Estija tvers tvirtą spygliuotos vielos tvorą rytiniame pasienyje su Rusija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lucy 2015-08-28 14:07
Nelabai suprantu, kokia šios sienos prasmė. Tai jeigu su tanku važiuos tai juk nė nepajus?
Tarkvinijus Išdidusis 2015-08-28 14:23
Esmė visiškai ne ta, ar su tankais važiuojant, per tvorą pereis kaip per sviestą. Esmė - pačioje žinutėje (nusistatyme).
SaMaras 2015-08-28 14:41
O, bet, tačiau jeigu ateis neaiškūs žmogeliukai tai pasieniečio iš kitos puses tvoros nepagaus ir neperneš ne jokių žymių..
elcucuy 2015-08-28 14:49
Įdomu ar netrukdys gyvūnų migracijai
immortallt 2015-08-28 15:21
Tankams apsunkinti pravažiavimą gali su grioviais įrengtais tinkamais kampais.
kestutisz 2015-08-28 16:01
Daug ką galima, bet čia visgi ne Korėjų "demilitarizuota zona", kad šaudytų automatiškai ar į garsiakalbius vien už transliuojamas kalbas. Tie patys tankai galėtų sėkmingai ir keliais atvažiuoti (nu vat važiuoja ir nešaudo, kliūtis tiesiog apvažinėja ar sustoja demontuoti), klausimas ties kuria vieta pradėtų realiai juos atmušinėti ugnimi? Kur nors Lenkijoje gal? Gi puikiai moka įjungti dūrą ir aiškinti jog čia ne mes. Net nukvakę sovietai šaltojo karo metu nesiryžo numušti nelegaliai per sieną perskridusio lėktuvėlio, kuris parodė visam caro dvarui špygą sėkmingai nusileidęs aikštėj prie kremliaus, o čia dar lyg ir nekaras, ar šaudyti į priešą kuris lyg ir nešaudo, bet skaitlingesnis ir sunkiai ginkluotas? Policininkams ar pasieniečiams atiduoti sutvarkyti gal? Afrikiečių nelegalų nesuvaldymas rodo, kad jei būtų sausumos kelias tai pastarieji galėtų ne vieną Europas valstybę paimti ir šiaip žygiuodami, be kokių ginklų, nes gi negalima pirma šauti o po to aiškintis, nehumaniška. Reikia pamaitinti, apgyvendinti, ir tik žinoma sutinkamai su jų papročiais...
immortallt 2015-08-28 16:15
kestutiz, būtent nevaldomas karinės technikos judėjimas Ukrainos rytuose yra didžiausia problema. Jei būtų tik siauri pavieniai koridoriai, tai technikos judėjimą kariuomenė būtų galėjusi lengviau suvaldyti ir sunkiau būtų galėję aprūpinti "seperatistus" ne tik technika, bet ir ta pačia amunicija, o gal net maistu.
kestutisz 2015-08-28 19:07
Problema ten ne technika, išvis okupacijos planuotojai kažkurioj vietoj susimovė remdamiesi vietiniais banditėliais ir prasidėjo realūs šūviai. Tiesiog nebuvo kariuomenės kontingento jau vietoje kaip Kryme, kuris drausmingai be šūvių, remdamiesi vien demagogija ir kiekybine persvara galėtų tiesiog perimti kontrolines pozicijas. Tiesiog aš sunkiai įsivaizduoju kas imtųsi paleisti pirmą šūvį į tiesiog ateinančias/atvažiuojančias/užpylinėjančias tuos pačius griovius/statančias pontoninius tiltus rimtas kariuomenės pajėgas, jei karas nepaskelbtas, jie nešaudo, tiesiog juda plačiai išsiskleidę? Priešas skaitlingas, nuosava patrankų mėsa emocijų nekelia, įsakymas nešaudyti. Įtariu tai ir turima omenyje kai sakoma jog va tankai per dieną gali atsidurti ten "kur reikia" - būtent nešaudydami.
Arns 2015-08-28 20:58
Kariuomenė. Tik Ukrainos reikalas toks, kad jos ten nėra. Profesionalų maža, dėl finansavimo trūkumo visi vietiniai susirinkę į dalinius, tad jei jiems ne prie širdies esama valstybės padėtis, jie pilnai gali "nedirbti" (kaip pamatėme Ukrainoje, Libijoje, Sirijoje, Irake, gali tiesiog išsilakstyti ar net pereiti į sukilėlių gretas). Be to nepriteklius ir korupcija giliai įsišaknijusi, ta pati TSRS būtu be vargo net su amerikietiška ginkluote ginkluotus afganus sukalę, jei patys "už deficitą ir dolerius" nebūtu pardavinėję ginkluotės priešui. Pasiklausyk ką pasakoja/o į Lietuvą atvežti gydyti savanorių batalionų sužeistieji apie armiją ir generolus Kijeve. Iškart kylą rimtas klausimas kiek iš tikro tų pasakojamų konvojų egzistuoja, o kiek jie tiesiog susiveikia už pinigus parsiduodančioje Ukrainos armijoje, kiek iš tiesų ginklų saugyklų buvo toje teritorijoje, ir ar galų gale bent jau patys ukrainiečiai inventorizavo kas belikę jų milžiniškose ginklų sandėliuose visoje šalyje... Dabar daugiausiai viskas remiamasi ukrainos pareiškimais, kurie stebuklingai visada sutampa su svarbiu įvykiu Ukrainoje, kaip užsienio svečio vizitu, mokesčiu pakėlimu, svarbesniu balsavimu Radoje, o nuotraukų jau metai kaip nėra (kai prisireikė surasti Buk ,tai vaizdo įrašai, nuotraukos per kelias dienas apsipylė kaip iš gausybės rago )... Jau nekalbant kad didžiausi pralaimėjimai Ilovaiskas ir Debalcevė pareikalavo kiek, 22 aukos kartu sudėjus, pagal oficialius Kijevo pranešimus? Kaip galima už gryna pinigą priimti visą informaciją jei ji šlubuoja per visus galus trenkdama vienos rūšies propaganda?
Auksine Logika 2015-08-30 16:44
Tokia siena... as su silpniausiu starcrafto zergu per 5sec istaskyciau...
punktyras 2015-08-30 17:24
vyckas 2015-08-30 21:33
Bet gal atostogaujantiems rusijos kariams padės nepasiklysti?