Atostogaujantys amerikiečių kariai užkirto kelią žudynėms Europos traukinyje (Video)  (3)

Du JAV kariškiai ir amerikiečių studentas tapo didvyriais Europoje. Jie penktadienio vakare užkirto kelią žudynėms greitajame traukinyje tarp Amsterdamo ir Paryžiaus. Amerikiečiai sutramdė užpuoliką, kai jis su AK-47 pradėjo šaudyti į keleivius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anksčiau buvo pranešta, kad tai padarė buvę JAV jūrų pajėgų pėstininkai, tačiau šeštadienio naktį patikslinta, kad tai – Nacionalinės Gvardijos neaktyviosios tarnybos narys Alekas Skarlatosas, Karinių oro pajėgų narys Spenceris Stone'as ir dar vienas kartu su jais keliavęs civilis – studentas Anthony Sadleris.
Per išpuolį buvo sužeisti trys žmonės, įskaitant Prancūzijos aktorių Jeaną-Hugues Anglade'ą ir vieną iš didvyrių.

A.Sadleris CNN papaskojo, kaip viskas vyko: „Mano draugas Alekas šūktelėjo „Čiupk jį“, ir Spenceris iškart pakilo jį sulaikyti, iš paskos – Alekas, tada aš“.

„Tuo metu pasireiškiau aš, atėmiau iš jo šautuvą, ir pradėjau daužyti jam į galvą, kol jis parkrito be sąmonės“, – sakė A.Skarlatosas.

A.Sadleris pridūrė, kad užpuolikas, kuris vėliau buvo įvardytas kaip 26 metų vyras, turintis marokietiškas šaknis, „neturėjo jokių galimybių“.

„Kai tik jį pamatėm, visi atbėgom čionai. Viskas įvyko labai greitai“, – teigė A.Sadleris.

„Jis nieko nesakė. Jis tik prašė, kad atiduotume jo ginklą: „Atiduokit mano šautuvą! Atiduokit mano šautuvą!“ Tačiau mes toliau jį mušėme ir neleidom pajudėti – tuo viskas ir baigėsi“, – pridūrė amerikietis.

Kovodami su užpuolikais buvo sužeistas ir vienas didvyrių – S.Stone'ui padarytos kelios pjautinės žaizdos galvoje, kakle, jam beveik nupjautas nykštys.

„Aš pradėjau jį surišinėti, man padėjo Chrisas – vienas keleivis“, – sakė A.Sadleris.

„Aš tiesiog koledžo studentas, pirmą kartą atvykau į Europą pamatyti savo draugų, ir mes sustabdėm teroristą – beprotiška“, – šyptelėjo A.Sadleris.

„Palengvėjimą“, – visi trys - A.Sadleris, A. Skarlatosas ir britas Chrisas Normanas - atsakė paklausti, ką dabar jaučia. Jie negailėjo puikių žodžių S.Stone'ui – jis puolė net nežinodamas, ar džihadisto šautuvas veikia, keli užpuolikai yra. „Jeigu į ką nors būtų buvę šauta, tai būtų buvęs S.Stone'as“, – sakė A.Skarlatosas.

Po to, nors ir būdamas pats sužeistas, S.Stone'as nuskubėjo padėti kitam keleiviui, kuriam buvo įpjauta gerklė – jis užspaudė žaizdą ir išgelbėjo vyro gyvybę.

Įtariamasis užpuolikas – 26-erių Maroko pilietis. Jis buvo žinomas Europos kovos su terorizmu agentūroms dėl savo radikalių džihadistinių pažiūrų. Šaltinis CNN sakė, kad Prancūzijos žvalgybos duomenimis, jis prijautė „Islamo valstybei“, tačiau visiškai patvirtinti, kam jis buvo lojalus, dar reikės laiko.

Užpuolikas turėjo kelis peilius, kalašnikovą ir nemažai amunicijos.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(25)
(1)
(24)

Komentarai (3)