Ar prasidės karas tarp Šiaurės ir Pietų Korėjos?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

azotas 2015-08-22 22:55
kiek tuos psichus galima toleruot ? pietu korejos laiva nuskandino, apsaude salas, padejo mina kuri nunese kojas kariam, sove i garsiakalbius..ir dar reikalauja maisto.
lucy 2015-08-22 23:24
Tai yra toks nulis palygint kas nutiktų jei prasidėtų karas. Nors straipsnis patiko nekursto nesąmoningų minčių apie karą nes logiškai tikrai jis nelabai ir įmanomas. Maždaug Š.Korėja zvambina varpais primindama jog vis dar egzistuoja ir tiek Deja negalima pasakyti to paties apie Rusija vs Europa. Nes žmonės yra tiek įbauginti jos ištikro galvoja jog karas yra įmanomas. Aišku visokių šauktinių nesąmonės ir begalė propagandinių straipsnių prie to prisideda.
Marius.brn 2015-08-23 00:15
Pedr0s 2015-08-23 03:02
O tai jie siaip ar taip jau senai kariauja. Kara nebent eskaluos
Tarkvinijus Išdidusis 2015-08-23 11:08
Netikslus pavadinimas straipsnio. Kadangi jokios taikos sutarties tarp Šiaurės ir Pietų Korėjų niekada nebuvo pasirašyta, o tik paliaubų sutartis (cease-fire kitaip tariant) - tai karas iki šiol tebevyksta. Geriau vertėtų teigti, ar Šiaurės ir Pietų Korėjos iš naujo pradės karinio masto operacijas vykdyti.
kiesza 2015-08-23 12:14
Kaip mums vakarų žiniasklaida skelbia, Š korėja kenčia maisto nepriteklių, tada kodėl ten toks didelis gyventojų skaičius ?? Didesnis už išsivysčiusios kaimynės pietuose ? Jai ten tokia katastrofa visose srityse kaip piešiama, tada kodėl jie turi tiek daug ginklų ? Praktiškai visur lenkia pietus, suprantu, kad ginklai tiktų tik IIpk..
UTF16 2015-08-23 12:24
Matyt todėl, kad jie tų ginklų turi visų kitų sričių sąskaita – tipinis komunistinis modelis.
SPeed_FANat1c 2015-08-23 13:44
vargsai korejieciai
dariusss 2015-08-23 14:10
afrikos gyventoju populiacija irgi dideja, bet tai nereiskia, kad jie gyvena gerai.
Artojas 2015-08-23 17:59
Sorry, bet nusišnekėjai juodai. Kaip tau Š. Korėja turi mažiau gyventojų? Juk Pietų Korėjoje daugiau nei dvigubai daugiau gyventojų yra! Marš į pradines klases mokytis skaičiuoti, o tai gėdą darai čia reikšdamasis! Na ir kiek tas daug ginklų? Man skaičius pavardink, o ne malk šūdą, kad Š. Korėja turi "daug" ginklų. Turbūt taip ir skaičiuoji kaip kokia Ramiojo vandenyno žuvis, mokanti "skaičiuoti": 1, 2, DAUG. O faktai tokie: 1. Galimas surinkti karių skaičius. P. Korėjoje apie 25 mln., o Š. Korėjoje - apie 13 mln. Tai reiškia, kad realaus karo atveju P. Korėja sutraiškytų Š. Korėją vien patrankų mėsa esant reikalui. 2. Tinkamų karinei tarnybai žmonių skaičius. P. Korėjoje yra apie 21 mln., o Š. Korėjoje - tik 10 mln. Žinant, kad P. Korėjoje maitinimas yra užtikrinamas kokybiškai, priešingai nei Š. Korėjoje, tai galima teigti, kad P. Korėjos 21 mln. yra ne tik kokybiškesnis, stipresnis, protingesnis ir visoks kitoks, bet ir labiau atsidavęs šaliai. Neigsi? Tuomet grįžk mokytis biologijos, mulki. 3. Oro pajėgos. P. Korėja turi visų rūšių kovinių lėktuvų 1412, o Š. Korėja - 940. Tai kas daugiau ginklų turi? 4. Tankai. P. Korėja jų turi 2381, o Š. Korėja - 4200. Pastebėtina, kad Š. Korėjos pateikiamas tankų skaičius yra labai jau gražiai suapvalintas, kas rodo arba melą, arba neefektyvų ekonominį planavimą. Bet, tarkime, Š. Korėja turi tiek tankų. Bet kas iš to? Ogi nieko. P. Korėja turi daug daugiau kovinių lėktuvų, kuriais galėtų tuos tankus staigiai sunaikinti kaip tą JAV padarė Irako karo metu. 5. Tada kitas įdomus skaičius - gynybos biudžetas. Jis P. Korėjoje yra apie 33 mlrd. USD, o Š. Korėjoje - 7,5 mlrd. USD. Kitaip sakant, P. Korėja Š. Korėja dulkina keturgubai labiau vien pinigais. Sakysi, kad Š. Korėjoje tos pačios kokybės prekes kainuoja pagaminti keturgubai pigiau? Jeigu taip būtų, tuomet visi viską iš jų pirktų ir į tą jų diktatūrą nekreiptų dėmesio, o stebuklų šalis, į kurią pateko Alisa, egzistuotų iš tiesų, ir mes ten važiuotume kiekvieną vasarą atostogauti. Deja, taip nėra, o realybė tokia, kad P. Korėjai kariuomenę palaikyti daug lengviau nei Š. Korėjai, kadangi P. Korėja turi nemažai gigantiškų kompanijų (pvz. Samsung). O Š. Korėja ką? Nieko. Tad gal užteks malti tą marazmą, kad Š. Korėja kažkokia labai jau išsivysčiusi ir pažengusi valstybė. Kas sako, kad Š. Korėja yra pažengusi, tas yra liguistas mulkis ir nieko daugiau. Juk skaičiai rodo visai ką kita ir vien iš to galima susidaryti bendrą vaizdą. P.S. Minėti skaičiai gali būti truputį kitokie ir tie, kuriais rėmiausi, gan pasenę. Bet didelių paklaidų būti vis vien neturėtų, kadangi skirtumas tarp Š. Korėjos ir P. Korėjos jau yra asimptotinis, o ne toks nežymus, kad būtų galima dar dėl kažko ginčytis. Šaltinis: http://www.globalfirepower.com/countrie ... it=COMPARE
ISG 2015-08-23 19:53
Man tik idomu is kur tas saitas turi informacija apie visu saliu apsiginklavima? Tai neturetu buti valstybine paslaptis? Ar yra kazkokia komisija kuri vazineja is salies.i sali ir inventorizuoja kiekviena tanka? Ir kaip sudetinga butu nuslepti kad ir 1000 tanku salyje? Arba branduoliniu ginklu skaiciu, arba povandeniniu laivu skaiciu?
Artojas 2015-08-23 21:34
Iš tiesų, mąstai gan teisingai. Sudėtinga tokius dalykus išsiaiškinti, tačiau taip pat yra ir kitas aspektas - lygiai taip sudėtinga (jei ne sudėtingiau) nuslėpti savo pajėgumus. Tikra tiesa bus tai, kad galbūt nežinosi, kiek tiksliai tankų turi kažkokia valstybė, tačiau tikrai gali pasakyti, kad kokia Lietuva neturi trijų milijonų tankų. Visų pirma, tankų gaminimas/pirkimas kainuoja. Antra, jų funkcionalumo palaikymas kainuoja. O šitai jau mažina galimų turėti tankų skaičių. O dar daugiau, galime mąstyti ir paprasčiau. Prie bet kokio karinio objekto dirba žmonės ir tų žmonių skaičius yra ganėtinai didelis. Kai žmonių skaičius pakankamai didelis, informacijos nutekėjimo galimybė tik padidėja. Dar daugiau, yra ir visokių žvalgų (šnipų, jeigu toks pavadinimas mieliau skamba), kurių užduotis ir yra rinkti tokią informaciją. O kai visi renka informaciją, kiti bando slėpti, galiausiai kažkas vis vien paaiškėja. Pavyzdžiui, gali visų žvalgų surinktą informaciją apie tankų skaičių vidurkinti, po to imti dispersiją, o galiausiai, jeigu dispersija per didelė, vertinti tik tų žvalgų darbą, kurie sugaišo gerokai daugiau darbo valandų rinkdami tokio tipo informaciją. Kitaip tariant, užtenka taikyti vien statistinius metodus (o galbūt tik taip ir galime?), kad turėtum pakankamai tikslius duomenis apie esamą situaciją. Ir būtent Š. Korėjos atveju matome, kad Š. Korėjos kariniai pajėgumai yra ganėtinai beverčiai, lyginant su ekonomiškai pažangesnėmis šalimis. Tiesiog yra daugybė būdų rinkti informaciją. Ji gali ir nebūti visiškai tiksli ir teisinga, bet paklaida yra pakankamai maža, kad ją būtų galima toleruoti ir remtis ja kaip šaltiniu. Juo labiau, mano minėtas šaltinis visą informaciją remia tik iš viešai prieinamų šaltinių, tad negalima sakyti, kad bus visiškai tikslūs skaičiai. Tačiau, jeigu P. Korėja ekonomiškai yra gan stipri šalis, tai vargu, ar Š. Korėja sugebėtų kažką padaryti, kas gerokai pranoktų P. Korėją ir netgi padėtų ją užimti. Tad gali manyti, jog tiesiog remiamasi sveiku protu. Pradžioje surenkami pagrindiniai skaičiai, kurie skelbiami viešai, o vėliau iš jų bandoma dedukuoti esama situaciją. Ir toks metodas kur kas efektyvesnis negu politizuotai dievinti kažkokią Š. Korėją ar P. Korėją.
kiesza 2015-08-23 22:36
Ačiū artojau jums už žinias. Dėja man skirtingai nei tau savigarba neleidžia plūsti žmonių internete. Užjaučiu tamstos artimuosius šalia kurių gyvenate
Shinigami 2015-08-23 22:57
Šalys gali slėpti tik naujus strateginius ginklus. Apie kuriuos viešai nėra pranešę. Tačiau jei kalba eina apie paprastus ginklus kuriuos turi daug šalių, tai jų buvimą slėpti neapsimoka. Greičiau atvirkščiai, sakyti kad turi daugiau ginklų nei išties turi. Juk turimus ginklus viešai vardina tam, kad parodytu savo galia ir įbaugintu galimus priešus. Todėl greičiau šalys bus linkusios padidinti oficialias ginklu atsargas nei jas sumažinti.
rwc 2015-08-24 02:12
, valstybės, besijaučiančios saugios kaip tik linkusios mažinti oficialius skaičius. Tarkim, JAV ar Prancūzija turi daugybę „nurašytos“ technikos, kurią esant reikalui būtų galima greitai prikelti arba parduoti sąjungininkams už gerą, plius visokių prototipų, neišbandytų, nebaigtų rinkti. Pvz., rusams neparduoti Mistraliai turbūt į oficialią NATO ginkluotės statistiką neįeina. Tuo tarpu šalys, kurios gyvena paranojiškomis nuotaikomis ir paknopstom ginkluojasi (Š.Korėja, Rusija, Kinija) priešingai – skaičiukus didina.
Arns 2015-08-24 12:02
Ironiška, bet dažniausiai tos šalys viešai nekalba kokius skaičius ginkluotės turi. Dažniausiai užsienio žvalgybos rėžia skaičiukus, ir specialiai pačios didina, kad turėtu galimybę išmušti daugiau pinigų iš savo šalių biudžeto "tikslesniems duomenim", kariškiai irgi tą palaiko, nes bent jau taip garantuoja jog jų dalis nemažės. Tokių liūdijimų po Šaltojo karo nors vežimu vežk iš aukštų karininkų pasipylė, netikėti nelabai galima.