Lietuva atsisakė priimti pilietį su rusiško Krymo pasu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Ernestass 2015-08-07 22:13
Jums reikia suprasti, kad jūsų (vakarų) taikomi metodai yra kontra-produktyvūs. Su Rusija tai mes visiška fiasco patyrėme ir sankcijos daugiau mus pakenkė nei Rusams. Ekonominis embargas niekados nesuveikė. Kitaip tariant, nei vienas rimtesnis mėginimas izoliuoti valstybė nesuveikė! Kuba, Š.Korėja, Irakas, Rusija, Iranas. Visuose šiuose šalyse embargas sunkiausiai kirto per skurdžiausius gyventojus ir vidutiniają klasę. Poltinis elitas tik konsolidavo savo pozicijas ir tauta tapo nusistačiusi prieš vakarus kaip tai įvyko Irake, Š.Korėjoje, Rusijoje. Stipriausi pro-vakarietiški žmonės dažniausiai yra sunaikinami šių sankcijų (vidurinioji klasė, Irako pavyzdys). Rusijoje tuo tarpu žmonės žiūri į sankcijas kaip nukreiptas prieš jų tautą. Kaip skirtas juos pažeminti ir perklūbdyti. Dėl to Rusija ir konsolidavusi su Putinu ir dabar jis turi 89% tautos palaikymą. Taip pat ir opozicija Putinui, ne konsolidavusi ar sustiprėjusi, tačiau susiskaldė ir dalis jos pradėjo palaikyti patį Putiną! Ir tas pats su visais moderatyvių pažiūrių žmonėmis. Ankščiau jie buvo daug optimistiškesni bei draugiškesni vakarams, tačiau pastaruoju metu tampa ryški tam tikra neapykanta bei ''griežtesnė linija'' nusistačiusi prieš vakarus. Viską ką mes padarėme su savo sankcijomis tai susikūrėme priešą kitam šimtmečiui kai tuo tarpu jis galėjo būti mūsų draugas jeigu tik būtume gerbę jo interesus. Tas pats ir su Krymu. Galvojate Rusija nėra apgalvojusi šio scenarijaus? Dėl to, kad dabar jie negali kredito kortelėmis atsiskaityti ir keliauti svetur tuoj Krymiečiai bandys atsikratyti Maskvos ir grįžti pas Kjevą? Drambliuko svajonėse esate paskendę ir tiek. Rusija sukąs dantis ir išgyvens, bet kokias sankcijas tam regionui. Integruos jį vėl atgal ir galiausiai nieko liksime nepešę. Tiktai eilinį kartą nekorektiškai taikysime savo ''bausmės metodus'' ir tiek. Praras daugiausiai tiktais eiliniai žmonės kai tuo tarpu Maskva yra per didelė, kad jai rūpėtų atskiro regiono problemos ir dėl to keistų savo politiką. Gal būt būsime durni kaip Japonai. Pešimės dėl poros salų kai Rusija vis stiprėja ir investuoja į regioną vis daugiau. Galvosime: ,,štai ims ir galiausiai atiduos mums jie tas salas''. Turėtų jie realios išminties, palaidotu šį konfliktą ir išpeštu ekonominės naudos iš jo, savo jau du dešimtmečius iš vietos nejudančiai ekonomikai gelbėti. Tikriausiai ir mes kursimės sau priešus dėl per gero gyvenimo tol kol patys dar stipresni antausį gausime nei Gruzijoje ar Ukrainoje ir pradėsime pagaliau gerbti Rusijos interesus.
Ernestass 2015-08-07 23:15
Mūsų vaikiškumas Lietuvai kainavo gal būt jau kokius milijardus eurų. Būtume sekę mano metodu, tuomet nebūtų jokių prekybos trukdžių ar didelių dujų kainų. Žinoma, kas kam, tačiau sakau, kad jūsų Lietuvoje mes turime piktą Grybauskaitės retoriką, o manojoje gerus santykius su Rusiją ir milijardais eurų turtingesnę Lietuvą. Pirmyn, visi skaitantieji galite dabar pasirinkti kuris kelias jums priimtinesnis ir tuo keliu toliau judėti ir statyti Lietuvą ant tokių pamatų, kokių jūs juos norite pasikloti.
Nerealiai 2015-08-07 23:21
Man įdomu ką tamstelė vartoja?
Ernestass 2015-08-07 23:26
Man įdomu kur jūs mokėtės Lietuvos istorijos? Ar nežinote, kad Klaipėda buvo atimta jėga nepaisant tarptautinių susitarimų? Ar nežinote, kad Vilnius mums buvo Stalino padovanotas už jo kariuomenės įvedimą į šalį? Mokyklose žinome nemoko Lietuvių pačio patriotiškiausio šūkio kuris skambėjo po sutarties: ''Vilnius mūsų, o mes Rusų!''. Kitas dalykas, skaičiuokite kiek praradome dėl žemės ūkio embargo. Gal būt to politiškai neišeitų mums išmanevruoti tačiau galime skaičiuoti už permokamas dujas dėl nesugebėjimo susitarti dėl jų ilgalaikės tiekimo sutarties. Dėl pastoviai užkliūvančios mūsų produkcijos. Dėl politinės valios nebuvimo vystyti ekonominius ryšius su Rusija kaip, kad tai įvyko su mūsų EU prekybos sutarties blokavimu su Rusija. Žinokite prarasti eurai dėl prastos mūsų politikos greitai susideda ir dėl savo politinės krypties, jau turėtume įkopti į milijardo eurų zoną. Žinoma, tą paskaičiuoti yra be galo sunku, tačiau iš akies galime matyti, kad ta mūsų politinė kryptis kas metus milijonais eurų mums atseina.
Nerealiai 2015-08-08 01:09
Neesmė, kad Vilniaus ir Klaipėdos kraštas buvo okupuotas prieš tai...
Ernestass 2015-08-08 02:01
O Lenkų interesus pripažįstame ar teisingai išmokintas Lietuviškos propogandos teiksite taip pat, kad Vilnius tuo metu buvo Lietuviškas kraštas? Esmė tame, kad Vilnius buvo Lenkiškas demografiškai ir mes turėjome tiktai istorinį bei teisinį aspektą (į kurį visom valstybėm buvo nusispjaut). Taigi, norėjome užgrobti Lenkų kraštą, nes kažkada jis buvo mūsų. Jėga to žinoma nepavyko padaryti, todėl susidėjome su velniu tam, kad atgautume jį. Klaipėda taip pat buvo didžiulė problema. Teisiškai jis buvo laisvasis miestas prižiūrimas Prancūzų. Demografiškai jis turėjo stiprų Vokiečių kiekį ir istoriškai jis priklausė tiek mums tiek ir Vokiečiams (Memel'is). Sakyčiau Vokiečiai istoriškai turėjo stipresnį žodį šiame reikale tačiau ekonomiškai jis mums buvo svarbesnis todėl aš problematiškas teritorijas priskirčiau šaliai kuri automatiškai neturi prieigos į jūrą dėl uosto ekonominės svarbos. Tačiau jums nepatinka mano logika nei jums yra svarbus teisingumas. Piešiate nesąmones apie neva kažkokį valstiečių sukilimą krašte kai pati Lietuviška dokumentika atskleidžia faktus, kad mes patys savo kariuomenė perengėme civiliais ir jėga privertėme Prancūzus pasiduoti. Šiems buvo tiesiog px. dėl kažkokio uosto kažkur toli toli ir tiesiog atidavė jie jį mums, žinoma prieš tai diplomatiškai jie turėjo išlaikyti savo veidą ir neleisti būti pažemintiems (gal pritaikysite šitą išminti ir šiuolaikinėje geo-politikoje kažkur?). Taip mums ir buvo gražinta Klaipėda. Ne teise, ne istorija, ne referendumais, ne diplomatija, bet jėga. Mes atimemė iš kitų tai ką laikėme savu ir tai kas mums buvo reikalinga. Mes darėme lygiai tą patį ką ir Rusija šiandiena. Pasiuntėme savus ,,žaliuosius žmogelukius'' arba ,,turistus'' pasiklaidžioti po kraštą ir dėl to šiandiena mes esame daug stipresnė tauta. O jeigu būtume sekę naivius pasvarstymus apie tarptautinę teisę kaip rwc mėgsta daryti, taip ir būtume likę prie suskilusios geldos. Asmeniškai manau, kad pokario laikotarpis Lietuvai buvo labai sėkmingas. Žinoma, buvo ir kvailos politikos kaip beprasmis ginklavimasis (paskutiniais laisvės metais Lietuva užsiėmę stipriu savo kariuomenės modernizavimu) be tinkamų politinių alijansų. Tačiau bendrai, Klaipėda ir Vilnius yra rimti mūsų nepriklausomybės vaisiai dėl kurių turime didžiuotis, nes istorijos vingiuose šie kraštai laisvai galėjo pasilikti pas Lenkus bei pas Rusus (iš Vokiečių).
Nerealiai 2015-08-10 00:09
Sulygino dramblį su muse. Pažiūrėk žemėlapyje kokį plotą užima Lietuva ir Rusija. Neesmė, kad Krymas totorių žemė. Pagal rusų logiką, tai jiems visa buvusi sovietų sąjungos teritorija priklauso. Šneki apie turtingesnę Lietuvą draugaujančią su Rusija, bet kol ten tokia valdžia jokia draugystė neįmanoma, nebent vergavimas. Aš jau geriau "vergausiu" vakarams ir gyvensiu padoriai, nei rusijai su nesibaigiančiais pažadais.
Ernestass 2015-08-10 10:04
Su Rusais bendrauja sėkmingai ne viena tauta ir pastaruoju metu jie ypač padidino savo bendradarbavima su daugybe šalių aplink pasaulį. Mes esame tiesiog istorijos auka. Būtume kokia nors sala šalia JAV, tai dabar JAV nekęstume, o ne žiūrėtume į ją kaip į idealą. Jei netiki, tiesiog pats pasigilink kokie buvo šios milžinės santykiai su ją supančiomis mažomis valstybėmis. Gal būt toks Rusų priešiškumas mums kyla dėl pačio mūsų priešiškumo jiems? O dėl Krymo, pažėk demografine jo sudėtį. Skirti šį kraštą totoriams būtų tas pats kaip atstatyti Lietuvos didžiąją kunigaikštyste.
immortallt 2015-08-10 10:11
Rusijai priklauso tik pamaskvė, visos kitos teritorijos yra užkariautos. O Rusija su niekuo nedraugauja, yra tik vasalai arba priešai. Net su Baltarusija "draugystė" įtempta, o Ukraina dar prieš 2 metus buvo broliia.
Arns 2015-08-10 10:41
Pagal tokią teoriją, JAV - didžiausias pasaulio priešas, nes kaip barbarai atkeliavo ir užkariavo visą dabartinę savo teritoriją. Tikrieji vietiniai, kurie išliko, suvaryti į rezervatus ir pašeriami kad nenumirtu
Nojus 2015-08-10 10:52
Ne Rusija,o MASKOVIJA turėtų vadintis.Moskovitai yra finų/totorių mišrūnas.Jie užkariavo tikruosius rusus,pasisavino jų kalbą ,istoriją ir valstybės pavadinimą.
rock2400 2015-11-06 17:19
Pagal mane tai suprantamas dalykas kad su rusijos marazmais taikstytis neketiname
SPeed_FANat1c 2016-01-23 14:20
nu tai vilniu ikure lietuviai. Jei lenkai uzgrobe vilniu, nu tai ju cia ir privaziavo, tai logiska kad demografikai ju ten buvo dauguma. O kad kitom valstybem nusispjaut, tai as tikiu. Man irgi nusispaut ant daug ko. O gal nepavogtas buvo vilnius, gal parduotas lenkam?