Knygą troleibuse skaitančiam jaunuoliui – senolės kirtis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

svetys 2015-05-15 08:40
Labai jau tai primena pasažą apie du tipelius-funkcionierius iš “Naša Raša”, kurie nesudėdami bluosto Tėvynės gerovę kėlė. Juk autobuse galima dirbti ne tik pirštais (spausdinti) ir užpakaliu (sėdėti), bet ir galva. Pvz. galėtumėte sugeneruoti mintyse kokį atsakymą čia diskusijose parašyti ir pan. (vis tiek tęsiate šį senukam pajamų nenešantį projektą). Ir t.t.
hamann 2015-05-15 09:02
normalūs žmonės, šiaip, tų rusiškų marazmų nežiūri. O jei kažkas nori atsisėsti - tegul paprašo. Manau, jokiam išsilavinusiam asmeniui nebus problema atsistot ir užleist. Bet visi gi žinom, kad toms turgaus boboms, ne šikną padėt svarbiau, o pabambėt.
UTF16 2015-05-15 11:05
Nežiūriu jokio „Naša Raša“, todėl nesuprantu, kodėl jums nepatinka, kad aš ekonomiškai efektyviai išnaudoju sėdimą vietą. Beje, man yra tekę vaikščioti su ramentais du mėnesius. Aš pernelyg nesiskųsdavau, kai pasitaikydavo tokių, kurie man vietos neužleidžia, net jei taip stovėti labai jau nemalonu. Labiau skųsdavausi tuo, kad pasitaikydavo atvejų, kai kokia bobutė varydavo lauk. O ji tikrai negeneruoja jokio pelno sėdynę apžergusi.
Sljder 2015-05-15 11:11
UTF, senukai ne gauna is taves pensija, o ja uzsidirbo. T.y. jeigu ne tie senukai Lietuvoje nebutu nei elektros, nei interneto taigi pats sesetum kaime ir kiaules sertum ir joks pajamu generavimas autobuse galvos nekvarsintu. Mokedamas jiem pensija tu atsidekoji, kad isvia gali kazka veikti. Zinoma Lietuvoj sita ideja kiek iskreipta del okupacijos, bet principas butent toks. Ekonomiskai jus esat lygus.
svetys 2015-05-15 11:23
Šiaip, normalūs žmonės tai pažiūri tiek kiek reikia „pasiskiepyti“ nuo dar baisesnių parodijų įsiteisėjusių realiame gyvenime. Vat, dabar parašėte paistalus didesnius, nei nusipaisto „Rubliovkos bomzai”. Parašėte viršdegradacinę mintį “išsilavinusiam asmeniui nebus problema = toms turgaus boboms, ne šikną padėt svarbiau, o pabambėt“. Čia kas? Išsilavinę žmonės turi tokią leksiką? Kaip (intelekto) parodija tai būtų puiki mizanscena, bet juk jūs čia parodėte savo realią esybę. Nu, tai dėl to normalūs žmonės ir žiūri parodijas, kad mažiau šokiruotų degradavusi realybė.
hamann 2015-05-15 13:46
Aš asmenų, tik progai pasitaikius cituojančių ostapą benderį, briliantinę ranką ar panašias nesąmones, normaliais nelaikau. čia įsiskaito ir naša rašia. Ir mano mintis yra atitinkanti realybę. nereik čia išvedžiot nesąmonių, tiesmukiškumas su išsilavinimu neturi nieko bendro. Nebent turite kokių nors objektyvių šaltinių įrodančių išsilavinimo, intelekto koreliaciją su leksikos vartojimu. Kitu atvėju tokius savo subjektyvius išvedžiojimus galit susikišt kur saulė nešviečia
mnv 2015-05-15 14:03
Kaune tai teko matyti senute trenkiancia vyrukui i snuki is tases, kuris sale jos sedejo, uz naudojimasi telefonu, pries tai nei zodzio neistarus. Tipo trukde jos sirdies stimuliatoriaus veiklai. p.s.Veiksmas vyko TROLEIBUSE. Dar vienas dalykas prajuokino, girdint dvi bumbancias semi-babces (senos, bet dar matos dirbancios) aptarinejant dvi jaunas paneles priesais sedincias, kurios, tik pamanykit, buvo geros nuotaikos, kalbejosi ir juokesi. Tai jos vis aptarinejo kokiu cia jos (ir visi kiti in their 20s) narkotiku uzvartojusios, nes gi kaip galima buti geros nuotaikos Lietuvoje Pats, tai jei salia stovi, paklausiu ar noretu atsisest. Kartais uzknisa, kad atsistoji, parodai, kad cia tipo galit sest ir panasiai, o jos snuki uzrecia, be zodzio ir toliau stovi. O jei nepasiulai, tai atrodo zvilgsniu papjaus. Taip pat niekada neatsizvelgiama, kad gal ir jaunam savijauta bloga. Pats ankstu ryta variau i egzamina, baisiai pykino, tai net nekreipiau demesio i aplinka. UZ NUGAROS stovejo babce kazkokia, tai net jei geros savijautos buciau buves, nebuciau pamates, o komentarai sedinciu uz manes tai bbd, lyg buciau ju artimuju kapus apderges, su tokia panieka.
svetys 2015-05-15 14:29
intelekto“.
Pumper 2015-05-15 14:39
Siųsti kuo toliau tas nupezusias bobas reikia. Važinėja iš neturėjimo ką veikti ir dar knisa protą visiem aplinkui.
hamann 2015-05-15 14:45
Aha, argumentai paremti TV laidomis yra visada labai svarūs.. o dar abie intelektą kalbi..
svetys 2015-05-15 15:08
Lai būna pagal jus. Lai degradai šneka gražia literatūrine kalba, o žmonės pasiekę mokslo, meno aukštumų “keikiasi kaip vežikai”. Vaje, vaje kaip intelektualiai laimėjote diskusiją, ane?
hamann 2015-05-15 15:14
O prie tv laidų argumento, dar pridėkime ir stereotipus, bus visiškai nepalaužiamas super-argumentas. Puiki strategija. P.S. kur matei mano keiksmų?
svetys 2015-05-15 15:31
Ką gi, geras argumentas. Malonu(?), jog pripažįstate, kad neturite išsilavinimo ir nesikeikiate. Vėlgi, gal mačiau apie šimtą „Naktinis ekspresas“ laidų. Taigi, koks 150 : 1 kai tie ir anie nesikeikia. Gal turit dar rimtų argumentų?
hamann 2015-05-15 15:40
gal tu pradžiai susidėliok aiškiai mintis, surašyk konstruktyvų tekstą ir rišlų klausimą, arba neteršk temos.
kestutisz 2015-05-15 16:16
Na, čia ginčytinas klausimas - nauja karta nėra kalta, kad senoji kažką dirbo (arba būna dar ir prisidirbo) - nebūtų šitie dirbę gal būtų dirbę kiti ir dar geriau (kuriem net nereiktų pvz dabar į turgų važinėti ir centų taupyt/uždirbinėt). Konkrečiai tėvam dar gali dėkot už neišmetimą sunkiu metu, bet iš kitos pusės tėvai iš vaikų reikalauti negali nieko, nes na ne jie patys prašėsi pradedami. Taip, yra etiketo/pagarbos dalykai bet na tikrai neprivaloma. Ir labiau neteisus būna bambantis nes jis dažnai labiau pažeidžia viešąją tvarką įžeidinėjimais nei tiesiog neužleidžiantis tos "auksinės" vietos.
Sljder 2015-05-15 16:35
Na, čia ginčytinas klausimas - nauja karta nėra kalta, kad senoji kažką dirbo (arba būna dar ir prisidirbo) - nebūtų šitie dirbę gal būtų dirbę kiti ir dar geriau (kuriem net nereiktų pvz dabar į turgų važinėti ir centų taupyt/uždirbinėt). Konkrečiai tėvam dar gali dėkot už neišmetimą sunkiu metu, bet iš kitos pusės tėvai iš vaikų reikalauti negali nieko, nes na ne jie patys prašėsi pradedami. Taip, yra etiketo/pagarbos dalykai bet na tikrai neprivaloma. Ir labiau neteisus būna bambantis nes jis dažnai labiau pažeidžia viešąją tvarką įžeidinėjimais nei tiesiog neužleidžiantis tos "auksinės" vietos.[/quote] Nėra kalta, bet turi būti dėkinga, bet kuriuo atveju kažkas turėjo dirbti, kad jaunoji karta išvis galėtų autobusu važiuoti. Visi pensininkai kažkada susimetė pinigų ir leido jaunąjai kartai eiti į mokyklas ir universitetus, pastatė tas mokyklas, nutiesė kelius į jas ir pan. Jeigu ne tie pinigai, visa jaunoji karta būtų neraštinga. Taip, niekas jų to daryti neprašė, su tuo sutinku. Tačiau jie taip darydami - irgi prisiėmė riziką, kad jaunoji kartą jų neišlaikys po to ir net autobuse vietos neužleis taigi čia toks savotiškas kompromisas. Jeigu tu žinai, kad iš jaunosios kartos niekada nieko negausi - nedirbi, slepi mokesčius, neišlaikai mokyklų, darželių t.y. gyveni tik sau, tačiau tokiu atveju visi gyventume urvuose.
Sljder 2015-05-15 16:36
Nėra kalta, bet turi būti dėkinga, bet kuriuo atveju kažkas turėjo dirbti, kad jaunoji karta išvis galėtų autobusu važiuoti. Visi pensininkai kažkada susimetė pinigų ir leido jaunąjai kartai eiti į mokyklas ir universitetus, pastatė tas mokyklas, nutiesė kelius į jas ir pan. Jeigu ne tie pinigai, visa jaunoji karta būtų neraštinga. Taip, niekas jų to daryti neprašė, su tuo sutinku. Tačiau jie taip darydami - irgi prisiėmė riziką, kad jaunoji kartą jų neišlaikys po to ir net autobuse vietos neužleis taigi čia toks savotiškas kompromisas. Jeigu tu žinai, kad iš jaunosios kartos niekada nieko negausi - nedirbi, slepi mokesčius, neišlaikai mokyklų, darželių t.y. gyveni tik sau, tačiau tokiu atveju visi gyventume urvuose.