Sparčiausiai nykstančių pasaulio valstybių trejetuke – Latvija ir Lietuva

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

slack 2015-08-11 08:56
Bet Europos sąjunga palaikė arabų pavasarį. To ir galima buvo tikėtis, kad valstybės paskęs pilietiniame kare. Be to daug europiečių išvažiavo kariauti į Arabų valstybes. Turbūt ir visiems aišku,kad po šios imigracijos padidės terorizmo grėsmė. Europos sąjunga yra brangus projektas, ir visi priverstinai privalo mokėti už šį projektą nors ir nepalaiko jo. Yra toks pasakymas, už ES dar niekas nemirė.
UTF16 2015-08-11 10:34
Reikia mokėti už absoliučiai viską – už nepriklausomą Lietuvą, už Graužinienės algą, už Seimo narių tušinukus. Už absoliučiai viską, kad ir kiek tu tam nepritari. Čia reikia paklausti, ar išstojus iš ES ir įstojus į NVS reikės mokėti mažiau. Atsakymas: tikrai ne.
Shinigami 2015-08-11 10:38
Ar šalis nyksta ar ne galima nuspręsti tik tada, kai bus nuspręsta kiek šalis optimaliai turi turėti piliečių.
immortallt 2015-08-11 10:42
slack, kuras yra brangus malonumas, bet jį visi pila į baką ir gabena produkciją iš pvz Kinijos. Nori ką nors turėti? Investuoji. Investuoja į ES, iš to gauna daugiau naudos nei įdeda. Kaip? Prekyba ir efektyvesnis kapitalo pasiskirstymas. Jei ne tai, senai ES jau nebūtų. Arabų pavasaris prie ko čia? ES parama jam buvo didelė? Kažkaip nepamenu, kad ten važinėtų ES ar NATO tankai per minias ir miestus, kad artilerijos sistemos bombarduotų vietinę kariuomenę. Egipte iš viso, įsikišo pačio Egipto kariuomenė ir pašalino jų vaduką, o ne kas kita. Tai vidiniai neramumai, kai sistema pradeda judėjimą link demokratijos, tai žingsnis pirmyn ir progreso dalis. O dėl nykimo, pagal tokias prognozes, tai Airijos ir Norvegijos jau senai nebebūtų. Viskas vyksta ciklais.
Shinigami 2015-08-11 10:52
Geriausias to pavyzdys Palangos močiutės. Jos juk ne verslininkės, bet kambarių nuomos kainos pas jas...
Skeleton 2015-08-11 12:24
Kokioje paralelinėje realybėje tamsta gyveni? Būtent "vakarų visuomenė" sukūrė beveik viską kas turi ilgalaikę išliekamąją vertę. Pradedant mokslu ir baigiant tapybos darbais arba muzikos kūriniais.
hamann 2015-08-11 15:27
ai, jau jis savo pasaulyje gyvena. matyt už komentarus ne rubliais mokėt pradėjo, o degtinės buteliais. Man jau jo paistalai į katės kliedesius gretintis pradeda.
hamann 2015-08-11 15:32
čia tai jau pasirodei, kaip eilinė kaimo turgaus boba teturinti keturių klasių išsilavinimą. Kas tavo manymu moka 90% žmonių atlyginimus? ne verslas? nori pasakyt kad valdžia turėtų mokėt po 1000 Eur min? Ko tada pats verslo nekuri, ir nemoki po 1k eur? Absoliutus kvailys ir tiek.
immortallt 2015-08-11 15:36
Profesoriau, tai atidaryk savo verslą, ar pautai per skysti?
Profesorius :) 2015-08-11 17:49
agirdi bobute as jums ir sakau,kad cia verslininkeliai su savo apetitu nemoka padoriu atlyginimu,kad zmones galetu cia sau ramiai ir padoriai gyvent nes jie geriau sau tures tuos pinigus,o valdzia nieko nedaro nes jai ir daugeliui viskas pohuju
Profesorius :) 2015-08-11 17:50
o tau atrodo,kad visi yra gime buti verslininkais? ir tokioje Lietuvoje tai nera lengva padaryti.
Shinigami 2015-08-11 19:23
Jei tau nėra lengva padaryti verslą ir visiems darbuotojams mokėti po 2000 eurų, tai kodėl manai kad kitiems yra lengva?
hamann 2015-08-11 19:24
immortallt 2015-08-11 21:22
taigi profesoriau, esi veltėdis, kuris nori, kad kiti jį ištemptų, kol pats smaukysis.
Ernestass 2015-08-11 22:18
1. Vakarai savo meno jau nebeturi. Relatyvizmas ir standartų kritimas privedė mūsų meną iki absurdo ribos. 2. Technologijos kuriamos dėl to, kad apsimoka, o ne dėl to, kad taip reikia. Be gero dėdės komunisto diržo mes nei į mėnulį nebūtume nuskridę, nei vandenyno dugną taip ištyrinėję. Technologinis progresas buvo pastatytas ant dviejų dalykų: karo bei pelno. Pelnas pats savaimė save yra simuluojantis ir tai nėra kilminga priežastis dėl kurios kažkas būtų kuriama. Dingtų pelnas, per naktį dingtų ir progresas. Nuslystume į technologijų progreso greitį koks buvo viduriamžiuose per akimirksnį. 3. Man įdomu kokios klasikos pasirodė neseniai vakaruose? Kažko visa industrija smarkiai krito ir tokie artistai kaip ,,Beatlai'' jau žvėriškai senai buvo. Toks mano ir teiginys, kad EU degraduoja. Ji nebesugeba kurti. Kuo mes turime daugiau pinigų, tuo mažiau padarome. Vakarai jau nebe tokie kokie jie buvo vėlyvais 60'tais bei 70'tais. Šis amžius yra yrimo bei atsitraukimo ir geriausiu atveju esame visai kaip prieš WW1. Šiuolaikinė Voketija (Kinija) užims dominuojančią poziciją visame kame, kai vakarų įtaka ir toliau nyks.
bmk1245 2015-08-11 22:41
OK, pradedam vardinti rusų, kinų ir kt. "dabartinę klasiką"... Tik prašyčiau The Beatles lygio...
hamann 2015-08-12 08:30
1. Oho, tai dabar jau tu ir meno ekspertas? 2. O kada buvo kažkas kuriama dėl to kad "taip reikia"? visada buvo šalutinės svaresnės priežastys. 3. Nuo kada esamuoju laiku yra kuriama klasika? Dalis buvusio laikmečio pop kultūros tampa klasika, o ne "klasika yra kuriama". 4. Aha, Kinija devalvuojanti savo valiutą, kaip tik ir indikuoja dominaciją ir vakarų įtakos perėmimą, greitu metu... 5. Tu kaip visad, gyveni savam pasaulyje su savom tiesom.
kroitus 2015-08-12 14:34
Negi nežinot tokių klasikų kaip Michail Krug bei kiti „šansono“ atlikėjai? Taigi tokia klasika! Nusišaut norisi klausant O šiaip tai teisingai hamann pasakė - klasika tampama, o ne sukuriama. Savo laiku Mocarto muzika buvo pigus popsas. Su The Beatles tai įdomi situacija, kad praktiškai bet kas, kas perdainuoja jų kūrinius(turiu omeny aukšto lygio atlikėjus), tai daro geriau nei jie patys. Bet ir apie juos, tikiu, buvo kalbama, kad „neturi išliekamosios vertės“(Elvis, jei neklystu kažką tokio kalbėjo). Dabar gi yra tiek muzikos, kad tik laikas parodys, kas yra tikrai geri. Nors jau kai kurie dešimtojo praėjusio amžiaus dešimtmečio kūrinius praktiškai galima klasika. Su literatūra irgi yra panašiai. Toks visoks „popsas“ kaip Haris Poteris jau darosi klasika. Tik tokių knygų neskaitę teigia, kad jos nieko vertos. Ir nenoriu išsiplėsti į visokias kitas sritis. Kultūra ir menas vakaruose tikrai nemiršta. Jie įgauna visa daugiau įdomesnių formų, o ne užsiciklina ties tom pačiom nesąmonėm apie lyderio garbinimą.
Profesorius :) 2015-08-12 17:49
manes tempt niekur nereikia pinigu as turiu pakankamai...ir man cia apie tas rinkas ir pan galit nebruzint as labai puikiai suprantu kas kur ir kaip,kaip viskas yra surezisuota,o jus tik zaidziat tuos tam tikru zmogystu sukurtus zaidimus...investuot i save ir pan...nu klausykit gy ne visi gimsta tokie protingi kaip jus ar turtingu zmoniu seimose ne visiems taip nuskyla,kad sekme juos lydi visur ir visada. tas zmoguelis kuris dirba ta purvina darba nusipelno kur kas daugiau nei jus cia rekiat juk jai ne tie purvindarbiai braidziotumet po savas siuksles ir t.t...ir as nesakiau,kad cia daba maziausiai uzdirbantiems reik moket po kelis tukstancius euru ar keturzenklias sumas...ir gal nebevaidinkit tokius ahuenus "egzpertus" nes tokie nesat maziau piktumo daugiau supratimo ir gyvent bus daug geriau.
Profesorius :) 2015-08-12 17:55
o tai kas tavo manymu uzdirba tiems verslininkams tuos milijonus ble????? ogy "rabotegos" ble darbininkai juodadarbiai. vos vienetai verslininku kurie nieko nesamdo ir susikrauna milziniskus trutus. 95procentai pasaulio turtu 5 procentu zmogystu rankose..tai ica normalu????