Verta žinoti: nuo šiol rūkančių nepilnamečių tėvų lauks baudos ir tėvystės kursai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2015-04-24 21:31
Fizinės bausmės (diržas) turėtu būti skirtas retais atvejais, kai yra rimtas nusižengimas. Bet jo tikrai reikia. Bet dažniausiai reiktu naudoti kitokias drausminimo priemones. Žinoma, kad ir kokias drausminimo priemones benaudosi, jos efektyvios bus iki 14 - 15 metų. Jei vaikas vyresnis ir per ta laiką nėra išauklėtas, tai jau nelabai kas ir padės. Kaip tik nuo 15 metų dažnai ir pradeda rūkyti ar vartoti alkoholį. Todėl vargu ar tėvų baudimas baudomis ir tomis pamokomis padės. Antra, kur yra tėvų ugdymo centrai? Kaimuose, mažuose miesteliuose tokius galima rasti? Ar reiks iš visų Lietuvos pakampiu važinėti į didžiuosius Lietuvos miestus? Ir iš vis, abejoju tokių centrų efektyvumu. Greičiau čia bus valstybinių pinigų praplovimas. Nes vaikų tinkamas auklėjimas dažniausiai susijęs ne su mokėjimų juos auklėti, o su laiko skyrimu juos auklėti. Jei anksčiau neskyrė laiko vaiko auklėjimui tai ir po tu pamokų neskirs laiko. Juolab, kad dažniausiai rūko asocialių šeimų vaikai.
Simplicity 2015-04-24 21:55
Shinigami, nepatikėsi, bet yra ne tik senų gerų knygų bibliotekose, bet ir mamos su močiutėm pašonėse. Va, bėda tik tame, kad dabartinės supermamytės yra pačios pačiausios ir liepia į jų vaikų (ne)auklėjimą aplinkiniams nesikišt. Kai buvau mažas, tai mus darželyje mokė elementaraus elgesio taisyklių, nebijojo į kampą pastatyt ar per šikną kepštelt. Tėvams skųstis buvo beprasmiška, nes tie palaikydavo suaugusių pusę. Šiandien visi vaikai yra šventi kaip karvės Indijoj, į pastabas nereaguoja arba sureaguoja atkišdami vidurinį pirštą.
Arthuras 2015-04-24 22:12
+1, nieko daugiau ir neįmanoma pridurt.
ISG 2015-04-25 00:00
Kaip gerai, kad dar nera vaiku, o kai turesiu, tai bus visiskai kitokios problemos
Broniusg 2015-04-25 09:38
Tada ateis tokie dėdės su tetomis ir pasakys kad prieš vaiką naudojai psichologinį smurtą ir Tave reikia dar griežčiau bausti, Nelogiška ? Bet įstatymai tokie.
Simplicity 2015-04-25 10:20
Ne tau, Broniuk, aiškint apie Lietuvos įstatymus. Iš tokių tavo kalbų susidaro įspūdis, kad dar net ūsai neželia. Lietuva ne Norvegija— per prievartą vaikų iš tėvų niekas čia nepaima. Na, o vaikai šiais laikais nors ir išlepę, bet nėra tokie kvaili, kad tėvų meilę ir šiltą lovą iškeistų į kietus vaikų namų gultus ir geležinę drausmę. Manau, kad ne vienas, savo tėvus užpjudęs vaikų teisėmis, po to liejo graudžias ašaras, kai reikėjo krautis lagaminus ir važiuoti pas laikinus globėjus ar į vaikų namus.
mch0lic 2015-04-25 14:41
Prisiminiau joke'ą kuri kažkada skėlė pakistanietis kai vaikų auklėjimo tema kalbėjom: Atsikrausto aziečių šeima gyvent į amerika. Žodžiu, gyvena ten jie sau ir vieną gražią diena jų atžala kažką prisidirba, nu tėvas diržą, pagalį ar ką ten pasiėmęs gerai atvanoja. Kitą dieną mokykloj amerikonai draugai pamatę moko - kai kitą kartą norės lupt, pasakyk kad policijai paskambinsi ir kad ten visokie nemalonumai laukia. Nu ką, po kažkiek laiko prisidirbęs, jau "protingas", tėvas sako nešk diržą, maukis kelnes, o vaikas atšauna, paskambinsiu policijai ir tavęs lauks daug problemų. Tėvas nepasimetė - gerai, skambink policijai, tada subėgiog diržo, kol jie atvažiuos dar ir už policiją gausi. Gal taip ir liktu šitas jo joke'as joke'u, bet pragyvenęs azijoj 3-4 metus nepastebėjau nei girtų paauglių, nei nekulturingo elgesio nei kitų įdingų bruožu kas ypač bado akis pas mus. Matydavau kad į bandas buriasi, bet paprastai jų pramogos budavo restoranai, kino teatrai, prekybcentriai ir pan.
UTF16 2015-04-25 21:34
Tai vat būtent, kad azijiečių šeima kraustosi į Ameriką, o ne amerikiečių į Aziją, kad ir koks nepakartojamas ten rojus vaikams.
sub 2015-04-27 10:50
o kas tebestovi ir tebeveikia Kaune, Chemijos g. gale?
zemaitux 2015-04-27 11:19
Maždaug, mano žmona nusižengė KET, bauskit uošvienę.