Estija tvers tvirtą spygliuotos vielos tvorą rytiniame pasienyje su Rusija  (12)

Estijoje ketvirtadienį paskelbta, kad palei rytinę sieną su Rusija bus tveriama tvora šalies saugumui užtikrinti ir Šengeno zonai apsaugoti. Pasak Vidaus reikalų ministerijos atstovo Toomas Vikso, tvoros statybos darbai prasidės 2018 metais.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-08-28 Estija tvers tvirtą spygliuotos vielos tvorą rytiniame pasienyje su Rusija  (12)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Šia statyba siekiama apimti visą sausumos sieną visu 100 procentų, įvedus techninę stebėseną visą parą, kad būtų užtikrintos idealios sąlygos sienai saugoti, Estijos ir Šengeno zonos saugumui užtikrinti“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP.

Šis skelbimas pasirodė tokiu metu, kai tebetvyro įtampa visame regione dėl krizės tarp Rusijos ir Ukrainos. Baltijos šalis sukrėtė Maskvos veiksmai Ukrainoje, kur prorusiški separatistai kovoja su Kijevo karinėmis pajėgomis nuo praėjusių metų balandžio.

Išsilaisvinusios po beveik pusės šimtmečio iš Sovietinės okupacijos dešimtojo dešimtmečio pradžioje, vėliau NATO ir Europos Sąjungos narėmis tapusios trys Baltijos valstybės – Estija, Latvija ir Lietuva – rūpinasi savo saugumu įtampos su Rusija laikotarpiu.

Estijoje tverti tvorą palei rytinę sieną planuota nuo praėjusių metų, sakė T.Viksas. Pustrečio metro aukščio spygliuotos vielos tvora tęsis beveik 110 kilometrų; tiesa, ji apims ne visą sienos ilgį, nes vietomis ji eina per pelkes, nurodė Estijos pasieniečiai.

Siena bus baigta 2019 metais, nurodė T.Viksas. „Techninėmis priemonėmis surinkta informacija gali būti naudojama kaip nusikaltimo pasienyje įrodymas, jei tai bus neteisėtas sienos kirtimas, kontrabanda, ar žmonių gabenimas“, – aiškino jis agentūrai AFP.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(35)
(22)
(13)

Komentarai (12)