Kaip gimsta „šešėlis“: ar nuslėpti mokesčius, ar nenuslėpti ir bankrutuoti ?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

hamann 2015-05-05 15:47
keistas mąstymas: "turi galimybes su darbuotojais pasidalint pelnu, bet nedaro". o darbuotojai turi technines galimybes neimt atlyginimo, bet irgi to nedaro. darbuotojo turėtų būti tikslas uždirbti pinigus, o ne tikėtis, kad kažkas dalinsis pelnu.
vytautas50 2015-05-05 17:12
hamann 2015-05-05 21:44
pelnas šiaip atsiranda iš sukuriamos vertės. o darbuotojų uždirbti pinigai yra jų pinigai. Robotais gali pakeisti tik pigiausią nekvalifikuotą darbo jėgą. Tiem robotam vistiek reiks inžinierių ir operatorių. Be žmonių - niekaip. https://www.youtube.com/watch?list=UUft ... _lfxPI5ObM
vytautas50 2015-05-05 23:31
hamann 2015-05-06 07:39
Tu kaip mažas vaikas. Jeigu užtektų tik sukurti ir parduoti, tai parduotų ir pats programuotojas. Čia ne tarybų sąjunga, nieks netrugdo kurti nuosavą verslą, kurti ir pardavinėti. Taip, savininkai spręndžia kaip skirtstyti pelną. Nes tik iš pelno įmonė plečiasi, investuoja, samdo daugiau žmonių, moka daugiau atlyginimų, ir toliau plečiasi. Jei padalinsi visą pelną darbuotojams, nebus plėtros, ir tave praris konkurencija. tada visi dirbę žmonės taps bedarbiais. Kaip tau nedaeina, kad jei verslas neatneš savininkui pelno, tai ir nebus to verslo. Ir nebus darbo vietų. Todėl, kad tik pigiausią. Kompiuterinės programos, gali pakeist geriausiu atvėju apskaitininką, kuris rankiniu būdu suveda informaciją į tas programas. Esant serijinei gamybai, gamybos procese gali pakeist darbo jėgą, bet ne kūrimo stadijose. Automobilių pramonėje pvz, naujas modelis išeina kas 5-10 metų. Reiškia 1: pats naujas produktas yra kuriamas 5-10 metų, 2: lygiagrečiai yra gaminamas senesnis, ir lygiagrečiai yra 3: taisomos senojo modelio inžinerinės klaidos. 1 ir 3 procesuose darbo jėgos nepakeisi jokia robotika. Ir tu man apie savo kaimynus nebepasakok. Atsibodo klausyt tavo skiedimų, kekvienoj temoj, nuo aeronautikos iki geologinių tyrimų pas tave atsiranda po kaimyną kuris užsiima toje pramonėje, dirba užsienyje, žino tiesiogiai apie ukrainos bėdas ir panašiai. Užteks jau fantazuot.
immortallt 2015-05-06 08:19
vytautai, dediesi, kad supranti abi puses - nė iš tolo. Darbdavys nesvajoja pakeisti visų darbuotojų automatika. Daugumuje darbų tą jau galima padaryti, tik kaina netenkina. Hamann teisingai sako, o kodėl darbuotojas su darbdaviu nepasidalina savo pajamom? O gal pamiršai, kad antra tiek tavo algos eina mokesčiams iš kurių išlaikomi bedarbiai, alkoholikai ir kiti veltėdžiai. Žinoma, taip pat ir pensininkai ir mamytės, bet jiems priekaištų neturiu. Iš kur atsiranda pelnas? Įdėtas kapitalas ir gebėjimai verslininko. Nepatinka sistema? Eik dirbk ant savęs. Esi vienas programeris, sukurk kokį civilization lygio žaidimą vienas pats ir pats pardavinėk pasaulyje. Sėkmės. Darbuotojai sukūrė viską Nu papasakok, kokia nauda iš programerio, jei nėra kam parduoti jo paslaugų? Ir jei taip viskas nuostabu versle, tai kokio velnio jie bankrutuoja? Kiek beje norėtum už rizikingą investiciją grąžos? Tenkintų 0 grąža? Esi atsilikęs, sovietinių laikų palikimas, kuris kažkodėl mano, jog darbdavys yra labdaros fondas. Eik kurk normalų verslą, pasamdyk 200 žmonių ir mokėk dvigubai didesnę algą nei konkurentai. Jei to nedarai - esi veidmainis.
vytautas50 2015-05-06 10:07
hamann 2015-05-06 10:19
ilgas nuobodus, subjektyvus postas, be jokios prasmės. vienintelė teisinga mintis, kad ant ant grėblių laipiot nereik. Nesupranti nieko apie verslą (beje darbas "sau" - tai ne verslas) tai ir nereik kišt nosies, dirbk tam kas supranta ir nebambėk, kad nesidalina pelnu, džiaukis kad darbo vietas bent kuria.
vytautas50 2015-05-06 10:41
immortallt 2015-05-06 11:34
Vytautai, suck'inai versle, reiškia tavo ideologija verslui lieva, bet vis tiek siūlai ją taikyti kitiems. Tai nori, kad kiti irgi žlugtų? Ar visgi sakai, kad kitiems sunkiai dirbti reikia ir už tai neturi būti tinkamai atlyginta? Vienas žodis - VEIDMAINIS. Paėmei labiausiai vykusius verslus pasaulyje, kurie beje greitai gali baigtis bankrotu, kaip pvz Nokia su didžiuliais rezervais patapo realiai niekinė kompanija. P.S. mano tėvai verslo liudijimą Klaipėdoje išsiėmė vieni pirmųjų, UAB'as berods nuo 1996 ir puikiai dirba dar ir dabar. Įūrę >60 darbo vietų ir atsilaikė 2 rimtas krizes. Šeimos versle esu nuo mažų dienų, skaičiuoti išmokau darbe, ekonomikos pagrindų išmokau tėvų darbe. Žmonių psichologijos pagrindų išmokau tame pačiame tėvų darbe. Taigi manau mano suvokimas ir patirtis geresnė, nei tavo žlugusio mikro versliuko, kuris labiau priminė darbo vietą sau trumpu periodu.
vytautas50 2015-05-06 11:44
immortallt 2015-05-06 12:14
Šiaip dar į tarpą buvo viena krizė, 2004. Bet ją lengvai išgyvenom, nes prisijungėm prie ES. Taip pat šįmet yra krizė pirmame ketvirtyje, nes varotjimo įpročiai pasikeitė. Gamybai į tarpus buvo ir daugiau krizių. Krizė yra ciklo dalis, tai gyjimo ir progreso etapas. Krizės yra ir žmogaus gyvenime ir kitaip būti negali. Klausimas, ar aš noriu kurti verslą, jei galiu gerai gyventi dirbdamas samdomą darbą. Bet aš turiu pakankamai proto ir pagarbos įvertinti kitų darbą ir nekaltinti "pelno nesidalijimu" ar kitokiomis nesąmonėmis. Alga mažai susijusi su pelnu. Algą moka pagal rinkos kainas ir įmonės preferencijas dėl pvz rotacijos. Tas pats Barclays moka gerokai daugiau nei rinkos vidurkis, bet žmonės vis tiek eina laukan dirbti kitur, kur prastesnė alga ir mažiau visokių priedų, bet didesnės karjeros galimybės ar daugiau iššūkių yra, tad net ir pinigai nėra pats svarbiausias dalykas darbe. Tad jei nori kažką blogo sakyti apie verslininkus - eik kurti verslą, kai sėkmingai įkursi >20 darbo vietų ir mokėsi gerokai daugiau nei rinkos vidutinė alga, tada galėsi. Iki tol esi eilinis nevykėlis kaltindamas savo nesėkme kitus.
vytautas50 2015-05-06 14:32