JAV ir Rusijos santykių manevras: Ukraina ir Baltijos šalys gali būti paaukotos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Finalfour 2015-02-19 19:23
Tai, is strategines puses, pats metas smogt dabar ir nelaukt? P.S. Net geriausiais sovietu sajungos laikais rusai gerokai atsiliko nuo vakaru pagal ginkluote ir jos kokybe, branduoliniu arsenlu taip pat, ir labai zenkliai. Atkurinek neatkurinejes, vakaru, vien tik pacios JAV nepavysi niekad gyvenime. Vien paziurejus i biudzeto eilutes skiriamas ginkluotei ru ir jav viskas matosi. As kartais pagalvoju, kam jav ruosiasi, ji ginkluotei dabar skiria daugiau nei saltojo karo laikais...
Arns 2015-02-19 19:54
Finalfour, tai ir suprask, kad visi hipotetiniai karai JAV-Rusija, JAV-Kinija, Kinija-Rusija ir panašūs būtu branduoliniai, tad tikimybė įvykti susidūrimams labai minimali. Tačiau kitiems koviniams veiksmams, kaip apginkluojamos trečiosios šalys karui (kaip kad buvo Šaltojo karo metu Afganistanas, Angola, Korėja, Vietnamas... ) arba įvykdomas tiesioginis kišimasis JAV-Afganistanas, JAV-Irakas, Rusija-Gruzija daug realiau, ir čia branduoliniu ginklu pamojuot gali nebent kad tau atgal per stipriai niekas neduotu, kova vyktu įprastine ginkluote. Taip, JAV turi įspūdingus skaičius, tačiau nemažai ir pačių amerikiečių ekspertų pripažįsta jog technika kaip niekad pasenusi (pagal tarnavimo laiką), o su kiekvienu atnaujinimu keliskart sumažėja perkamos technikos vienetų, tad su laiku tie skirtumai daug labiau sumažės, bent jau kovinių vienetų atžvilgiais.
GNU 2015-02-19 20:05
To lucy. Jau buvo viena valstybė, kuri AB turėjo kaip šieno, bet vistiek subyrėjo. Nereikėjo net karo. Taigi, ginklų gali turėti kiek nori ir kokių nori, bet jei neturėsi žmonių palaikymo, ilgai netempsi. Istorija žino daugybę panašių pavyzdžių, tačiau ir vėl lipama ant to paties grėblio. O ateityje dar teks galvoti, ką daryti kad tave palaikytų žmonės, kurių dauguma kalba kiniškai.
immortallt 2015-02-19 20:31
Aha, gyvens rusai plyname lauke ir klestės Kam bombarduoti laukus? Ant plyno lauko milijoninė miestų populiacija neišgyvens. Pyktis? Taip. Nepaskaičiuota? Nu argi. Kas dar Rusijoje yra apart 2 miestų? Dar baisesni, kad ir milijoniai miestai, kurie merdi. Kas geresnio yra, viskas tuose dviejuose miestuose. Taip karinės bazės lieka, nu ir kas? Ar nusifantazavau, kad NATO neis į Rusijos teritoriją? O gal kad rusai yra supisti žudikai ir jau senai reikėjo užmesti bent 20 dolerių akcizą rusiškai naftai. Bet kuri NATO šalis protestuojanti prieš sankcijas - metama laukan arba pasiūloma atrinkti kelis tūkstančius civilių, paaukojimui dievams sušaudant ir apmėtant mortyromis. Gi jie tai remia tylėdami. Metas baigti apsimetinėti ir žaisti vaikų žaidimus. Nusišneku? Nu davai subombarduojam jūsų namus, kol jūs juose esate, tu liksi gyvas, invalidas tiesa, šeimos nebus. Ir apsimetam, kad viskas yra labai gražu ir nieko nenutiko. Žudikui uždėkim sankciją lankytis vakaruose ir duokime saldainį.
Robkinas 2015-02-19 20:44
Kodėl turėtų būti paaukota Ukraina ir Baltijos šalys? Ukraina, visų pirma, ne NATO narė, tai kodėl primetama tai ir Baltijos šalims??
Aidas 2015-02-19 20:57
Pilnai sutinku. Tik keleta smulkmenu man asmeniskai paaiskink. Ka man, vidutiniokui lietuviui, mirtingam ir ne terminatoriui, daryti sios betvarkes akivaizdoje? Ka pats manai daryti? Kai kas atvirai deklaruoja, kad rusu agresijos atveju begs.
Finalfour 2015-02-19 21:35
Jeigu begti tai dabar. Kai karas prasides jau bus velu. Anyway, netoleruoju begimo ir palikimo savo tevynes pavojuje.
Aidas 2015-02-19 21:40
As irgi netoleruoju. Bet ir neteisiu stipriai. Manau begantiems turetu buti taikomos teisines sankcijos ir tiek. Prievarta mirti uz tevyne juk nepriversi. Edit: is kitos puses pasitrauke iki agresijos lieka teisiskai svarus.
immortallt 2015-02-19 21:45
Sudėtingas klausimas. Jei atviras karas, civiliai ne padeda, o maišo kariuomenės veiksmams, tad būtent civilių pasitraukimas yra prioritetas numeris vienas. Tačiau pasitraukęs iš mūšio lauko gali siekti savo šaliai naudos. Tiek siekdamas paveikti kitų šalių nuomonę ir vadovus, tiek pvz siunčiant pinigus savo kariuomenei. Civilis be mokymų ir ginklų yra tiesiog patrankų mėsa - naudos maža. Anyway, netikiu, kad Rusija spaustų NATO į kampą. Putinas nori turtingai gyventi ir turėti ką valdyti, o ne gyventi bunkeryje ir ėsti sausą davinį. P.S. nepamirškit, kad bent viena jo dukra yra Prancūzijoje
Radiant 2015-02-19 21:54
Manau kaip tik civiliu itraukimas į karą yra beprasmis, valstybė lieka be gabių individų, prarandami kvalifikuoti darbuotojai, jei nori kareivių geriau jau šauktinių armiją vėl surinkt. Jei dabar duotum į rankas kiekvienam vyrui po šautuvą, tu manai jis imtų ir kariautų? sorry vyrai, bet aš tai jau mieliau save nusišaučiau, nei už valstybę šaudyčiau žmones, man žmogaus gyvybė yra aukščiau valstybės, jos istorijos, ar dar kokio velnio, nesvarbu ar jis lietuvis ar rusas , žmogus > valstybė.
Aidas 2015-02-19 21:55
Trumpai. Su alaus bokalais Laukiam naujo karo Kai jis prasides Bobos bliaut prades. Sudetingi dalykai, kuriu, apart plepalu, itakoti negaliu. Edit: o Pabaltijo valstybes formaliu pagrindu pasalinti is NATO nesudetinga, jei didieji zaidejai tai sutars. Tuomet Rusijai nebetenka konfliktuoti su NATO. Teorine galimybe ir tiek.
immortallt 2015-02-19 22:50
Mhm, į tave šaudo, o tu pats save nusišauni, nes tau jo gyvybė svarbiua?
Marius.brn 2015-02-19 23:00
Tai, kad tavo hipotezės strikes again.
Arns 2015-02-19 23:23
Marius.brn, neapsigaudinėk, būtent dėl išaugsiančių karinių grėsmių Europoje net opozicinės tikrus ginklus gaminančios šalys atvirai sako jog pirma derybos, o tik paskui gal būt ginklai. Tuo tarpu JAV net ne opozicija ragina siųst ginklus į Ukrainą, lygiai taip pat kaip tą siūlė Sirijai, Libijai (pastarosioms juos beje tikrai nusiuntė). Aišku gali ir toliau žavėtis tokiais kaip Saakašvilis, kiek ten jis sakė, 50 tankų Ukrainai ir jie iki Maskvos su tokiu ryžtu nuvažiuos. Kažin ko ne koks T. Blairas, už taksisto kalbas su dideliu entuziazmu Irake cheminių ginklų siuntęs paieškot paišosi į "ginklų tiekimo orkestrą"? Gal kad pastarasis suvokia, kad toks atviras agresijos propagavimas geriausiu atveju baigtusi tik didesniu kraujo praliejimu Ukrainoje?
Arthuras 2015-02-19 23:48
Dėl pirmos dalies tenka pritarti - iš civilio kare, kaip iš ožio pieno. Net ir iš šauktinio - naudos nedaug. Nebe tie laikai, kuomet karas buvo "ant mėsos". Dabar kare daugiau lemia įgūdžiai, technika. Kitaip tariant - reikia profesionalų ir geros technikos. Ir ne kiekybėje jėga... Bet va dėl antros dalies, tai niekaip negaliu pritarti. Jei jau mirt, tai bent padarius kiek įmanoma daugiau žalos įsibrovėliui. Arba tu, arba tave, kitaip tariant. Su tokia logika, kaip tavo - mažų valstybių kaip mūsų - jau nebebūtų...
PaskyraVisatoje 2015-02-20 00:09
Kaip bebūtų, reikia pripažinti, kad Rusija šiuo metu didžiausias blogis ir grėsmė visam civilizuotam Pasauliui. Žinoma, remiantis tyrimais, bei nenorint įžeisti, tačiau faktas, kad Rusija nėra pasiekus aukštesnio lygio nei Afrikos ar skurdžiosios Azijos šalys, ypač kalbant apie intelektą, vėliau ekonominį lygį. Todėl ir kyla visos šios problemos. Blogiausia, kad ši Azijos tauta, arčiausiai mūsų.. Kuomet spaudoje skaitome apie ISIS, žinoma, tai sukrečia, bei verčia susimąstyti, tačiau tai taip tolima, kad tiesiogiai nepaliečia, o čia, kelių šimtų kilometrų atstumu, turime šimtus kartų siaubingesnę ir pavojingesnę teroristinę valstybę... Dėl to tikrai neramu. Išeitis viena: Visam civilizuotam Pasauliui ženkliai paremti Ukrainą tiek ginklais, tiek pinigais ir visa kita reikalinga parama/pagalba, tam kad Rusijos 'nematomos' invazijos pastangos taptų bevaisės. Dar labiau spausti per naftos kainą. Ir pritaikyti sekančius sankcijų punktus ir griežtai jų laikytis. Taip pat, svarbu, visų šalių saugumui stebėti rusų bendruomenės NATO šalyse ir esant reikalui teisti už nesantaikos kurstymą labai griežtai. Tam turi būti paruošta/pakeista/pakoreguota įstatyminė bazė.
Marius.brn 2015-02-20 00:10
Dėl pirmo sakinio, tai būtent ką ir sakiau tau. Žmonės Europoje karo vengs iki paskutiniosios. Bet tikrai ne dėl atominių galvučių skaičiaus, nes jei ateis kalbos apie tokį dalyką, vargiai kas betikės diskusijų "nauda". Galvučių skaičiavimas, tokia senoka relikvija iš šaltojo karo, kai mokyklose vaikams pasakojo, kad turėdami kelias galvutes daugiau, nei anapus atlanto, mes esame stipresni. Ir aišku "saugesni", nes juk dėl švento saugumo, tokie kiekiai galvučių gaminama buvo... Pas tave kompas automatiškai rašo didesnę R prieš tą šiandieninį keiksmažodį? Arns, bet tavo skill'ai, nukrypti į šoną nuo temos, tai legendiniai. Prašyčiau, bent kokių nuorodų, prieš kažką teigiant apie mane. Kur sakiau, kad žaviuosi Saakašviliu? Ir prie ko jis čia apskritai? O T. Blairas? Jei per tą laiką, per kurį rašei komentarą man, apie ką kalba vyksta, tai priminsiu - apie atominio ginklo panaudojimą. Atominis karas ir konvencinis karas yra du skirtingi dalykai, tai kad nematau niekur priešpriešos.
Marius.brn 2015-02-20 00:18
PaskyraVisatoje, Še, Nigerija vs Russia.
immortallt 2015-02-20 08:18
Na matai, jei ne tokia logika kaip mano, tai Kryme totorių jau nebūtų likę. Kitas dalykas, naudos daugiau gali padaryti būdamas patrankų mėsa ir išvaistydamas priešų amunicijos už X sumą pinigų, ar geriau savo uždarbį 10*X skirsiu savo šalies kariuomenei? Just simple economics. Beje, kai Lietuva atgavo nepriklausomybę, būtent išeiviai daug prisidėjo prie Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo, per įvairiausius kanalus veikdami kitų šalių įmones ir valdžias.
Arns 2015-02-20 11:57
Marius.brn, kai kariauti kad ir su kokia Libija nemažai buvo Europoje besivaržančių dar prieš nepilnus du metus, o lįsti į Ukrainą beveik nėra norinčių. Kaip tą pavadinsi? Būtent supratimu, kad gali sutikti ne tik lygiavertį bet ir galingesnį oponentą. Tad atominių galvučių skaičiavimas kariniuose sprendimuose toks pat kaip ir lėktuvų, tankų ar pistoletų, kategorijos lyg ir skirtingos, bet jei vilties lengvai nugalėti nėra, gal geriau stengtis išvengti susidūrimo? Ar čia koks paikas pamąstymas, a?