Lyg veiksmo filme: dramatiškos girto vairuotojo gaudynės (Video)  (1)

Akmenės rajono policijos komisariato pareigūnai pasidalijo iš savo automobilio filmuotu įspūdingų gaudynių vaizdo įrašu. Per gaudynes apdaužytas policijos automobilis, o girtas bėglys važiuoti sugebėjo net peršautomis padangomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovo 11 d., apie 0.15 val. Akmenės r., Ventos k., Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Akmenės rajono policijos komisariato pareigūnams nestojo stabdomas automobilis „Jeep Cherokee“, kurio vairuotojas Ventos kaime Ventos-Tilto g. sankryžoje nuvažiavo nuo kelio į pievą, o policijos pareigūnams tarnybiniu automobiliu „Škoda Octavia“ užtvėrus kelią, jį tyčia taranavo.

Automobiliui „Jeep Cherokee“, kurio vairuotojas sukėlė grėsmę visuomenei ir pareigūnams, besišalinant iš įvykio vietos, Telšių apskr. VPK Akmenės r. PK Viešosios policijos skyriaus patrulių būrio pareigūnas iššovė iš tarnybinio pistoleto į nuvažiuojantį automobilį (buvo peršauta automobilio kairės pusės priekinė ir galinė padangos).

Automobilis „Jeep Cherokee“ už 780 m nuo įvykio vietos rastas Akmenės rajone, Žerkščių kaime, Plento gatvėje, įvažiavęs į sodybos gyvatvorę, o bėgte bandantis pasišalinti neblaivus (nustatytas 1,85 promilės girtumas) 38-erių metų vyras, sulaikytas bei patalpintas į ilgalaikio sulaikymo patalpą.

Minėtas pilietis jau anksčiau yra baustas 16 kartų administracine tvarka. 8 kartus pagal LR ATPK 187 straipsnį už policijos pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdymą ar pasipriešinimą, 6 kartus – už transporto priemonės vairavimą apsvaigus ar neturint tam teisės, t.y. kai vairuotojo pažymėjimas atimtas. Šiuo metu nuo pareigūnų bandęs pasprukti ir grėsmę visuomenei sukėlęs vyras galiojančio vairuotojo pažymėjimo taip pat neturi. Dėl minėto įvykio, Akmenės r. PK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 286 straipsnį (Pasipriešinimas valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui).

Laimei, kad profesionalaus darbo ir žaibiškos pareigūnų reakcijos dėka, girtas automobiliu besivažinėjantis pilietis netapo skaudžių įvykių priežastimi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(9)
(19)
(-10)

Komentarai (1)