75 kg štanga nuo Elbruso viršūnės priduota kaip buitinės atliekos  (3)

75 kilogramų štangą, kuri anksčiau dingo nuo Elbruso viršūnės, grąžinta teisėsaugos organams kaip buitinės atliekos, ketvirtadienį, spalio 1 dieną, rašo TASS.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-10-01 75 kg štanga nuo Elbruso viršūnės priduota kaip buitinės atliekos  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Žmogus, nukėlęs štangą nuo Elbruso, perdavė ją Tyrnyauzo miesto policijos poskyriui. Jis pareiškė, kad nuleido ją kaip buitines atliekas“, – žinių agentūrai papasakojo Kabardino–Balkarijos RF VRM valdyboje.

Štangą į Elbruso viršūnę užnešė kandidatas į sporto meistrus ir pirmos kategorijos jėgos trikovės teisėjas Andrejus Rodičevas. Kaip jis pasakojo žinių agentūrai, štangą jis užkėlė, siekdamas patraukti rėmėjų dėmesį jėgos trikovės plėtojimui Murmanske.

„Rodičevas pareiškė, kad po dviejų savaičių rengėsi štangą nuo viršūnės nukelti ir jos dingimas sportininką smarkiai nustebino. Apie tai jis ir pranešė policijai“, – pridėjo VRM.

Apie tai, kad štanga dingo, iš pradžių papasakojo KBR Alpinizmo, kopinėjimo ir sportinio turizmo federacijos prezidentas Abdul–Chalim Olmezovas. Rugsėjo 16 dieną jis užkopė į Elbruso viršūnę ir štangos ten nerado.

„Manau, ją nunešė žmonės, kurie supranta, kad viršūnės šiukšlinti nevalia,ji privalo būti švari. Elbruso tokomis akcijomis diskredituoti nevalia. Deja, kai kas tai sau leidžia“, – sakė jis.

Į Elbruso viršūnę buvo keliami svarmenys, motociklas, netgi automobilis. Buvo pastatyti Lenino ir Stalino biustai, tačiau po perestroikos juos nunešė.

Štangą buvo užkelta į viršūnę, esančią 5642 m aukštyje virš jūros lygio.


(11)
(9)
(2)

Komentarai (3)