Kokia yra algos riba, nuo kurios laimės nebedaugėja?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2015-04-02 23:28
UTF16, jei neišmanai apie NT, kreipiesi į agentą, kuris išmano. Sumoki jam ne tiek ir mažai, bet tau padeda išvengti tokios klaidos. Bet taip, rizika lieka, kaip ir su bet kokia investicija. Jei rizikos nebūtų, tai vadintųsi arbitražas. O arbitražo galimybės ilgai neužsilieka. Šiais laikais dažniausiai tai sekundės, jei finansų rinka, kelios savaitės ar mėnesiai, jei didesnės sumos ir mažiau akivaizdus arbitražas gyvenime. Pasirašai normalią sutartį, prieš nuomą nufotkini. Po nuomos jei būklė neatitinka pirminės + nusidevėjimas normalus, išsikvieti anstolį, užfiksuoja faktą, įvertina nuostolius ir tavęs jokiuose teismuose nereikės. O ~5,000-10,000 išpešti visad išpeši
trapecijus 2015-04-03 02:39
Kažkaip keistai laimė suvedama į pinigų sumą. Iki emigruojant į Airiją mes su žmona namo parnešdavom 2800-3500 litų kiekvienas. Po mokesčių. Nei aš, nei ji laiminga nesijautėm. Emigravom. Aišku draugai, tėvai, broliai, seserys galvojo, kad mums su protu pasimaišė - mest pelningus darbus (Šiauliuose) bei nuomojantis dviejų kambarių butą (300 litų/mėn), keliaujant porą kartų į metus - ir kažkur išvažiuot, gyvenimą pradėt nuo nulio. Na aišku jei laime vadinsime nesukimą galvos dėl mokesčių, maisto kainų, drabužio nusipirkimą retkarčiais, tai tada taip - laimingi žmonės bus su tūkstančiu eurų/mėn. Nedideliam miestely...
elcucuy 2015-04-03 10:01
Ar atradot laimę Airijoje? Kas vertė Jus jaustis nelaimingus Lietuvoje (Šiauliuose)? Kuo pasireiškė laimė išvykus į užsienį toli nuo giminių, draugų ir gimtos kalbos?
nzn 2015-04-03 10:30
Pas mane šeimos biudžetas 7500lt. Gyvenant dviese, nuomuojantis būstą, lieka iš tų pinigų apskirtas 0. Jau senai nusispjoviau ir nebeskaičiuoju ir nebežiūriu, nes tik nervų gadinimas. Todėl gal tai ir laimė, kad nebereikia taupyt kažką, žiūrėt, paskui dėl to pyktis ir pan. O papildomus pinigus susigeneruoju iš santaupų senesnių, apie 100k. Vienu kitur įkišu, kažką nuperku, parduodu papildomai laisvu laiku nuo darbo. Ir gaunasi kažkas kas met kokiom atostogom ar daigtam ar pan...
FtBall 2015-04-03 11:02
Vaikystėj, kai augau, tai pinigų beveik neturėjom. Neskurdom, bet ir negalėjom pirkt bet ko. Maždaug 2000 metais pradėjo tėvai daug daugiau pinigų uždirbt. Pajamos padidėjo kelis kartus, išlaidos - nepadidėjo. Rezultatas - 2003 metais įpirkom butą Vilniuj už ~150k, vėliau ir namą susitvarkėm, o dabar ir dar antras butas išeina. Ir visa tai už tuos pačius 7500Lt. Aišku, tada už litą daugiau nupirkt galėjai, bet mes ir gyvenom penkiese. Man visiškai nereikia pastangų, kad pragyvenčiau už 1500Lt, iš kurių 900Lt už butą atiduodu. Lieka ir kinui, ir kokiam skanesniam gėrimui.
Finalfour 2015-04-03 11:23
Nesupratau, tu isnuomoji buta, ir po 10 metu nuomos tikiesi kad jis bus idealiai tokios pat bukles kaip isnuomavimo diena? Ir dar visa tai itrauki i sutarti? Tai reikia buti su galva susipykusiam, kad pas tave nuomoti.
nzn 2015-04-03 11:38
Na, kainos tikrai pasikeitė kartais, palyginus su 15 metų atgal. Tad blogas pvz. Aš noriu pabrėžti, kad pagal mane, pakankamai teisingai apibrėta šiame straipsnyje, kad žmogui 4000 (už mažiau, jau atsiranda karpymai tiesioginės veikslo, dėl ko smarkiai mažėja laimės faktorius) pilnai užtenka visiems būtiniausiems poreikiams, jeigu esi pakankamai socialus ir turi visokių lygių ryšių, ir dalyvauji aktyviose veiklose. (paminėjau dėl to kad į tą sumą įeina, visokios paslaugos, drabužiai, didesnis kiekis kuro, geresnė auto ir pan, be ko neįmanoma būtų palaikyti tam tikrą etiketinį ir estetinį asmeninį lygį).
sielinas 2015-04-03 13:08
Tai jei šeimoje 4 žmonės iš kurių 2 suaugusieji ir 2 vaikai tai šeimos pajamos turėtų būti 16 000? Na kad visi laimingi būtų? Tokia sudėtimi Vilniuje mokėdami nedidelę nuomą išgyvename už 3000, visos kitos pajamos taupomos savam būstui ir šiaip atvejams kai staiga pajamos dingtų.. ir blyn esame laimingi. Tik būtina vesti šeimos buhalteriją, kad nepirkinėt nereikalingų daiktų, nuo kurių dažniausiai išlaidos išauga dvigubai.
immortallt 2015-04-03 13:23
Tu nesupranti, nes nesi normalios nuomos sutarties matęs. Niekas nesitiki, kad po 10 metų butas atrodys taip pat ir kosmetinio remonto kaštai įtraukiami į investicines sąnaudas, bet tyčinis gadinimas, grindų užliejimas, grafitti paišymas ar pvz sienos apklijavimas su klijais ir CD tai jau atlyginama. Pasižiūrėk bet kokioje vakarų šalyje nuomos sutartį. Taip pat įeina ir pvz., kad butas turi būti grąžintas švarus, jei nešvarus, tai tiesiog pasamdo valymo tarnybą ir išrašo tau sąskaitą. Normalūs nuomininkai su tuo jokių problemų neturi, nes nei tyčia apgadina, ir namus išsivalo.