Kaip poruojasi bulgarai – nuotakų turgus (Video)  (0)

Dešimtys jaunų romų moterų rinkosi į Bulgarijos „nuotakų turgų“, kur neturtingoms šeimoms suteikiama galimybė sudaryti finansiškai naudingas santuokas savo vaikams. Potencialios nuotakos šiame turguje rengiasi provokuojančiai, naudoja daugybę kosmetikos ir ryškius papuošalus, aunasi kosminio dydžio aukštakulnius ir segi mini sijonus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Nuotakų turgus“ primena mašinų turgų, kur vieniši jaunuoliai kartu su savo šeimomis bando išsirinkti nuotaką už prieinamą kainą. 18 tūkst. romų bendruomenė, kuri vadinama „Kalaidzhi“, ir kurios nariai tradiciškai užsidirba dirbdami kalviais. Ši bendruomenė yra viena skurdžiausių, todėl vestuvėmis siekia sudaryti abipusei naudingą sąjungą, kuri padėtų jiems išgyventi Bulgarijos ekonominį nuosmukį, rašo „Dailymail“. „Nuotakų turgus“ organizuojamas keturis kartus per metus skirtingomis progomis pavasario ir vasaros mėnesiais, tai nėra tik paprastas susitikimas, kuriame romų bendruomenė susitinka pasikalbėti, bet toks „nuotakų turgus“ suteikia teisę vyresniesiems sūnums ir dukterims susirasti sau porą. Vaikinai ir merginos šoka vienas šalia kito, o tai konservatyviomis pažiūromis garsėjančios bendruomenės atstovams suteikia išskirtinę teisę pabūti šalia priešingos lyties atstovų.

„Kalaidzhi“ bendruomenė, kurios didžioji dauguma pamaldūs ortodoksiniai krikščionys, stengiasi 15 metų ar net jaunesnes mergaites pašalinti iš mokyklos, kad jos nesusidurtų su „pagundomis“.

„Nuotakų turgus“ prasideda kaip nedrąsūs mokyklos šokiai, kuomet drebančiomis rankomis vaikinai, kurie stovi atskirose grupelėse nuo merginų, spaudžia vieni kitiems rankas ir bando vienas kitą patikrinti, kol tėvai nepastebimai žvelgia iš šono.

Iki šio kelis kartus per metus organizuojamo „nuotakų turgaus“ vaikinai ir merginos bendrauja tik internetu, susirašinėdami. Šis „nuotakų turgus“ turi gilią istoriją, nes pradėtas organizuoti mažame kaimelyje, kartu su žirgų prekyba, kur nuotakos stovėjo ant scenos, o vaikinai, kartu su šeimomis, dėl jų derėjosi.

Kol jaunuoliai bando vienas su kitu apsiprasti, šeimų laukia sudėtingos finansinės derybos. Jaunuolio šeima privalo mokėti nuotakos tėvams suderėtą sumą. Nuotakos kaina siekia 5-10 tūkst. levų (3 022-5 908 svarų), tai kur kas mažesnė kaina negu prieš kelerius metus, tam įtakos turėjo nedarbas. Vestuvių iškilmės taip pat tapo kur kas kuklesnės negu kada nors anksčiau. Vis dėlto teigiama, kad labai gražių nuotakų kaina išlieka stabiliai didesnė, jeigu dėl jos varžosi daug jaunikių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(8)
(8)
(0)

Komentarai (0)