Privažiavo. Kaip Rusijos propaganda gąsdina bėgliais Europą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Marius.brn 2015-09-09 00:24
Dabartiniai ksenofobai: kurie bijo kitos spalvos žmonių, dar reikėtų paieškoti.
DJ_LFS 2015-09-09 01:03
Kad rusija skatina ksenofobiją ir rasizmą tai jau seniai aišku. Man tik keista, kad yra puskvaišių kurie palaiko šią iš XIX a. neišbridusią laukinių teritoriją.
lucy 2015-09-09 02:02
Man kito žmogaus spalva neįdomi, mane tik gąsdina jų pasaulėžiūra jie realiai atvykę yra iš chaoso ir jiems chaosas yra normalu visai nenoriu jog ir čia visokios nesąmonės prasidėtų. Ir čia Europa padarę labai durną sprendimą. Atvyksta su kažkokiais sukirmijusiais laivais? Išsiunti atgal jei kiti pamatytų jog niekas nenori ir siunčia atgal baigtus visos tos nesąmonės su lindimu į Europą.
immortallt 2015-09-09 08:22
Nu parodyk man, kur šimtus tūkstančių civilių nukentėjo dėl amerikonų kaltės? Ir dar vaikų. Vat surasti kur teroristų grupuotės mažamečius vaikus panaudoja kaip savižudžius sprogdintojus - lengva. Net pažįstamas iš Erasmus pasakojo, kad buvo toks "atklydęs" į stovyklą. Iš savo pusės pagrindinę problemą matau, kad jie nori tik išmokų. Varo ten, kur išmokos geriausios, o ne kur taika. Net jei atvaro iki Prancūzijos, kur moka vietinę kalbą, jie braunasi toliau iki UK, rizikuoja savo gyvybe, pvz bandydami patekti į važiuojančias fūras ir patekti taip į keltus ar pravažiuoti tuneliu. Kodėl? Nes UK geresnes išmokas duoda. Sutvarkai taip, kad yra įsipareigojama per tam tikrą laiką susirasti darbą. Pinigai ne padovanojami, o duodami skolon be palūkanų. PLIUS, būtina patikra kas per žmogus, ar ne vienas iš tų, nuo kurių civiliai bėga, o tai rimtai galim prisidirbti.
vytautas50 2015-09-09 08:42
deadmau5 2015-09-09 10:30
Ar ponai nacionalistai, tokie kaip Vytautas,gali paaiskint kokiu budu zlugs musu valstybe jeigu isileisim tukstanti karo pabegeliu? Kitose Europos valstybese imigrantu yra milijoniniai skaiciai ir jau labai ilgus metus. Bet nezlunga tos valstybes nors tu ka. Kaip tik, vienos stipriausiu pasauly. O stai s. Korejoj tikras nacionalizmas. Panasu, kad ne imigranrai yra problema, o jus gerbiami nacionalistai esat didziausi kenkejai, noredami izoliuoti Lietuva nuo pasaulio.
vytautas50 2015-09-09 10:51
deadmau5 2015-09-09 11:02
Kaip tai nera naudos? Tai darbo jega, kuri prisideda prie ekonomikos, kurios nereikia islaikyti nuo gimimo. Tiesiog atvaziuoja ir kuria pridetine verte be jokiu didesniu investiciju. O kad yra dalis islaikytiniu tai taip. To nelabai isvengsi, vietiniai zmones daugiau sedi irgi ant pasalpu ir nemanau, kad ju yra mazesne dalis uz imigrantu. As esu buves vakaruose ir ten dirbes ir tikrai galiu patvirtint, kad dauguma imigrantu yra sunkiai dirbantys asmenys. Tad nesuprantu apie kokia problema tu kalbi, bet rodos ta problema tu isjeli tiesiog is neismanymo.
Pumper 2015-09-09 11:07
Būkim biedni, bet teisingi, jei Rusija 19a. laukinių teritorija, tai ta pati Sirija geriausiu atveju 17a. laukinių teritorija, o tu juos čia nori visus susivežti.
Pumper 2015-09-09 11:10
Net neabejoju, kad tokių bent keli tūkstančiai yra, bet labai tikiuosi, kad jie nelauks kelis metus prieš pradėdami europiečius skersti. Kuo greičiau kibs į darbą, tuo greičiau visas šitas jovalas bus užrauktas.
elcucuy 2015-09-09 11:11
Ne apie žlugimą šnekama, o apie savo gyvenimo apsisunkinimą. Jų tikėjimas radikalus ir nepripažįsta jokių kompromisų Kitų šalių patirtis tik patvirtina, jog musulmonai neįsiintegruoja, kuriasi getai su jų įstatymais - jie tampa atskirtaisiais juos priėmusiose visuomenėse ir jie jaučiasi nepatenkintais, nuo ko tik radikalėjama. Kažkur mačiau dabartinės situacijos tokį palyginimas - restorane prie inteligento prisėda akiplėša ir ima valgyti inteligento užsisakytą maistą - inteligentas nežino nei ką sakyti, nei ką daryti, nes su tuo nėra susidūręs. Europa kaip tas inteligentas save suvaržęs visokiomis žmogaus teisėmis ir humanistinėmis idėjomis, o akiplėšiški atėjūnai tuo naudojasi - įdomu kas būtų jei taip įžūliai verštūsi pabėgėliai į Saudo Arabiją ir reikalautu teisių - manau greit netektų galvos. Vokietijai išvis po antrojo pasaulinio karo ir nacistinės gėdos įvarytas tautinis kompleksas - jie tiesiog negali pasakyti šioje situacijoje ne, nes gali kas nors įžvelgti nacistinių aliuzijų. Žinoma reikia padėti kitoms Europos šalims, kurios užplūstos pabėgėliais (Italijas, Vengrija) ir išties karo paliestiems žmonėms, tačiau reiktu griežtai nukošti ekonominius migrantus. Priimtus žmones ne vienoje vietoje sukoncentruoti, o išsklaidyt po šalį, kad būtų kuo mažesnės getų formavimosi galimybės. Pabėgėlių priėmimas turėtų būti tik laikinas ir iškart nutraukiamas jei pabėgėlis pažeidžia rimčiau įstatymus. O tie pabėgėliai, kurie čia sukurs gyvenimą (ras darbą, sukaups turtą) tegul įrodo, jog lojalūs šiai valstybei - išlaiko kalbos, istorijos, konstitucijos egzaminus, kokius vietinės kultūros supratimo, toleravimo ir priėmimo patikrinimą atliekamą pas psichologą.
Marius.brn 2015-09-09 11:22
-Pradekime nuo to klausimo, kur juos siusti, jei jie neturi nei dokumentu, nei identiteto? -Antra, kazkokiu budu, apriboti neteiseta sienos kirtima, as palaikau, nes kaip ir sakiau, netiketi sveciai, nedziugina, bet velgi - kaip tai padaryti? -Trecia, skatinti rasizma, kaip kai kurie cia daro, yra nusizeminimas iki tu, kurie gyvena praeitame simtmetyje. Nejaugi, tai turi buti priimti issilavinusiam zmogui? -Nes, jei ksenofobai, sugeba pasiulyti humaniska buda susitvarkyti, valio. Laukiu.
sub 2015-09-09 11:23
Ką tu gero duodi, a? Sėdi komforto zonoje, storėji ir dar rašai nesmaones. Ką tu gero duodi daugiau nei duotų ateitį pabėgėlis? Marketingo ir propagandos auka, per tokius užsieniečiai Lietuvoje negali įsigyti žemės, nors patys Lietuviai irgi neišgali, va čia ir pasireiškia ne protingumas, o lietuvio skūpumas. Kuo tu geresnis už imigrantą iš Azijos? Nes tu Krikščionis? Nes jei būtų karas EU, pats bėgtum dar pasistrikinėdamas, kuo toliau nuo karo zonos, kad ir į tą pačia Siriją, nes kito pasirinkimo neturėtum, o tokie bailiai kariuomenei nereikalingi. Geriau sėdėk toje savo komforto zonoje tyliai ir būk laimingas, bet netrukdyk laimės siekti ir kitiems. Kas žino, gal šendien priimsime pabėgėlius, gal rytoj pasaulis susivienys. Skirtumai gražu, bet tie skirtumai gyvenant kartu tikrai greitai neišnyks.
immortallt 2015-09-09 11:31
Šiaip islamo tikėjimas yra taikus, tik didelės dalies populiacijos neraštingumas leidžia manipuliuoti babuinais. Sirijoje didelė dalis populiacijos išsilavinę, tad nereikia baisiai kišti religijos.
sub 2015-09-09 11:33
Lenkai, tiek vokiečiai, tiek rusai ir t.t. gal irgi yra gimę Lietuvoje. O Lietuvoje ar daug lietuvių originalų, per kelis šimtus metų, įtakoje rusų, lenkų , vokiečių, neprasiskiedė apie 50% jei ne daugiau? Pats esi Lietuvis, o gal protėviai kilę iš Kaukazo? Tai kas tu?
sub 2015-09-09 11:45
Kur tau reik ieškot, tik skaityk komentarus ir pildyk sąrašą. Čia diskriminantų bailių anplūdis šioje diskusijoje, nacionalistai supersti.
Che 2015-09-09 11:54
Dabar visi politikieriai ir visokio plauko tipai staiga patapo labai humaniški. Ketina savo namuose apgyvendinti ir išlaikyti pabėgelius, padėti jiems susirasti darbą. Bet ar nors vienas kada nors padėjo, apgyvendino, pas save namuose lietuvių šeimą ar benamį? Ar bent vienas tolerantiškas verslininkas, padidina paprastam lietuviui atlyginimą, kai jam skurdas į akis žiūri? Kodėl jūs atėjūnų užtarėjai nematote pusbadžiu gyvenančių Lietuvos vaikų? Ar bent vienas apgyvendinot atliekamuose savo butuose vargingą lietuvišką šeimą. Ar bent vienu euru numušėt butų nuomos kainas? Dar neaišku kam pagalbos labiau reikia, ar tam parėjūnui kur gauna 300 eurų per savaitę ar lietuviškai šeimai kur gauna tuos pačius 300 eurų per mėnesį?
Marius.brn 2015-09-09 12:00
vytautas50 2015-09-09 12:07
Instruktorius 2015-09-09 12:12
Tai cia ir yra issukis visai EU jei mokesim jais pasirupinti, ismoksim ir savais zmonemis pasirupinti, ir nuo tuo turetume visi draugiskai geriau gyventi, bendra damografine europos probleba seip ar taip zmoniu mazejimas . Jei neisspresim sios pabegeliu problemos bus tikrai blogai, o ju nelaimingu juk milijonai ....