Pasaulio lyderių atlygiai: nuo neįtikėtinai mažų iki absurdiškai didelių  (2)

Visai neseniai Rusijos Federacijos prezidentas Vladimiras Putinas pranešė, kad jo ir prezidentūros administracijos atlyginamai sumažinami 10 proc. Pasak prezidento, dėl Vakarų taikomų ekonominių sankcijų šalis išgyvena sunkmetį, todėl reikia taupyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau nežinia, ar pats V. Putinas pajus „apkarpytą“ atlyginimą, nes anksčiau Rusijos vadovas tvirtino nežinąs, kokio dydžio yra jo alga. „Tiesą sakant, aš net nenutuokiu, kiek mokama Rusijos prezidentui“, – dar gruodį tvirtino V. Putinas. Oficialiais duomenimis, mėnesinis V. Putino užmokestis yra 7 500 dolerių (apie 7 tūkst. eurų, arba 24254 litai) ir tai yra juokinga suma palyginus su tuo, kiek uždirba mažesnės už Niujorką šalies vadovas Lee Hsienas Loongas. Singapūro premjeras kas mėnesį gauna 142 tūkst. dolerių (133 tūkst. eurų) atlygį už savo darbą. 1,7 mln. dolerių (beveik 1,6 mln. eurų) per metus uždirbantis L. H . Loongas tituluojamas daugiausiai uždirbančiu šalies vadovu. Vieno jo atlyginimo pakaktų Indijos, Brazilijos, Italijos, Rusijos, Prancūzijos, Turkijos, Japonijos, Britanijos, Pietų Afrikos ir Vokietijos vadovų atlyginimams. Beje, Singapūras antrus metus iš eilės buvo tituluotas brangiausia pasaulio valstybe. Pasaulio lyderių metinių atlyginimų statistika:
Lietuvos vadovei Daliai Grybauskaitei patekti į daugiausiai uždirbančių pasaulio lyderių 15-tuką „negresia“. Mūsų šalies vadovė kas mėnesį gauna kiek daugiau nei 5 tūkst. eurų (18,8 tūkst. litų). Tačiau verta pastebėti, kad metinis D. Grybauskaitės atlygis kone dvigubai didesnis už Indijos lyderio Nerendra Modi algą, kuri siekia vos 30 tūkst. dolerių.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(24)
(15)
(9)

Komentarai (2)