"Branduolinis arbūzas": gamybos instrukcija ir procesas (Video)  (2)

Turbūt teko girdėti žodžių junginius "laboratorinė pelė" arba "bandomasis triušis". Floros pasaulyje šiam vaidmeniui, ko gero, labiausiai tiktų arbūzas – vienas ekspresyviausių vaisių, kurį eksperimentavimo namų sąlygomis entuziastai jau ir sprogdino, ir pildė išlydytu aliuminiu, ir ko tik dar su juo nedarė. Naujausia arbūzų metamorfozė – branduolinis arbūzas, kuriam... nuslenka oda.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ne, radiacija čia niekuo dėta – žievė šiam arbūzui ne nuslinko dėl spindulinės ligos, o tiesiog buvo nudirta tarsi oda. Kalbant Šiaurės Amerikos tautų žodžiais, arbūzas paprasčiausiai buvo nuskalpuotas – taip, kad liktų tik jo minkštimas arba branduolys.

Visų pirma, reikės dviejų identiškos formos ir dydžio arbūzų. Iš pradžių vieną jų reikia apipjaustyti peiliu – taip, kad ant jo paviršiaus visai neliktų žievės žalėsių. Tuomet reikia mažesniu peiliuku nupjaustinėti ir balto audinio likučius – taip, kad arbūzo branduolys liktų idealiai raudonas.

Tačiau ir tai dar ne viskas. Arbūzo minkštimo branduolys turi būti ne tik raudonas, bet ir glotnus it ką tik nuskustas pakaušis. Todėl teks pasidarbuoti šiurkščia kempinėle ir šiek tiek pašveisti arbūzo minkštimą.
 
Štai ir beveik viskas. Liko tik paimti antrąjį arbūzą ir išskobti jį jums patogiausiu būdu. O tada galima eiti prie triuko esmės: apdorotą arbūzo branduolį aprengti antrojo arbūzo "šarvais".

Taip apdoroti galima visokiausių formų ir dydžių arbūzus – svarbiausia turėti du labai panašius vienetus. Tuo pačiu principu įmanoma išgauti ir kitus specialiuosius vaizdo efektus, pvz., "laivo butelyje" efektą (žr. vaizdo siužete nuo 2:00 min.).

Recepto autoriaus teigimu, procesas trunka vidutiniškai apie 10 min. – greitai pagaminama ir efektinga "branduolinė" vakarėlio bomba :)


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(27)
(-21)

Komentarai (2)