Ataskaitos apie MH17 nuotraukas „Bild“ pavadino padirbtomis (Foto)  (8)

Vokiečių dienraštis Bild tvirtina, kad palydovinės nuotraukos iš rusų karinio pramoninio komplekso inžinierių pranešimo apie numuštą „Boeingą“, kuris buvo publikuotas laikraštyje „Novaja gazeta“, yra padirbtos. Tyrimas publikuotas laikraščio svetainėje penktadienį, gegužės 8 d.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešimo nuotraukas Bild lygina su medžiaga, padaryta „stambiausio pasaulyje palydovinių nuotraukų tiekėjo“ – Google Earth.

Karinių ekspertų pranešimo nuotraukoje №5, padarytoje, kaip tvirtinama, „Boeingo“ sudužimo dieną, 2014 m. liepos 17 d., parodyti du ukrainiečių „Bukai“.

Kitą dieną padarytoje nuotraukoje №6, „Bukų“ jau nėra.

„Boeingą“ numušusi raketa „žemė – oras“, kaip tvirtinama, buvo paleista iš Varoščenskoje kaimo, už 16 km į pietvakarius nuo sudužimo vietos. Sudužimo metu šią teritoriją kontroliavo Ukrainos armija.

Kaip pažymi Bild, labai menkai tikėtina, kad rusų karinis palydovas būtent tuo metu fotografavo šią vietą. Be to, Google Earth nuotraukoje, darytoje 2014 m. liepos 16 d., matomi kitokie landšafto kontūrai. Tai byloja, kad nuotrauka iš pranešimo, įrodinėjančio ukrainiečių „Bukų“ buvimą toje teritorijoje, buvo padaryta ne 2014 liepos 17 dieną ir pranešime pateikiama kaip padirbtas „įrodymas“.

„Novaja gazeta“ gegužės 5 dieną publikavo „griežtai konfidencialų“ dokumentą „Boeing-777 (reisas MH17) 2014-07-17 aviakatastrofos Pietryčių Ukrainoje ekspertinio vertinimo rezultatas“. Tai pranešimas, kurį parengė Rusijos karinio pramoninio komplekso inžinieriai (taip pat ir mokslinio gamybinio susivienijimo, projektuojančio ir gaminančio „Bukus“). Ekspertizę, kaip buvo skelbiama, nusiųs tyrimą atliekantiems Nyderlandų specialistams.

(27)
(4)
(23)

Komentarai (8)