATIES tarnybai, nes buvote kiekvienas prieš savo sūnų ar brolį, šiandien gavote sau palaiminimą“. Neblogas budas gaut palaiminima Ziedu valdove tiek ziaurumo nebuvo,nu bet neveltui ir yra geresne knyga.