Rekordininkas viso pasaulio mastais: „Man sakė – jeigu mesiu dirbt, numirsiu“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Audrius 2015-09-09 12:54
net nepastebejau, kaip cia visa diskusija pasidare kuris geresnis tv zurnalistas audrius vs cekuolis? Kiek supratau, cia as taip save pozicionuoju, ane? nors man tai kvepia good old "tu pats durnas" argumentu. kaip ten bebutu, nusibodo man cia rasinet, labai jau nyki diskusija...sveikinu pasakoriaus gerbejus, taip sakant "apdejot" cia kazkoki net 1% nepasiekusio to ka orakulas pasakorius pasiekes audriu. grazios visiems dienos!
Creatium 2015-09-09 13:02
Ne nu, ką tu. Pasilik dar truputį. Mums labai įdomu tavo, kaip nepaprastai apsiskaičiusio ir viską žinančio žmogaus, pranešimai ir dėstymai. Nekreipk dėmesio į tuos heiterius, jie tik gali parašyti "pasakorius čia mat atsirado" arba "vos krutantis dėdukas" bei "pasakėčios". Geriau va, kaip anksčiau, parašyk ką protingo ir jie nutils
sub 2015-09-09 14:07
Ką jis pasiekė, apart darbo laive, "Tiesoje" ir LRT? Ai, tapimas rekordininku, čia labai jau sureikšminta, nekoks pasiekimas, kai jis yra tik žurnalistas, kuris tik interpretuoja informacija ir išsako savo nuomonę, bet pats nedalyvauja tyrimuose, nevažinėja po tos pačios Kinijos miškus ir kaimus, kiap antai 2 metais vyresnis gamtininkas, kurį tikrai laikau rimtu rekordininku, nes žmogus vertas, ne už žodžius, o už darbus.
Creatium 2015-09-09 14:21
/\ Atsiverti Vikipediją ir paskaitai: 2000 m. Lietuvos nepriklausomybės medalis 2002 m. Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Karininko kryžius 2003 m. Portugalijos Nuopelnų ordino Komandoro kryžius Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministerijos medalis Išleido 15 knygų. Kalba 7 užsienio kalbomis. Dirbo ir vadovavo ne vienai žurnalistinei grupei užsienyje. Apkeliavęs ~72 pasaulio šalis. Bet tai neturi įtakos tam, ką ir kaip jis kalba. Faktas, kad jis remiasi ne vienu šaltiniu ir dažnai gan smarkiai išanalizuoja kiekvieną temą (o dažnai jis mini savo šaltinius per kalbas) - tai jo dėstomoms mintims suteikia faktinį kontekstą bei objektyvumą. Priešingai, negu ateina ne kai kurie asmenys, kurie lietuviškai nesugeba normaliai rašyti ir aiškina, kaip čia Čekuolis yra nukriošęs senis, kuris nieko neišmano.
trapecijus 2015-09-09 14:47
Ko gero pirmąkart visiškai sutinku su Arns...
Audrius 2015-09-09 15:29
i'm back, vaikai! ir ziuriu su naujais gerbejais. diskusija su jumis primena diskusija apie religija su tikinciu. kiek is padriku emociju supratau, tai kadangi jusu diedukas yra senas ir dar krutantis, plius moka kalbu, yra keleves ir kazkokiu medaliu gaves i jo sapaliojumus ir ji asmeniskai (gink dieve) kritiskai negalima ziureti. Ne taip? Nes matau kolegas labai erzina, kai sakau, kad jis labai daug kartu nusisnekejo su savo izvalgomis krtiniais klausimais, pvz apie kara irake, busho administracija etc. Ir bendrai, matau tamstos labai nepatinka, kai sakau, kad reik stengtis kritiskai ziuret i visokius ismincius. Taip sakant, no disrespect, bet musu senolio gerbejai tikrai primena aviu banda. Jos irgi aklais seka ir tiki savo piemeni, nes tas irgi su "medalais" vaiksto. Liudna, jei tokia naujoji karta auga..liudna. kai paaugsit ir jei kuriam pavyks anglu pramokt, labai rekomenduoju noam chomsky patyrinet. siulyciau pradeti nuo Manufacturing Consent (labai i tema musu diskusijai). Gal kas prasvieses jusu galvelese..
Creatium 2015-09-09 15:33
Nu jau. Nereikia taip. Va, jeigu nebūtum tu atėjęs ir pasakęs, kad Čekuolis nusišneka ar sapalioja, tai visi iki šiol būtų jį žiūrėję. Dabar gi iš karto kris jo reitingai, nes gi kaip galima klausytis žmogaus, kuris nusišneka ir sapalioja kažką, neturėdamas tam jokio pagrindimo? Kitaip tariant, visiškai priešingai negu tu. Atėjai, parašei kaip reikia ir ką reikia - ir viskas, visiems jokių klausimų nekyla. Nekyla, nes pateiki faktus, pagrindi savo nuomonę, kitų neįžeidinėji ir šiaip - esi apsiskaitęs, pasaulio matęs ir anglų kalbą išmokęs. O mes ką čia, varguoliai sėdim ir tik linksim galvomis
Audrius 2015-09-09 15:43
nu va, ir galu gale visi draugiskai priejom bendros isvados kaip sakoma, viskas gerai, kas gerai baigiasi.
Creatium 2015-09-09 15:46
Tai be abejo. Svarbu argumentuotai ir teisingai pašnekėti
cave_dweller 2015-09-09 20:31
Labai smagu, kad forume turim tokių iškilių žmonių kaip ponas Audrius iš kurių galim pasisemti erudicijos. Nebematau prasmės toliau žiūrėti p. Čekuolio laidų.
moo 2015-09-09 21:11
Šio jaunuolio problema yra forma, o ne turinys. Įdomu, jis tai suprato ar dar ne?
UTF16 2015-09-09 21:20
: internetiniai troliai nekenčia tų, kurie dirba ir padaro. Nes tai stato prieš juos žiaurų klausimą: „O ko esu vertas aš?“
Arthuras 2015-09-09 22:45
Pats, kaip asmuo, Čekuolis - gana daug nuveikęs ir matęs. Kažkas spangsta, kad va, internete galima rasti daugiau/geriau ir t.t. Be abejo. Bet ta laida yra skirta šviesti tiems, kurie nesugeba galbūt gerai atsirinkti informacijos šaltinių, kurie nesinaudoja kompiuteriu ar tiesiog nori poilsiaudami praturtinti savo pasaulėžiūrą. Tie kliedintys, kad senas, sukriošęs diedas - tai tik įrodo, kad lietuviai netoleruoja net ir nesukvailėjusių garbaus amžiaus žmonių.
Stipa 2015-09-10 00:00
Nėra žmogaus, kurį gerbčiau labiau nei Čekuolį. O Audrius lyginant su juom tik forumo šmėkla, šešėlis, kuris net sakinio didžiąja raide nesugeba pradėti.
Charger 2015-09-10 07:08
"Laisvalaikiu A.Čekuolis mėgsta perrašinėti Lietuvos istoriją, papildinėti anglų kalbos žodyną arba tiesiog gerti arbatą ir mokyti savo šunį kalbėti prancūziškai" Ohhh ... Kokios diskusijos ... Man labai patinka toki zmones kurie nesugeba kokybiskos info susirasti ... O va senolis suranda ir porina apie tai valanda .... ar kazkiek ... Nu ziu, herojus Nera tokio klausimo i kuri A.C nezinotu atsakymo. Nu kaip ir dauguma cia.
Nojus 2015-09-10 07:20
Jooo... L.Brežnevas irgi buvo nepakeičiamas iki galo tik nelabai kas suprato kokia pasaulio kalba šnekasi.
peeplt 2015-09-10 09:29
Manau kad visa diskusija kilo dėl netinkamai panaudotų žodžių: "nusisšneka", "sapalioja", "vos krutantis senis", "pasakėlės" ir t.t. Pasakymas "klydo vertindamas Irako karą ir Bušo administracijos darbą", nebūtų sukėlę tiek daug susi priešinusios diskusijos. Temų Čekuolis nagrinėja ne vieną dešimtį. Nepatiko tautiečiui kelios iš tos gausybės, ir pradeda skleisti internete įžeidžius komentarus. Žmogus sulaukęs tokio garbaus amžiaus, nusipelno korektiškesnių, kruopščiau parinktų žodžių, vertinant jo darbus. Audrius rašė: "Liudna, jei tokia naujoji karta auga..liudna. " LIŪDNA KAD TOKIA "SENOJI" KARTA NORI RODYTI PAVYZDĮ JAUNIMUI. Žmogus kuris negerbia savo šaknų negerbia nieko
Arns 2015-09-10 09:55
Dauguma kritikuojančių žurnalistus, patys nesupranta kas yra žurnalistika. Ji - mokslas apie įvykių aprašymą, tikėtis visiško tiesos sakymo daugiau nei naivu, jie perpasakoja surinktą informaciją. Kuo daugiau šaltinių, tuo didesnis nuosaikumas nagrinėjamai temai, bet jei šaltiniai neduoda visų atsakymų, tu ir nepadarysi toli siekiančios išvados. Čekuolis savo laidas ruošia pagal įvairių šalių spaudos publikacijas, jis ne(be)daro žurnalistinių tyrimų, ne toks jo laidos tikslas, tad nėra ko ir kelti jam tokių standartų. Jei 50 JAV laikraščių rašo "koks geras karas", jis ir laidoje supažindina kaip kalbamuoju momentus tą situaciją mato ir nušviečia JAV. Jei pasakoja apie reformas kokioje Kinijoje, jis ir renkasi tokius šaltinius, kurie labiau iš vidaus papasakotu kas ten vyksta.
Audrius 2015-09-10 10:45
okay, sutinku, kad mano stilius ir epitetai nebuvo konstruktyvus. Kita vertus, kaip jau buvo mineta, abejoju ar be rupesniu issireiskimu butu kilus diskusija. Speju butu buves tik liaupsiu kratinelis ir tiek. Kaip jau ir sakiau, kad ir nelabai artikuliuotai, man kliuna jo pristatymas kaip kazkokio orakulo/visuomenes autoriteto. Primena visuomenes poziuri i baznycia su visu savo sh ir kunigais. Ir visiskai nesutinku, kad jei kartais Cekuolis nusisneka, tai cia ne jo kalte, o neva, visi taip tuo metu kalbejo-tame ir esme, kad nekalbejo! Ir karas Irake, beje, tai ne siaip eilinis dienos ivykis-tai didziausias karo nusikaltimas nuo WW2, kurio pasekmes galiausiai tiesiogiai pradejo liesti Europa (pabegeliai, isis, sirija etc). 2003 metais visame pasaulyje vyko milijoniniai mitingai pries kara irake. Jungtines Tautu saugomo taryba NEautorizavo karines operacijos, didziosios pasaulio valstybes (vokietija, prancuzija, austrija, kinija, rusija etc.) buvo PRIES. Ir visi tie zmones mate tuos pacius "irodymus" girdejo tuos pacius argumentus, bet sake NE. Cekuolis, zinoma, budamas musu orakolu, nieko nei mate nei girdejo, o jei ir mate, tai viska ciniskai pakomentavo taksisto lygyje. Ir cia tik viena spavyzdys.Problema su visokiais Cekuoliais, baznyciom ir kitais bulls**t generatoriais tame, kad, deje, musu valstybeje zmones ju klausosi. Nieks nekvescionuoja is sh**nos istrauktu "faktu". Ju izvalgos turi svorio ir del to BUTINA kritiskai juos vertintti ir daryti isvadas.Kaip Carl Sagan sakydavo "extraordinary claims require extraordinary evidence".
Arns 2015-09-10 11:15
Tai kaip sakė, jei jautiesi geresnis, eik ir vesk laidą. Jei nekviečia, rašyk straipsnius. Jei negali rašyti, pasakok. Po laiko visi gudrūs taisyti klaidas. Esamuoju metu visų galimų įvykių nenumatysi, gali tik pakalbėti apie silpnus taškus (jei domiesi) kas gali "lūžti" per silpnas plano vietas. Neklysdamas vertindamas ateitį, mažų mažiausiai vyriausybių patarėju laisvai galėtum būti.